A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Γράφει ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου


Η άνοιξη έφτασε και οι Αυτόνομες Λαϊκές Αγορές αποτελούν άλλη μια ευκαιρία για βόλτα και συντροφικές παρέες στον αγαπημένο μας χώρο του Πάρκου Γεωργιάδη.

Κύριος σκοπός δεν είναι να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε, αλλά ν’ ανταμώσουμε και να γνωρίσουμε στην πράξη τα οικονομικά εργαλεία και μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Ο.Σ.Η. ως αιχμή για τη μετάβαση σε μια αυτο-οργανωμένη, αλληλέγγυα και βιώσιμη οικονομία.


Εκεί θα συναντήσετε τους παραγωγούς του δικτύου μας, που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή διαθέτοντας τα οικολογικά προϊόντα τους με το τοπικό ανταλλακτικό νόμισμα «Κουκί» και το ψηφιακό κρυπτονόμισμα FairCoin. Αντίστοιχα διατίθενται πολλές υπηρεσίες κάθε είδους, προσφορά εργασίας, μεταχειρισμένα είδη κ.α. για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε και να βρείτε στο δίκτυο ανταλλαγών.

Επιπλέον, με αφορμή τη συμμετοχή του Ο.Σ.Η. στο Φεστιβάλ των Κοινών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο, θα επιχειρήσουμε να φέρουμε σε επαφή τον κόσμο που αγωνίζεται για την ελεύθερη λειτουργία του πάρκου με όσους αγωνίζονται για την “ψηφιακή ελευθερία”, ώστε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εντοπίσουν ενδιαφέρουσες αναλογίες. Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο εγκατάστασης και συλλογικής διαμόρφωσης ενός τοπικού δικτύου στο Πάρκο Γεωργιάδη, με σκοπό τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου τοπικού ψηφιακού χώρου που θα παρέχει ενημέρωση και δυνατότητες συμμετοχής στους πολίτες.

Ένα εγχείρημα που έρχεται να συνδράμει στις δράσεις των Φυλών του Πάρκου για την υπεράσπιση του χαρακτήρα του πάρκου και την οριζόντια οργάνωσή του. Ενώ από την πλευρά τους συμμετέχουν στην Αυτόνομη Λαϊκή με μία παιδική παράσταση Καραγκιόζη που θα κρατήσει συντροφιά και θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους.

Όπως πάντα το Κυλικείο του Ο.Σ.Η. θα μας προσφέρει νόστιμο μεσημεριανό φαγητό και η λαϊκή θα κλείσει με την ανοικτή συνέλευση όπου όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε και να συνδιαμορφώσουμε την εξέλιξή της.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
10 π.μ. - 4 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
1 μ.μ. - 3 μ.μ. Εργαστήριο: Διαμόρφωση και εγκατάσταση αυτόνομου ψηφιακού δικτύου
3 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη για παιδιά *
3 μ.μ. Φαγητό από το Κυλικείο του Ο.Σ.Η. **
4 μ.μ. - 6 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Αυτόνομης Λαϊκής

* "Ο Καραγκιόζης & τα 82 εντάλματα", συνοδεία ζωντανής μουσικής. Είσοδος ελεύθερη με κουτί οικονομικής ενίσχυσης. Παίζει: Χρήστος Συρμακέζης.
** Στο χώρο λειτουργεί Κυλικείο, καθ' όλη τη διάρκεια της λαϊκής, που διαθέτει νόστιμα χειροποίητα σνακς, καφέ και άλλα ροφήματα. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς και είναι οικολογικής καλλιέργειας.

Σας προσκαλούμε όλους να:
- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. https://heraklion.cooperativas.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας [email protected]

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η 27η Σεπ έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Aγορά χωρίς μεσάζοντες διοργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους φροντιστηρίων του δήμου,τα οποία εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάνοντας μια βόλτα στη λαϊκή αγορά ή πηγαίνοντας για ψώνια στην αγορά βλέπουμε ότι οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών είναι υψηλές
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο τρίτος τομέας της οικονομίας και ο ρόλος του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x