A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Θέλεις να εξερευνήσεις την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι;

Είσαι 18 ετών; Θέλεις να εξερευνήσεις την Ευρώπη; Τότε είσαι ο τέλειος υποψήφιος για να λάβεις μέρος σε μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει επισήμως σύντομα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης της Νεολαίας:
 

"Τον Ιούνιο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέξει έως και 15.000 ενθουσιώδεις νέους οι οποίοι θα είναι οι τυχεροί που θα λάβουν μια ταξιδιωτική κάρτα για να ανακαλύψουν την Ευρώπη.

Μέσα από τα ταξίδια έχεις την ευκαιρία να επωφεληθείς από την ελευθερία μετακινήσεων στην Ένωση, να ανακαλύψεις την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο και να κάνεις νέες γνωριμίες και φιλίες σε όλη την ήπειρο. Κυρίως όμως, τα ταξίδια σού δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Το γεγονός μάλιστα ότι το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (https://europa.eu/cultural-heritage/european-year-cultural-heritage_el), είναι μεγάλη τύχη για σένα. Σημαίνει ότι θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στις πολυάριθμες εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτή τη χρονιά σε όλη την Ευρώπη για τον εορτασμό της απίστευτης πολυμορφίας που χαρακτηρίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά.  

Για να κάνεις αίτηση πρέπει να είσαι 18 ετών (να μην έχεις ακόμη κλείσει τα 19) τη στιγμή της αίτησης και να είσαι υπήκοος μιας από τις χώρες της ΕΕ. Θα μπορείς να ταξιδέψεις για 30 ημέρες το πολύ και να επισκεφτείς μέχρι 4 διαφορετικές χώρες. Επιπλέον, όσοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν είτε μόνοι είτε ομαδικά.

Κατά κύριο λόγο οι μετακινήσεις θα γίνονται με τρένο. Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς όταν ταξιδεύει στην Ευρώπη με τρένο είναι πανέμορφο. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη εναλλαγή και ατέλειωτη ποικιλία πόλεων και τοπίων που σε βοηθά να ανακαλύψεις και να εκτιμήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης.

Για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση, η ταξιδιωτική κάρτα θα προσφέρει επίσης, όπου χρειάζεται, εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή φέρυ μποτ, λαμβανομένων υπόψη περιβαλλοντικών, χρονικών και τοπικών περιορισμών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο.

Αν ενδιαφέρεσαι, πρέπει να κάνεις αίτηση τον Ιούνιο του 2018, εντός προθεσμίας δύο εβδομάδων ( λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα). Η τελική επιλογή  θα γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Πύλης της Νεολαίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Όσοι επιλεγούν, θα πρέπει να ξεκινήσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία  μεταξύ Ιουλίου και τέλους Σεπτεμβρίου 2018. Να έχεις υπόψη ότι η Επιτροπή θα καλύψει μόνο τα έξοδα της ταξιδιωτικής κάρτας.  Τα έξοδα διαμονής ή άλλα έξοδα σχετικά με το ταξίδι θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες.

Αν είσαι 18 ετών, Ευρωπαίος πολίτης και επιθυμείς να ανακαλύψεις περισσότερο την Ευρώπη, ή αν γνωρίζεις και άλλα άτομα που είναι 18 ετών και θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην ΕΕ, να επισκέπτεσαι τακτικά την Ευρωπαϊκή Πύλη της Νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και τις οδηγίες για την πρωτοβουλία θα δημοσιευτούν τον Μάιο του 2018 στην ενότητα «Ταξιδεύω» της Ευρωπαϊκής Πύλης της Νεολαίας. Πληροφορίες θα διαδοθούν επίσης μέσω της σελίδας της Ευρωπαϊκής Πύλης της Νεολαίας στο Facebook και του λογαριασμού twitter της Ευρωπαϊκής  Πύλης της Νεολαίας."ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κακοκαιρία είναι θα περάσει… Σχεδιάστε την επόμενη εξόρμηση σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Σαρωνικού, μόλις 90 λεπτά μακριά από την Αθήνα!
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η διάσημη καστροπολιτεία εδώ στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου φαντάζει ιδανικό ορμητήριο για κάθε είδους αποδράσεις.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε τούτο το συναρπαστικό σκηνικό θα δείτε να ξεπηδούν πανέμορφα αρχοντοχώρια, μεσαιωνικά κάστρα, πέτρινα γεφύρια, αρχαίοι πύργοι, βυζαντινά μοναστήρια, βενετσιάνικοι περιστερώνες.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μακρινό παρελθόν θα αποτελούν τα επόμενα χρόνια οι ξέγνοιαστες διακοπές ήλιου-θάλασσας 2 εβδομάδων που απολάμβαναν ταξιδιώτες από όλο το κόσμο
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εδώ θα βρεις όλη τη διακριτική γοητεία των Κυκλάδων, υπέροχες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια, επιλογές στο φαγητό και στη διαμονή, καλό οδικό δίκτυο
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δυόμισι ώρες ταξίδι και φτάσαμε στην πιο νησιώτικη πολιτεία της Εύβοιας!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x