A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτή η υπέροχη οργάνωση δίνει δωρεάν φάρμακα σε όσους έχουν ανάγκη

Κι όμως υπάρχουν οργανώσεις και πρωτοβουλίες που συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν. 

Μεθοδικά κι αθόρυβα βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη. 

Από τις πιο αξιόλογες είναι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου.  

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου συνεχίζοντας συστηματικά και οργανωμένα το έργο μας, παραδώσαμε ένα κιβώτιο φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό στο Γηροκομείο Χίου "Ζωρζής Μιχαληνός", για να συνεισφέρουμε στην κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο.

Εμείς αυτό μπορούμε κάνουμεστο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και θα συνεχίσουμε, με οποιοδήποτε τρόπο πρώτιστα για την άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, για αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών όλων των πολιτών χωρίς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Συνεχίζουμε όπως πάντα με την έμπρακτη Αλληλεγγύη μας σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί η Αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων με αλλιώτικες αφετηρίες και κουλτούρα, με κοινή συνισταμένη πάντοτε το σεβασμό στη διαφορετικότητα, είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά και επίπονα, διατρέχοντας κάθε μία από τις πτυχές της ζωής μας. 

Είναι εν τέλει ένας αγώνας αδιάκοπος που απαιτεί προσωπική δέσμευση, συλλογική δουλειά και κινηματική λογική. 

Προσπαθώντας να σπάσει στην πράξη τα όποια κοινωνικά ταμπού, που θέλουν ανθρώπους που δύσκολα πια καλύπτουν βασικές τους ανάγκες, να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια. 

Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε δημόσια για όλα όσα δυσχεραίνουν τις ζωές μας και να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, ως εργαζόμενοι. Είτε έχουμε δουλειά είτε όχι. 

Επειδή όλοι εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου! Η ομάδα της Κουζίνας θέλοντας να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνθηκε σε φορείς του νησιού, επαγγελματίες αλλά και άτομα, ζητώντας να συνεισφέρουν υλικά, εκφράζοντας την έμπρακτη και ανιδιοτελή τους συμπαράσταση, ώστε να γίνει πραγματικότητα η παραπάνω πρωτοβουλία.

Φιλοδοξία μας είναι να μπει ένα λιθαράκι σε μια παράδοση συλλογικής αυτοδιαχείρισης ενάντια σε λογικές ατομισμού και απομόνωσης. 

Χτίζοντας, στο βαθμό που μας αναλογεί, εκείνες τις κοινωνικές αντιστάσεις που εναντιώνονται στις αντιξοότητες των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται και μας γεμίζουν φόβο και απελπισία. 

Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν γίνεται χωρίς τη στήριξη μεγάλου μέρους της χιώτικης κοινωνίας, που έδειξε ακόμα μια φορά τα προοδευτικά της αντανακλαστικά. 

Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας και βοήθησαν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης. 

Σε όλους όσους δούλεψαν για να πάρει σάρκα και οστά, όλους όσους ενίσχυσαν με τον τρόπο τους υλικά και ηθικά καθώς και όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας πλήθος από συναισθήματα. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο δρόμο της συλλογικής δράσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

"Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κοντολέοντος Σγούτα 12, Χίος 821 00, Ελλάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22710 23550- Εργατικό Κέντρο Χίου, 6974812947, 6974845022.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
ΥΓΕΙΑ
Σημαντική αύξηση στα περιστατικά ασθενών με μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες ή μυοκαρδιοπάθεια Τακοτσούμπο ή «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς», καταγράφει μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
ΥΓΕΙΑ
Ένας 36χρονος Βραζιλιάνος είναι πιθανώς ο πρώτος παγκοσμίως που απαλλάχθηκε τελείως από τον ιό HIV του AIDS μετά από θεραπεία μόνο με ένα ισχυρό πειραματικό «κοκτέιλ» αντι-ιικών φαρμάκων
ΥΓΕΙΑ
Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό φίλτρο αέρα, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει και να καταστρέψει αμέσως τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.
ΥΓΕΙΑ
Η επιδημία Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε
ΥΓΕΙΑ
Πολύτιμη και στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη κατά τη διενέργεια της καθοδηγούμενης με υπερήχους βιοψία είναι σήμερα η πιο επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο των διαγνωστικών υπερήχων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x