A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σκύλος ή γάτα; Υπάρχει απάντηση για τους αιώνιους αντιπάλους

Σκύλος ή γάτα; Ή σκύλος και γάτα; Τα ερωτήματα αυτά που μέχρι πρότινος μπορεί να έπαιρναν και τη μορφή "σπαζοκεφαλιάς" για όποιον ενδιαφερόταν να ανοίξει την αγκαλιά του σε ένα ή και στα δύο ζώα, πλέον, απομακρύνονται, καθώς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Welldone, Βασίλης Γουλιέλμος, η συνύπαρξη των δύο αιώνιων..."αντιπάλων" μπορεί, υπό συνθήκες, να επιτευχθεί.


Οι βασικές αρχές για την επίτευξη του στόχου της συνύπαρξης σκύλου και γάτας, η κοινωνικοποίηση - εκπαίδευση των ζώων, αλλά και η εκπαίδευση υπεύθυνων κηδεμόνων, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της έκθεσης υπό τον γενικό τίτλο "Discover Dogs" & "All About Cats 2018" που διοργανώνει η εταιρεία Welldone, στις 21 και 22 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ - HELEXPO). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και έχει την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.


Κεντρικό σύνθημα της έκθεσης είναι το "εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες" και, όπως σημείωσε ο κ. Γουλιέλμος, η έκθεση στηρίζεται κυρίως στην εκπαίδευση των κηδεμόνων. Η διοργάνωση έρχεται να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου και της γάτας σε θέματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και καθημερινότητας των ζώων.


Σύμφωνα με τον κ. Γουλιέλμο, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει τα δεδομένα, οι ανάγκες και, πλέον, "είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι" σε σχέση με τις ανάγκες, την φροντίδα, τη διαδικασία υιοθεσίας ενός ζώου. Από τη στιγμή που ένα ζώο γίνει μέλος της οικογένειας, αποκτούμε σχέση ζωής.


Οι επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από βιωματικές δράσεις θα γνωρίσουν καλύτερα τον σκύλο και τη γάτα και θα μάθουν για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του. Στα αμφιθέατρα γνώσης, που θα λειτουργήσουν στη διάρκεια της έκθεσης, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, εθελοντές και κηδεμόνες θα συζητήσουν για το σκύλο και τη γάτα και θα ξεδιαλύνουν "μύθους" γύρω από διάφορα θέματα.


 Ώρα για παιχνίδι!

Η έκθεση περιλαμβάνει και παιχνίδια των επισκεπτών με τους σκύλους τους στο Dog Playground, σε έναν χώρο σωματικής και νοητικής εκτόνωσης με παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Τη ζωοφιλική δημιουργική διαπαιδαγώγηση των μικρών επισκεπτών θα αναλάβει για άλλη μια φορά η ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών).

Στον χώρο της έκθεσης θα γίνονται και εκδηλώσεις για τα παιδιά όπως, Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής που στοχεύουν στο να κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο και τη γάτα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.


Επίσης, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών ομάδων.


*Για επισκέπτες με σκύλους

Η είσοδος των επισκεπτών που θα συνοδεύονται από τον σκύλο τους θα γίνεται από ξεχωριστή είσοδο (ενημερωτικός προθάλαμος - περίπτερο 4), στην οποία θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος, αλλά και ο έλεγχος συμπεριφοράς. 


Σκύλοι που κρίνονται αντικοινωνικοί, φοβικοί, ή παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και επιθετικότητας θα πρέπει να αποχωρούν, ή να παραμένουν στον ειδικό χώρο του dog sitting.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Σε περιοχή του δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.
ΕΛΛΑΔΑ
Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι υπεύθυνα για τον θάνατο περισσοτέρων από 14 εκατομμυρίων πουλιών
ΕΛΛΑΔΑ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον φρικτό βασανισμό του σκύλου του στην Κρήτη.
ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει η Αθηνά Φλώρου: 55χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, στα Χανιά. Ο κτηνίατρος, Κωστής Τερεζάκης, χειρούργησε δωρεάν το ζώο
ΕΛΛΑΔΑ
Η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ
ΕΛΛΑΔΑ
Από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x