A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

10 αλάνθαστα ψυχολογικά κόλπα για να κατακτήσεις τους συνομιλητές σου

Δείτε παρακάτω 15 έξυπνα ψυχολογικά κόλπα που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη και θα σας γλιτώσουν από δύσκολες καταστάσεις.


1. Ένα κάστρο πέφτει ευκολότερα από μέσα και όχι από έξω, πολιορκώντας το. Συμφώνησε, αντί να λογομαχείς και ύστερα πρότεινε τη δικιά σου άποψη ως καλύτερη

 2. Η πετυχημένη επικοινωνία βασίζεται στη μεταφορά συναισθήματος και όχι στη μεταφορά πληροφοριών. Για να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σου πρέπει να του δείξεις ότι μοιράζεστε τις ίδιες συναισθηματικές εμπειρίες.

3. Μερικές ερωτήσεις λάθος διατυπωμένες μπορεί να σου περιορίσουν το εύρος πληροφοριών που θέλεις να αποκτήσεις. Η ερώτηση "πως το ξέρεις αυτό" ξετυλίγει διάπλατα το τρόπο σκέψης του συνομιλητή.

 4. Καλύτερα να φυτέψεις ένα σπόρο παρά να προσφέρεις ένα έτοιμο φυτό. Κάνε τους άλλους να σε εκτιμούν ,να σε συμπαθούν και να σε χρειάζονται για αυτά που είσαι και όχι για αυτά που τους προσφέρεις.

5. Μία καθιερωμένη άποψη είναι πως οι γυναίκες έλκονται απο τους άντρες με αυτοπεποίθηση. Σύμφωνοι. Μία άλλη καθιερωμένη άποψη είναι πως οι άντρες έχουν αυτοπεποίθηση γιατί αισθάνονται γοητευτικοί. Λάθος. Οι άντρες είναι γοητευτικοί γιατί αισθάνονται αυτοπεποίθηση.

6. Όπως είπαμε ο στόχος όταν μιλάμε είναι να μεταφέρουμε συναίσθημα και όχι πληροφορίες. H επικοινωνία μέσω της γλώσσας του σώματος είναι ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να αποσκοπεί στη μεταφορά συναισθημάτων και όχι πληροφοριών.  H επικοινωνία θα μπορούσαμε να πούμε είναι 60% γλώσσα του σώματος , 20% προφορική γλώσσα και 20% η τονικότητα της φωνής σας . Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλη σημασία τι λέτε όταν μιλάτε αλλά πως το λέτε.

7. Άνθρωποι με την ίδια τονικότητα και χροιά φωνής τείνουν να συμπαθούν ο ένας τον άλλον περισσότερο. Αυτό δεν έχει να κάνει με το συνειδητό εαυτό μας , αλλά με το ασυνειδήτο το οποίο έχει τη τάση να συμπαθεί τους όμοιες συμπεριφορές. Πολλοί επαγγελματίες NLPers μιμούνται τις κινήσεις ενός ατόμου, το τρόπο ομιλίας του , τις εκφράσεις του προσώπου του ακόμα και το ρυθμό της αναπνοής του προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια του ασυνείδητου μέρους του συνομιλητή και να εγκαταστήσουν ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

8. Με τις εκφράσεις του προσώπου μπορείτε να προκαλέσετε το συναίσθημα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να νιώσετε χαρούμενοι, χαμογελάστε όσο περισσότερο γίνεται. Η στάση και οι κινήσεις του σώματος μας  επηρεάσουν άμεσα τα συναισθήματα . Όλα στο κόσμο της ψυχολογίας λειτουργούν αμφίδρομα , τίποτα δεν έχει μόνο μία κατεύθυνση.  Βάζοντας κάποιον παραδείγματος χάρη να υποκριθεί υποταγή κοιτάζοντας κάτω όταν του μιλάς , από τη τρίτη φορά και έπειτα θα αρχίσει όντως να αισθάνεται υποταγή.

9. Περισσότερο στις γυναίκες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους , αρέσει να συζητάν για τα πάθη τους , για αυτά που αγαπάνε να κάνουν περισσότερο . Ερωτήσεις όπως ποια είναι τα τρία πράγματα που θα ήθελες να κάνεις οπωσδήποτε στη ζωή σου , ποιο ήταν το παιδικό σου όνειρο , εάν θα μπορούσες να ξυπνήσεις αύριο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου που θα ήταν ή αν τα λεφτά δεν ήταν θέμα τι θα ήθελες να κάνεις με τη ζωή σου ενθαρρύνουν  τέτοιου είδους συζητήσεις , εγείρουν το ενδιαφέρον και δένουν τους συνομιλητές

10. Όταν συζητάτε με κάποιον , η δουλειά σας σαν ομιλητής δεν τελειώνει όταν η τελευταία λέξη βγαίνει από το στόμα σας , αλλά όταν το μήνυμα σας έχει μπει επιτυχώς στον εγκέφαλο του ακροατή. Για να γίνει αυτό επιτυχημένα χρειάζεται η συνεργασία του σώματος. Εάν μιλάτε σε κάποιον για το πόσο αφοσιωμένος και εργατικός είστε στη δουλειά σας,  όταν τελειώνετε τη πρόταση σας δεν μπορείτε να έχετε αφηρημένο βλέμμα κοιτάζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από το συνομιλητή σας ...αφού έτσι θα δώσετε ένα αντικρουόμενο μήνυμα.Πηγή:brainchange

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με θέμα τον Χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του προγράμματος της Equal Society
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του κορυφαίου προγράμματος της Equal Society
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τα συστήματα ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί πολύ με την πάροδο των χρόνων και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα σύγχρονα συστήματα είναι πιο ευέλικτα από ποτέ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η Master ART είναι εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών σεμιναρίων (webinars) που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 στην Αθήνα.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Οι κύριες αδυναμίες που επικρατούν στην κοινωνία μας σήμερα, είναι ο θυμός και ο φόβος.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x