A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς που θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις για να κάνετε τις σωστές επιλογές σπουδών

Πλησιάζει το SpoudaseFest, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς.


Εν μέσω αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και κυρίως στην Τριτοβάθμια όπου οι μαθητές της τρίτης Λυκείου θα κληθούν να "σταυρώσουν" ένα διαφορετικό Μηχανογραφικό, πραγματοποιείται ο θεσμός Spoudase Festival στη Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου στο οποίο και θα φιλοξενηθούν 400 φορείς απ' όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.


Το "θολό" τοπίο της Τριτοβάθμιας και Τεταρτοβάθμιας μοιάζει φέτος ακόμα περισσότερο με σεισμογενή περιοχή όπου οι ενδιαφερόμενοι για σπουδές, πρέπει να γνωρίζουν καλά τις τεκτονικές πλάκες και τις ενδεχόμενες κινήσεις τους! 


Σε αυτό το σημείο το Spoudase Festival έρχεται να αποτελέσει τον χρόνο και τόπο όπου όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των δημόσιων Ιδρυμάτων αλλά της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, οι επιστημονικές και τεχνολογικές τους δραστηριότητες θα συναντηθούν για να μπορέσουν χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, εντελώς δωρεάν να μάθουν για αυτά και αυτές και να κάνουν τις σωστές επιλογές σπουδών.


Με αλλαγές στα επιστημονικά πεδία, με συνενώσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και με την ανασυγκρότηση από την αρχή όλων των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για δεκάδες χιλιάδες νέους να γνωρίσουν τα νέα μονοπάτια που έχουν για Σπουδές και Επιμόρφωση στην χώρα μας.


ΔΩΡΕΑΝ Ψυχομετρικά Τεστ, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Συμβουλές για μηχανογραφικό και Βιογραφικό, ΔΩΡΕΑΝ Νευροαναδραστική Αξιολόγηση


Παράλληλα μια πρωτοφανή κινητοποίηση για τα δεδομένα της χώρας, επαγγελματικών συμβούλων, περίπου 200, θα παρέχουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ Δωρεάν Ψυχομετρικά Τεστ, Δωρεάν συμβουλές για το Μηχανογραφικό, δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικού και επαγγελματικό προσανατολισμό. 


Από τα "μυαλά" του Πολυτεχνείου έως την Google και τα σεμινάριά της


Για παράδειγμα η ομάδα φόρμουλα "Πυρφόρος" και η ομάδα "Προμηθέας" που θα την γνωρίσετε στη Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου, είναι μια ερευνητική ομάδα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο ηλεκτρικό όχημα που κινείται αποκλειστικά από έναν τριφασικό σύγχρονο κινητήρα μόνιμων μαγνητών, σχεδιασμένο από τα μέλη της ομάδας, και τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων-λιθίου (Li-ion). 


Ενισχύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην επιμόρφωση και στη γνώση, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε 4 μονόωρα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσει το Grow Greek Tourism Online της Google όπου και θα δώσει βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Πρωτοπόρες ομάδες και καθηγητές παρουσιάζουν τα έργα τους


Ανάμεσα στις εκθέματα και τις δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν, οι επισκέπτες θα γίνουν αυτόπτες μάρτυρες πτήσης των Drones του πρωτοπόρου καθηγητή Ευθύμη Λέκκα και του Μεταπτυχιακού "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" που πέταξαν πρώτα στη Μάνδρα την περίοδο των καταστροφών αλλά ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη του πλανήτη.


Ο γρίφος των Μεταπτυχιακών λύνεται στη Τεχνόπολη


Έως και τις αρχές Μαϊου, τα Μεταπτυχιακά όλων των Πανεπιστημίων περνούν από κόσκινο από το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της εναρμόνισής τους με τα νέα κριτήρια που έθεσε ο Υπουργός Παιδείας. Ο νέος χάρτης και τα νέα προγράμματα που αφορούν Μεταπτυχιακές Σπουδές θα παρουσιαστούν όλα στο Spoudase Festival ώστε δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι που βρίσκονται σε αναμονή για το ποια εξειδίκευση και μονοπάτι θα διαλέξουν να ενημερωθούν.


Πάνω από 400 υποτροφίες


Υποτροφίες θα κληρώσουν Πανεπιστήμια, Τμήματα Κολέγια και ΙΕΚ φορείς για Μεταπτυχιακές και Προπτυχιακές Σπουδές αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Ο τρόπος για να συμμετάσχει κάποιος στην κλήρωση είναι να κάνει εγγραφή στο www.spoudasefest.gr και να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ

Workshops.


Σεμινάρια με πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης


Συμβάλλοντας στην δια βίου εκπαίδευση αποφορτισμένη από αρνητικές έννοιες του παρελθόντος, το Φεστιβάλ παρέχει για όλες τις ηλικίες και επαγγελματικές ομάδες, δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια Πανεπιστημίων με βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά κορυφαίων workshops που γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπως αυτό για το BITCOIN και τα ψηφιακά νομίσματα, workshops του Πανεπιστημίου Πληροφορικής ή των Φηψιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, επιμορφωτικά σεμινάρια ή και διαλέξεις που αφορούν εκπαιδευτικούς όπως αυτό που θα κάνει η καθηγήτρια του ΦΠΨ, Μαρίζα Φουντοπούλου και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής/Ψυχολογίας σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια.


Κι όμως Κινείται


Τέλος δεκάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα φιλοξενούνται στο Spoudase Festival για να παρουσιάσουν οι μαθητές και καθηγητές τους, τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους δραστηριότητες στην ένθετη κατηγορία «Κι όμως Κινείται»

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Την ένωσή του με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή -με σύμφωνο συμβίωσης-, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Instagram ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου.
ΕΛΛΑΔΑ
Τις κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, των τελευταίων 20.000 χρόνων διερευνά πολυεθνική ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.
ΕΛΛΑΔΑ
Η λοίμωξη του παιδιού αποτέλεσε αφορμή για να στηθεί μια ολόκληρη σκευωρία.
ΕΛΛΑΔΑ
Κατηγορίες για δύο πλημμελήματα αποδίδει ο εισαγγελέας στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.
ΕΛΛΑΔΑ
Πώς διαμόρφωσε το Brexit τη δημόσια υποστήριξη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στα λοιπά 27 κράτη μέλη;
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x