A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα «κουτάκια» στέλνουν κι άλλους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία

Δεν έχει τελειώσει ακόμα η οδύσσεια των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής που είδαν τα ονόματά τους εκτός καταλόγου, εξαιτίας μιας προβληματικής διαδικασίας που θέσπισε φέτος για πρώτη φορά το Υπ. Παιδείας. Στους 146 απορριφθέντες της Αττικής προστέθηκαν κι άλλοι από άλλες ειδικότητες ανεβάζοντας τον αριθμό στους 284.

«Μένω άνεργη γιατί δεν συμπλήρωσα ένα κουτάκι» έγραφε η μπλούζα μίας από τις αναπληρώτριες που διαδήλωσαν έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.


«Όχι μόνο δεν ανέλαβε την ευθύνη της μη εξυπηρέτησής μας αφού δεν βρίσκαμε κανέναν πρόθυμο να μας εξηγήσει, αλλά μας ειρωνεύτηκε κιόλας, ενώ έστειλε άρον άρον στον ΑΣΕΠ την υπόθεση την ώρα που θα μπορούσε να κάνει διορθωτικές κινήσεις».

Οι εργαζόμενοι πολλοί από τους οποίους εργάζονται πάνω από δεκαετία στην Ειδική Αγωγή διαμαρτυρήθηκαν έντονα και μέσα από τον Σύλλογό τους για τη στάση του κου Χαράλαμπου Λόντου (διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής) , ο οποίος όπως εξήγησαν στο Τvxs.gr.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι είναι οι πρώτη φορά που βγήκε εκτός καταλόγου το 10% των υποψηφίων εξαιτίας της διαδικασίας, γεγονός που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.


Την ώρα που οι αναπληρωτές της Αττικής περιμένουν να αποφασίσει ο ΑΣΕΠ για το αν θα έχουν το δικαίωμα μετά από τόσα χρόνια να ξανά εργαστούν στον τομέα τους, βγήκαν και οι κατάλογοι των υπόλοιπων ειδικοτήτων οι οποίοι ανεβάζουν τον αριθμό των «απορριφθέντων εξαιτίας κουτακίων» στους 284.

«Όπως βλέπετε, σε κάποιες περιφέρειες δεν απορρίφθηκε κανείς εξαιτίας της διαδικασίας. Εκεί οι συνάδελφοι μας λένε ότι η διεύθυνση αντιλήφθηκε το λάθος και ενημέρωσε έγκαιρα τους υποψηφίους για να διορθώσουν τις αιτήσεις τους. 

Αντίθετα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, ήταν απολύτως απρόθυμοι με αποτέλεσμα να έχουν μπει σε τεράστια ταλαιπωρία οι συνάδελφοι περιμένοντας τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή όσοι είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έκαναν διακοπές περιμένοντας να μάθουν σε ποιο σχολείο αναλαμβάνουν εργασία από Σεπτέμβρη.» μας λέει αναπληρώτρια.

Η ίδια συμπληρώνει: «Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι οι οποίοι είχαν συνεργάσιμους διευθυντές στις περιφερειακές διευθύνσεις, δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα. Αυτό δημιουργεί ανισότητες καθότι κρινόμαστε με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.»

Το Υπουργείο Παιδείας από την άλλη, είχε αναγνωρίσει  μεν μέσω εκπροσώπου του πως θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία αν η περιφερειακή διεύθυνση είχε αντιμετωπίσει αλλιώς την κατάσταση, δεν δείχνει όμως ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία. 

«Δεν γνωρίζω αν προσπαθούν να συγκαλύψουν τις περιφερειακές διευθύνσεις Αττικής,  Μακεδονίας  και Θράκης (εκεί εντοπίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα)  ή αν απλά μας αγνοούν» λέει στο Τvxs.gr εργαζόμενη η καταγγελία της οποίας είναι στα χέρια μας.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το ΚΚΕ, πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στη βουλή και το ΠΟΤΑΜΙ, προκειμένου να τελειώσει η οδύσσεια των αναπληρωτών.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση αυτή είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι γιατί το υπουργείο δεν έχει ακόμα δώσει τη δυνατότητα να κάνουν οι εργαζόμενοι ηλεκτρονικές αιτήσεις. Είναι γνωστό πως με την ηλεκτρονική φόρμα αποφεύγονται τα λάθη. 

Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο έχει απασχολήσει τον ΑΣΕΠ το Υπ. Παιδείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΣΕΠ προσπαθεί να ξεμπερδέψει μπερδεμένα κουβάρια του συγκεκριμένου υπουργείου. Τέλος πόσες επερωτήσεις πρέπει να γίνουν στη βουλή ώστε ο υπουργός να μιλήσει αποκαθιστώντας μια αδικία; 

Εκτός αν ο αριθμός των σχεδόν 300 αναπληρωτών που μένουν στον αέρα, δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να επιληφθεί του θέματος.


Πηγή: tvxs.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ό,τι συμβαίνει στο Όλγας στη Ν. Ιωνία συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σήμερα την αποφυλάκιση άλλων πέντε κρατούμενων
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
ΕΛΛΑΔΑ
Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112
ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x