A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Να απαγορευτεί η είσοδος των προσφύγων στην Ευρώπη ζητεί ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών

Την κατάργηση της δυνατότητας υποβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος, αίτησης για τη χορήγηση ασύλου - κάτι που θα πρέπει να είναι δυνατόν μόνον σε ειδικές ζώνες "τράνζιτο" εκτός Ευρώπης - ζητά σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος προέρχεται από το ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων, που συγκυβερνούν με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον Κικλ, στόχος πρέπει να είναι, να δίνεται μονάχα εκτός Ευρώπης η δυνατότητα για την υποβολή αίτησης ασύλου, και ως εκ τούτου να μην επιτρέπεται η είσοδος προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να δίνονται κίνητρα, σε κείνες τις χώρες προέλευσης που θα δέχονται την επιστροφή αιτούντων άσυλο των οποίων έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις.

Για παράδειγμα, θα μπορεί να εκπαιδεύονται πρόσωπα από αυτές τις χώρες, τα οποία επιστρέφοντας εκεί θα μπορούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας προέλευσής τους, ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας με έμφαση πως "στην Ευρώπη χρειαζόμαστε μία τελείως νέα πολιτική ασύλου". 

Ο ίδιος επανέλαβε, ότι στη διάρκεια της αυστριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2018, θα είναι δυνατοί οι συνοριακοί έλεγχοι προς χώρες που συνορεύουν με την Αυστρία - και για τις σημαντικές ευρωπαϊκές διασκέψεις που θα λαμβάνουν χώρα στην Αυστρία, οι συνοριακοί έλεγχοι θα μπορούν να επεκτείνονται συγχρόνως προς όλες τις γειτονικές χώρες.

Ανέφερε ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη συνεχών ελέγχων στο "πέρασμα Μπρένερ" στα αυστρο-ιταλικά σύνορα, όπως αντίθετα συμβαίνει στα σύνορα προς την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, "ωστόσο η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή". 

Κατά την άποψή του, η συνεργασία με την Ιταλία λειτουργεί καλά, αλλά βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση, αν και αυτή την εποχή καταγράφεται μία μετατόπιση της προσφυγικής ροής από την κεντρική "Διαδρομή της Μεσογείου", πίσω στην "Διαδρομή των Βαλκανίων".

Ήδη πρόσφατα, και παρά την αντίθεση των περισσοτέρων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, είχε διακηρύξει την εμμονή του στην ανάγκη συνέχισης των συνοριακών ελέγχων που η Αυστρία πραγματοποιεί στα σύνορά της με την Ουγγαρία και την Σλοβενία, για τους οποίους η σχετική έγκριση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λήγει τον Μάιο.

Ο Κικλ είχε αναφέρει πως θα έχει σχετικές συζητήσεις "με τα κράτη που βλέπουν τα πράγματα όπως εμείς,και που, δόξα τω θεώ, είναι αρκετά", ενώ είναι αισιόδοξος πως θα υπάρξει μία από κοινού λύση - ωστόσο αναμένει πως "θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να πειστούν στην Ευρώπη για την αναγκαιότητα της συνέχισης των ελέγχων, προς το συμφέρον της προστασίας και της ασφάλειας του πληθυσμού". 

Ο ίδιος εκτιμά ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας ασφάλειας, όπως επίσης και υψηλός κίνδυνος τρομοκρατίας "που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται", ενώ επιπλέον κατά την άποψή του, οι συνοριακοί έλεγχοι αποτελούν και μήνυμα απέναντι στο οργανωμένο εμπόριο ανθρώπων, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και το οργανωμένο έγκλημα, για τα οποία ο Κίκλ επίσης αναμένει, όπως είχε τονίσει, τα θετικά αποτελέσματα των συνοριακών ελέγχων. 

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών θεωρεί σημαντική τη συνεργασία στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την επιχειρησιακή διασύνδεση διαφόρων κοινοτικών τραπεζών δεδομένων - θέματα που, όπως είπε, θα προωθηθούν από την αυστριακή Προεδρία στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
         

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Ένα μικροσκοπικό καβούρι μήκους μόλις πέντε χιλιοστών, παγιδευμένο μέσα σε κεχριμπάρι προ περίπου 100 εκατομμυρίων ετών.
ΚΟΣΜΟΣ
Η Τζινέθ Μπεντόγια Λίμα απήχθη, βιάστηκε και βασανίστηκε το 2000 από ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Κόλιν Πάουελ πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
ΚΟΣΜΟΣ
Μεσίστια κυματίζει η βρετανική σημαία πάνω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ,
ΚΟΣΜΟΣ
Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει τα κόστη...
ΚΟΣΜΟΣ
Το CBD, ουσία που εξάγεται από την κάνναβη, προκαλεί ζωηρές συζητήσεις, δυσανάλογες με τα αποτελέσματά του, που δεν έχουν αποδειχθεί.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x