A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τρεις μέρες εκδηλώσεις και ενέργειες στη Σαντορίνη για τα ιπποειδή

Την Παρασκευή και Σάββατο 27/07 και 28/07 εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [Π.Φ.Π.Ο.], της ομάδας ακτιβιστών DREAMDANCERS και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών [ΕΣΠΙ], βρίσκονταν στη Σαντορίνη αφενός για την προγραμματισμένη δράση διαμαρτυρίαςγια τις συνθήκες διαβίωσης των ιπποειδών, αφετέρου για συναντήσεις εκ νέου με τις Αρχές (Δήμος, Αστυνομία), καθώς και με εκπροσώπους των αγωγιατών και το νομικό τους σύμβουλο.

Επισημάνθηκαν, διευκρινίστηκαν, τονίστηκαν, κάκιστες πρακτικές κατά των ζώων που εκ παράδοσης όπως έγινε αποδεκτό μεταφέρονται και εφαρμόζονται με αποτέλεσμα την συστηματική κακοποίηση των ζώων.

Ήταν ένας τεράστιος αγώνας σύγκλισης διαφορετικής κουλτούρας, εμπειρίας, γνώσεων, απόψεων, ακόμα και διαφορετικής πραγματικότητας που προκύπτει από τις λαμβάνουσες σε κάθε τόπο και σε κάθε κοινωνία. Όμως έγινε σαφές και αποδεκτό από όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν αποποινικοποιείται η κακοποίηση ζώων, σε καμία περίπτωση και από κανέναν δεν μπορεί να μη θεωρηθεί ανήθικη η οποιαδήποτε και με κάθε μορφή κακοποίησή τους.

Με γνώμονα την προστασία των ζώων αυτών και την άμεση ανακούφισή τους, έγιναν οι ακόλουθες δεσμεύσεις :

* Ο Δήμος Θήρας ξεκινάει την επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων προκειμένου τα ζώα να προστατεύονται από τη ζέστη. Υπάρχουν ήδη κάποια σκίαστρα που όμως δεν είναι επαρκή για όλα τα ζώα που κατεβαίνουν στο λιμάνι.

* Η εξασφάλιση πρόσβασης σε νερό ανά πάσα στιγμή παραμονής τους στο χώρο.

* Συμμετοχή όλων των μερών προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των κανονισμών που αφορούν στη χρήση των ιπποειδών.

* Καταγραφή των ζώων με τσιπάρισμα και με τη δέσμευση για ανεύρεση χρηματοδότησης εφόσον ένας βασικός λόγος για τη μη καταγραφή είναι το κόστος.

* Έλεγχος του βάρους φορτίου αναλόγως του βάρους ζώου ως ορίζει ο κανονισμός Ε/Ε.

* Επί πλέον ιατρική υποστήριξη και ακόμα ανεύρεση χρηματοδότησης για αγορά μηχανήματος υπερήχων που ήταν βασικό αίτημα των ημιονηγών.

* Τοποθέτηση ταμπέλας στην αρχή και τέλος της διαδρομής προς το λιμάνι όπου θα αναγράφεται τηλέφωνο αρμόδιας αρχής για άμεση επικοινωνία σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης κατά των ζώων.

* Περιορισμός ωρών χρήσης των ζώων, που αναλυτικά θα συζητηθεί και οριστεί με την επικαιροποίηση του κανονισμού. Έτσι κι αλλιώς οι αγωγιάτες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα ανεβάζουν τα ζώα τους πάνω από 2 φορές και με εναλλαγή των ζώων μέρα παρά μέρα.

* Έγινε αποδεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος εκ μέρους μας, σε προγραμματισμένες ή μη επισκέψεις.

Το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι έπεσαν οι τοίχοι και άνοιξε μία επικοινωνία με τις Αρχές και τους ημιονηγούς.

Η Δημοτική και Αστυνομική Αρχή δήλωσαν και δεσμεύτηκαν , ότι θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα την νομοθεσία για να αλλάξει η κατάσταση αυτή στο νησί .

Οι ημιονηγοί αποδέχονται να τηρήσουν ό,τι προταθεί ως καλύτερο για τα ζώα.

Δήλωσαν δε ότι δεν θα δέχονται πλέον συμπεριφορές που βασανίζουν τα ζώα και επιπλέον τους εκθέτουν όλους τους καθώς και την κοινωνία του νησιού παγκοσμίως .

Συμφωνήθηκε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για μια πορεία προς την πρόοδο με όλο και περισσότερο σεβασμό προς τα ζώα και κατανόηση των αναγκών τους.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αλλαγές που θα γίνουν δεν είναι μόνο στις συνθήκες διαβίωσης επειδή έτσι συμφωνήθηκε.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές θα προκύψουν στη νοοτροπία, με το διάλογο, με την ενημέρωση, με την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.

Η όμορφη Σαντορίνη θα επιδιώξουμε να γίνει το παράδειγμα για τόσα άλλα νησιά, για τόσες άλλες περιοχές στη χώρα μας που έχουν τεράστια προβλήματα κακοποίησης ιπποειδών.

Μέχρι να καταργηθεί ο όρος «ζώα εργασίας» στη πράξη , μέχρι τα δικαιώματα των ζώων να είναι συνείδηση για όλους μας, μέχρι να είναι δυνατή η παραδοχή της εγγενούς αξίας των ζώων από όλους μας χωρίς την ανάγκη παρεμβάσεων και διεκδικήσεων, εμείς θα επαγρυπνούμε και θα προσπαθούμε για κάθε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους βάζοντας όλο και υψηλότερους στόχους.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Dreamdancers

Ε.Σ.Π.ΙΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΖΩΑ
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ. Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι. Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα
ΖΩΑ

Πλήθος αναδημοσιεύσεων και την απάντηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε η ανάρτηση μιας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία έψαχνε κατάλυμα στη Σαντορίνη.

ΖΩΑ
Έκκληση προς την αστυνομία προκειμένου να επέμβει και να διασώσει ένα γαϊδουράκι που είναι διαρκώς δεμένο και φορτωμένο απευθύνουν κάτοικοι και τουρίστες της Αμοργού.
ΖΩΑ
Καταγγελία για εκφοβισμό και απειλές έκαναν τα μέλη της οργάνωσης Network for Animals
ΖΩΑ
Οκτώ ημέρες, δέκα νησιά, εκατόν εξήντα ναυτικά μίλια, ένα μήνυμα: «Αγαπάμε τη ζωή - Προστατεύουμε τη θάλασσα»
ΖΩΑ
Διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη πραγματοποίησαν το μεσημέρι φιλόζωοι
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x