A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σκύλος ή γάτα; Υπάρχει απάντηση για τους αιώνιους αντιπάλους

Σκύλος ή γάτα; Ή σκύλος και γάτα; Τα ερωτήματα αυτά που μέχρι πρότινος μπορεί να έπαιρναν και τη μορφή "σπαζοκεφαλιάς" για όποιον ενδιαφερόταν να ανοίξει την αγκαλιά του σε ένα ή και στα δύο ζώα, πλέον, απομακρύνονται, καθώς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Welldone, Βασίλης Γουλιέλμος, η συνύπαρξη των δύο αιώνιων..."αντιπάλων" μπορεί, υπό συνθήκες, να επιτευχθεί.


Οι βασικές αρχές για την επίτευξη του στόχου της συνύπαρξης σκύλου και γάτας, η κοινωνικοποίηση - εκπαίδευση των ζώων, αλλά και η εκπαίδευση υπεύθυνων κηδεμόνων, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της έκθεσης υπό τον γενικό τίτλο "Discover Dogs" & "All About Cats 2018" που διοργανώνει η εταιρεία Welldone, στις 21 και 22 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ - HELEXPO). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και έχει την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.


Κεντρικό σύνθημα της έκθεσης είναι το "εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες" και, όπως σημείωσε ο κ. Γουλιέλμος, η έκθεση στηρίζεται κυρίως στην εκπαίδευση των κηδεμόνων. Η διοργάνωση έρχεται να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου και της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας των ζώων.


Σύμφωνα με τον κ. Γουλιέλμο, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει τα δεδομένα, οι ανάγκες και, πλέον, "είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι" σε σχέση με τις ανάγκες, την φροντίδα, τη διαδικασία υιοθεσίας ενός ζώου. Από τη στιγμή που ένα ζώο γίνει μέλος της οικογένειας, αποκτούμε σχέση ζωής.


Οι επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από βιωματικές δράσεις θα γνωρίσουν καλύτερα τον σκύλο και τη γάτα και θα μάθουν για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του. Στα αμφιθέατρα γνώσης, που θα λειτουργήσουν στη διάρκεια της έκθεσης, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, εθελοντές και κηδεμόνες θα συζητήσουν για το σκύλο και τη γάτα και θα ξεδιαλύνουν "μύθους" γύρω από διάφορα θέματα.


 Ώρα για παιχνίδι!

Η έκθεση περιλαμβάνει και παιχνίδια των επισκεπτών με τους σκύλους τους στο Dog Playground, σε έναν χώρο σωματικής και νοητικής εκτόνωσης με παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Τη ζωοφιλική δημιουργική διαπαιδαγώγηση των μικρών επισκεπτών θα αναλάβει για άλλη μια φορά η ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών).

Στον χώρο της έκθεσης θα γίνονται και εκδηλώσεις για τα παιδιά όπως, Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής που στοχεύουν στο να κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο και τη γάτα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.


Επίσης, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών ομάδων.


*Για επισκέπτες με σκύλους

Η είσοδος των επισκεπτών που θα συνοδεύονται από τον σκύλο τους θα γίνεται από ξεχωριστή είσοδο (ενημερωτικός προθάλαμος - περίπτερο 4), στην οποία θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος, αλλά και ο έλεγχος συμπεριφοράς. 


Σκύλοι που κρίνονται αντικοινωνικοί, φοβικοί, ή παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και επιθετικότητας θα πρέπει να αποχωρούν, ή να παραμένουν στον ειδικό χώρο του dog sitting.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ, από τους τελευταίους επιζώντες του Εμφυλίου, ένα ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας, εκπρόσωπος της Αριστεράς του Ήθους. Ασχολήθηκε δραστήρια με το "Μαρτυρολόγιο" - "Έπεσαν για τη ζωή". Σημαντικό ντοκουμέντο το βιβλίο του "Αντάρτες στ' Άγραφα"
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη
ΕΛΛΑΔΑ
Η ώρα 7 και μπαίνουν ΔΥΟ μάγκες απο τους Γαργαλιάνους με κομπολόι στο χέρι για επισκεπτήριο στην κυρία δίπλα μας. Και ΜΟΛΙΣ μπαίνουν στο δωμάτιο βάζουν τη μάσκα στην τσέπη...
ΕΛΛΑΔΑ
Σε καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχώρησε τουρίστας για την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό σε ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά.
ΕΛΛΑΔΑ
Έχασε την μάχη ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
ΕΛΛΑΔΑ
Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x