A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σε εξέλιξη άλλη μια υπέροχη αποστολή από την Axion Hellas (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Axion Hellas  πραγματοποιεί τη νέα της αποστολή στη Σχοινούσσα, την Ανάφη, την Κάσο και την Κάρπαθο από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, 2018.

Η ομάδα των 101 εθελοντών θα πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε ιατρεία που θα στηθούν επιτόπια και σε κατ᾽οίκον επισκέψεις καθώς και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των νησιών. 

Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Axion Hellas είναι συγκινητική καθώς η πρόσβαση τους σε ιατρικούς ελέγχους είναι περιορισμένη.


Η αποστολή αυτή θα αποτελέσει την 5η δράση της Axion Hellas, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διενεργηθούν πολλές ιατρικές πράξεις με τη δυναμική συμμετοχή 40 ιατρών και 6 νοσηλευτών.  


Τα ιατρεία που θα στηθούν θα αποτελούνται από τις παρακάτω ειδικότητες: αιματολογικό (αιμοληψία για προληπτικό έλεγχο ανά ηλικία και φύλο), παιδιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής χειρουργικής, ουρολογικό, ΩΡΛ, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπεδικό, νευρολογικό κ ψυχικής υγείας. 


Επίσης, θα διενεργήθούν εξετάσεις όπως  τέστ Pap, σπειρομέτρηση, triplex καρδιάς, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, υπερηχογράφημα μαστού και υπέρηχος συμπαγών οργάνων και αγγείων. 


Η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της ομάδας δημιουργήθηκε με επίκεντρο τα παιδιά και τους γονείς. Τόσο οι μαθητές όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών έχουν ανταποκριθεί ολόψυχα. 

Το πρόγραμμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ήρωες”, έχει στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά ως προς την προσωπική τους ταυτότητα, την έννοια της φιλίας και του σεβασμού και την αξία της κοινότητας στην οποία ανήκουν μέσα από  βιωματικά και διασκεδαστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος. 


Στο πλαίσιο αυτό η Axion Hellas θα συνεργαστεί για άλλη μία φορά με το Ίδρυμα Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Foundation Human Rights για το πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία”, με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας  και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού με βάση τις ολυμπιακές αξίες και με τη θεατρολόγο Κα. Ε. Παπαϊωάννου που θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι. 


Οι γονείς θα παρακολουθήσουν ομιλίες και ενημέρωση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή χρήση, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ  σχετικά με την παιδική κακοποίηση  και την Ειδική Διατροφολόγο Κα Χ. Κωστάρα σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή για μικρούς και μεγάλους. 


Στο πλάι της Axion Hellas, θα βρεθεί ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ όπου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με την Antipollution σε Σχοινούσα, Κάσο και Κάρπαθο.


Με εφόδια την προσφορά και την αγάπη για το συνάνθρωπο και τη ζωή, η Axion Hellas θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας και ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών. 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ενημερώνει το κοινό με 23 επίκαιρες ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2
ΥΓΕΙΑ
Ξεκινά η λειτουργία των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19 κατ’ ́οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
ΥΓΕΙΑ
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της COVID-19. Δίνουν καθημερινά τη μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι τούς αποκαλούν ήρωες και τους χειροκροτούν.
ΥΓΕΙΑ
Σύμφωνα με καταγγελία, αν και εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα θετικά στον νέο κορωνοϊό σε εργαζομένους του νοσοκομείου "Αγία Όλγα", ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε απολύμανση, δεν έγινε ιχνηλάτηση, αλλά ούτε και τεστ για να εντοπιστούν τυχόν άλλα περιστατικά.
ΥΓΕΙΑ
Σε συνέχεια της δεκαετούς μνημονιακής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας, ήρθε η πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
ΥΓΕΙΑ
Η χώρα μας πήρε έγκαιρα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και θα έλεγα με μεγάλη επιτυχία, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τον αριθμό των περιστατικών που έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό και από τον αριθμό των θανάτων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ