A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Καμίνης στέλνει το τρίτο τελεσίγραφο εκκένωσης των άστεγων από την κοινωνική πολυκατοικία Μπουμπουλίνας 36

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Ο Καμίνης στέλνει το τρίτο τελεσίγραφο  εκκένωσης των άστεγων από την κοινωνική πολυκατοικία Μπουμπουλίνας 36  

Να το απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 28 Ιούνη  

 

Νέο τελεσίγραφο έστειλε ο Καμίνης στους άστεγους που φιλοξενήθηκαν στο πρόγραμμα της πολυδιαφημισμένης «κοινωνικής πολυκατοικίας» στην οδό Μπουμπουλίνας 36 με την άκαρδη απαίτηση: «να εγκαταλείψετε άμεσα τα διαμερίσματα της δομής, δεδομένου ότι στις 30/6/2018 θα γίνει οριστική διακοπή της παροχής της ηλεκτροδότησης.»

 

Εδώ και ένα χρόνο, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει απορρίψει δύο φορές τους ωμούς εκβιασμούς σε βάρος των αστέγων με στόχο να εξαναγκαστούν να φύγουν από ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε με συμφωνία του Δήμου Αθήνας και του ιδρύματος Χατζηκώστα, στο οποίο άλλωστε ανήκει η πολυκατοικία.

 

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ανέθεσε πέρισυ τον Δεκέμβρη 2017 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθήνας να αναζητήσει λύση για την λειτουργία της κοινωνικής πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας 36 και να έρθει σε επαφή το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Αυτή τη λύση θα την έφερνε για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Πως λοιπόν στέλνουν τέτοιου τύπου τελεσίγραφα χωρίς να έχει μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων; 

 

 Η αποτυχία των διαβόητων «πιλοτικών» προγραμμάτων του Καμίνη και τα παιχνίδια με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα δεν θα τα πληρώσουν μονογονεϊκές οικογένειες και μοναχικοί άνθρωποι.

 

Αυτό που απέτυχε είναι η αντίληψη της «προσωρινής φιλοξενίας» και της ανακύκλωσης των άστεγων από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας του Δήμου Αθήνας. 

Όμως παραμένουν ερωτηματικά για τη διαχείριση Καμίνη: 


Γιατί υπέγραψε ο Δήμαρχος Καμίνη σύμβαση με το ίδρυμα Χατζηκώνστα(εκπαιδευτικής μέριμνας νέων) με το υπέρογκο ποσό των 4500 Ευρώ το μήνα για μία κακοσυντηρημένη πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων; Άραγε η στέγαση οικογενειών και μαθητών δεν περιλαμβάνονται ήδη στους σκοπούς του ιδρύματος Χατζηκώνστα; Γνωρίζουν άραγε όσοι κι όσες έχουν κάνει δωρεές στο ίδρυμα, ότι σε συνεργασία με το Δήμο, ξεσπιτώνει γυναίκες, μαθητές και μαθήτριες; 

 

Γιατί δεν λειτούργησε το job center παρά μόνο τον τελευταίο μήνα πριν τη λήξη του προγράμματος; Που βρίσκεται άραγε το φιλανθρωπικό σωματείο "Ανθρώπινοι άνθρωποι" το οποίο διεκδίκησε στα μέσα ενημέρωσης τη δόξα για την λειτουργία αυτού του προγράμματος και εισέπραξε 45.000 ευρώ για την ανακατασκευή της πολυκατοικίας (ενισχύσεις για αυτή την δραστηριότητα και στήριξη από εθελοντές), ενώ η πολυκατοικία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση; 

 

Η ανάγκη για κοινωνική στέγαση σε μια περίοδο που τα μνημόνια σκορπάνε τη φτώχεια και οι Τράπεζες απειλούν να αρπάξουν ακόμη περισσότερα σπίτια με τους πλειστηριασμούς, δεν μπορεί να μπει στο πάγκο των περικοπών του Καμίνη, ούτε των σκοπιμοτήτων επιβίωσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων. Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων είναι υπόλογοι. 

 

Να μην επιτρέψουμε καμία οικογένεια να παίρνει επιδόματα ελεημοσύνης στο παγκάκι.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τις δημοτικές κινήσεις, τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης των γειτονιών της Αθήνας να μην επιτρέψουμε να προστεθούν και άλλοι άνθρωποι στα παγκάκια και στις τρύπες του Λόφου του Στρέφη ως άστεγοι. 

 

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, οι περιφερειάρχες θα μπορούν να κάνουν απευθείας ανάθεση έως 5.225.000 €.
ΕΛΛΑΔΑ
Ένα κοριτσάκι δύο ετών παρέμεινε μόνο του σε σχολικό λεωφορείο για περίπου πέντε ώρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Την αλληλεγγύη της στους διανομείς εταιρειών όπως η efood και η Wolt θέλησε να εκφράσει η ζυθοποιία.
ΕΛΛΑΔΑ
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ
Από τη μία είναι αυτοί οι ‘ΜΗ άνθρωποι’’ που βάζουν φόλες γιατί η ψυχή τους έχει πεθάνει
ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλο είναι το πλήγμα που δέχθηκε η πλατφόρμα της e-food.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x