A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έκτορας Κουφοντίνας: Ποιος νόμος τάχα, τα χέρια μας δένει, όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι;

Ποιος νόμος τάχα, τα χέρια μας δένει, όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι;

Kείμενο του Έκτορα Κουφοντίνα που δημοσιεύθηκε στο athens.indymedia για την απεργία πείνας του πατέρα του, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά το κείμενο:

Δύο εισαγγελείς διάβασαν και εφάρμοσαν τον νόμο. Τον νόμο που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Τον νόμο που οι προκάτοχοί τους αγνοούσαν εδώ και 8 χρόνια. Και οι δύο αυτοί εισαγγελείς στην συνέχεια διώχθηκαν πειθαρχικά, ενώ τους παραγγέλθηκε και η κατασκευή πλαστού πειθαρχικού σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Και η κυβέρνηση το επιτρέπει. Επιτρέπει σε μια χούφτα μαφιόζων, να κυβερνάν αυτό τον τόπο.

Η άδεια δεν εξαρτάται από το είδος της παράβασης ή το μέγεθος της ποινής. Είναι σαφές αυτό. Η άδεια ισχύει για όλους, και θα έλεγα ότι αφορά περισσότερο ακριβώς τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ποινές. Εκείνο που αλλάζει ανάλογα με την ποινή είναι το χρονικό σημείο από το οποίο και πέρα δικαιούται κανείς άδεια. Το οποίο το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.


Κάτι που δεν αναφέρει κανείς, είναι το γεγονός ότι οι χουντικοί δεν «έπαιρναν απλώς άδειες» στα 15 χρόνια. Αποφυλακίστηκαν, στα 15 χρόνια, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1990, υπό την ρητορική ότι: «Η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» και επειδή: «Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας». Αποφυλακίστηκαν, στα 15 χρόνια, και αποφυλακίστηκαν χωρίς καμία μεταμέλεια ή συγγνώμη, απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο Δ. Κουφοντίνας έχει φτάσει πλέον στα 16 χρόνια κράτησης. Σύμφωνα με τον νόμο, τον δικό τους νόμο, δικαιούται άδεια εδώ και 8 χρόνια, ενώ προβλέπεται να αποφυλακιστεί σε 3 χρόνια από τώρα, δηλαδή όταν θα έχει συμπληρώσει 19 χρόνια κράτησης. Παρόλα αυτά σήμερα, ύστερα από 16 χρόνια αδιάκοπης κράτησης και χωρίς κανένα πρόσχημα, οι νονοί της πολιτικής ζητάν απροκάλυπτα την συνέχιση μιας αέναης αιχμαλωσίας.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της, ζητάει πλέον και αυτή, την συνθηκολόγηση του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα σαν αντάλλαγμα για την παραχώρηση της άδειας που δικαιούται. Την στιγμή που αυτοί, ως κυβέρνηση, υπέγραψαν και υπέκυψαν σε όλα όσα τους ζητήθηκαν, δεν αντέχουν ότι ένας πολιτικός κρατούμενος, δείχνει ότι υπάρχει και εκείνη η Αριστερά, που δεν υποτάσσεται, και σηκώνει πάνω του την λέξη: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι ασυνεπές, εκείνος που στράφηκε κατά των νόμων, τώρα να τους επικαλείται. Εκείνος όμως, ζητάει το αυτονόητο: Να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο δικός τους νόμος. Αν θεωρούν ότι όποιος διαφωνεί με τον νόμο πρέπει και να εξαιρείται από αυτόν, τότε ας εξαιρεθούμε από όλους τους νόμους με τους οποίους διαφωνούμε. Ας εξαιρεθούμε και από την ίδια την φυλακή, με την οποία επίσης διαφωνούμε. Αλλά αν είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι, τότε να εφαρμόζονται όλοι. Μα ας αφήσουμε, για μια στιγμή, τι λέμε και τι κάνουμε εμείς. Εμείς εξάλλου είμαστε οι «κακοί». Αλλά οι άλλοι; Οι «άριστοι»; Εκείνοι που ψηφίζουν τους νόμους και επικαλούνται την τάξη, είναι οι ίδιοι που στην περίπτωση της άδειας ζητάνε να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι εκείνοι που σηκώνουν το τηλέφωνο και παραγγέλνουν πειθαρχικά. Είναι εκείνοι που προαναγγέλλουν ειδικά νομοσχέδια με τα οποία όταν γίνουν κυβέρνηση θα συλλάβουν συγκεκριμένο κόσμο. Είναι εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται οι ίδιοι μέσα, για μια σειρά από οργανωμένα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει με γρήγορο ρυθμό, κάθε μέρα, όπως αναφέρεται και στο ιατρικό ανακοινωθέν. Έχει κάνει άλλες τρεις σκληρές απεργίας πείνας, έχοντας φτάσει και τις τρεις φορές στο απροχώρητο, σε ημικωματώδη κατάσταση. Είναι 60 ετών. Κάνει κανονική απεργία πείνας. Αυτή την αποφασιστικότητα δεν αντέχουν οι άριστοι της ρεμούλας. Δίχως κανένα άλλο επιχείρημα, με τον λαό, το δίκαιο αλλά ακόμα και με τον νόμο να είναι εναντίον τους, οι παπαγάλοι της Αντίδρασης καταφεύγουν σε κουτοπονηριές. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπαν –κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια– ότι βάλαμε τάχα «ιδιωτικό» (εννοώντας «βαλτό») γιατρό, να βγάλει την ανακοίνωση για την υγεία του Δ. Κουφοντίνα. Όμως η Όλγα Κοσμοπούλου δεν είναι κάποια «ιδιώτης γιατρός» για να «υπογράφει χαρτιά». Είναι Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Επιμελήτρια Α΄ του ΕΣΥ και μέλος του ΓΣ ΟΕΝΓΕ. Την δε απόφαση για την μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας την έλαβε ο γιατρός της φυλακής. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις αποφάσεις δύο εισαγγελέων υπέρ της άδειας αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, τότε μάλλον έχουμε την απάντησή μας».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Έντεκα νεκροί και τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε άγνωστος.
ΕΛΛΑΔΑ
Τρεις ήταν οι δράστες που εισέβαλαν τα ξημερώματα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν 20χρονη γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ
Επιδικάστηκε αποζημίωση 200.000 ευρώ σε μητέρα που έχασε την κόρη της σε ηλικία 7 ετών μαθήτρια, αφού έμεινε κατάκοιτη για 9 έτη μετά τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς
ΕΛΛΑΔΑ
Βρετανία Γερμανία σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca.Μπορείς να κάνεις άλλο εμβόλιο στην β δόση; Ο εμβολιασμός των παιδών που ξεκινά στον Καναδά.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 363.904
ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος τα click away και click inside - Εντός του Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια μόνο για τους εμβολιασμένους, επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x