A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αφροδίτη στον Ζυγό – Αρμονία μέσω διαμάχης

Αφροδίτη στον Ζυγό – Αρμονία μέσω διαμάχης

Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ζυγού, σε μια από τις δυο θέσεις που έχει την κυριαρχία της, θα πραγματοποιηθεί  στις 7/8 στις 2.27 τα ξημερώματα.

Θα  είναι το αντίδοτο που έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες γιατί έρχεται να παίξει το ρόλο τoυ "γεφυρoποιού" στις ανθρώπινες σχέσεις , δίνοντας "χώρο" στις συναναστροφές μας κυρίως στις διαπροσωπικές.

Επηρεάζει με υπερβολή  Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, με ενθουσιασμό Δίδυμους και Υδροχόους, με προτροπή Λέοντες και Τοξότες και με καθησυχασμό Ιχθύες, Παρθένους, Ταύρους και Σκορπιούς.

Περισσότερο ενεργοποιεί όσους ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού ή έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στον Ζυγό.

Μέσα στο "εκρηκτικό" λοιπόν κλίμα του φετινού καλοκαιριού, η ενέργεια της Αφροδίτης περνάει στο αέρινο αρσενικό ζώδιο του Ζυγού, που σε αντίθεση με την άλλη θέση κυριαρχίας της, στον Ταύρο, κινείται σε βαθύτερο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι πως μας  βάζει σε διαδικασία εξισορρόπησης των συναισθηματικών εξάρσεων που μας βασάνισαν όλον αυτό τον καιρό, από την επιρροή των άλλων πλανητικών σχηματισμών. 


Την Τρίτη λοιπόν στις 7 του μήνα, αφήνει το "περιοριστικό" γήινο ζώδιο της Παρθένου, το οποίο μας  έβαλε στη διαδικασία της ανάλυσης, ψάχνοντας απαντήσεις που να στηρίζονται στη λογική καθώς και στην άσκηση σκληρής κριτικής.

Το πέρασμά της αυτό από το ζώδιο του Ζυγού είναι πολύ σημαντικό γιατί η Αφροδίτη είναι ο βασικός πλανήτης, ο οποίος εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους άλλους, ορίζοντας και την ποιότητα των σχέσεων που θέλουμε στη ζωή μας. Το ζώδιο του Ζυγού φωτίζει αυτό ακριβώς το θέμα, το θέμα των σχέσεων και της συνεργασίας.

Τα ρήματα και οι λέξεις κλειδιά σε αυτή την ζωδιακή περιοχή είναι τα εξής: δεκτικότητα, διπλωματία, ευγένεια, σεβασμός.

Η "βασίλισσα της αγάπης", στο ταξίδι της αυτό, θα προσπαθήσει να σχετιστεί για να γεφυρώσει το χάσμα, ανάμεσα σε δυο διαφορετικές προσωπικότητες, αποφεύγοντας τις συναισθηματικές εξάρσεις, τον θυμό και τις εντάσεις, γιατί χαρακτηρίζεται από ζεστασιά.

Στο σπίτι του Ζυγού, η Αφροδίτη νιώθει άνετα να εκφράσει τον πάθος και το ερωτικό της ενδιαφέρον με με αρμονικό τρόπο. Η ομορφιά για εκείνη είναι τεράστιο θέμα προς συζήτηση. Ξεχωρίζει σαν φυσική παρουσία αλλά όχι μόνο. Ομορφαίνει τη ζωή με τις συμβουλές της και γοητεύει με τη λεπτότητά της.

Γι αυτό τα άτομα που έχουν την γενέθλια Αφροδίτη στη θέση αυτή, είναι συνήθως άτομα ελκυστικά, γοητευτικά, εστιάζοντας αρκετά στην εξωτερική τους εικόνα και στην αρμονία στις συναναστροφές τους μέσα στην καθημερινότητα αλλά κυρίως στην σχέση με τον σύντροφό τους, όπου εκεί απαιτούν τη συνεργασία, και τους καλούς τρόπους.

Αναλυτικά οι όψεις που θα σχηματίσει η Αφροδίτη έως τις 9 Σεπτεμβρίου που θα περάσει στον Σκορπιό είναι αρχικά στις 8/8, η αρμονική όψη τριγώνου με τον Άρη, ο οποίος είναι Ανάδρομος στην 1η μοίρα του Υδροχόου.

Ο δυναμικός Άρης οποίος υποστηρίζεται και από τον Κρόνο λόγω του ότι είναι μαζί του σε μεικτή αμοιβαία υποδοχή, ενισχύει την Αφροδίτη και την ωθεί να πάρει πρωτοβουλίες στον τρόπο που θα δώσει και θα πάρει ευχαρίστηση.

Επηρεάζει ευεργετικά Ζυγούς, Υδροχόους και Δίδυμους των πρώτων ημερών.
Στις 10/8 η δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο, επηρεάζει  περισσότερο Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους και Καρκίνους του 1ου δεκαημέρου και έρχεται να υπενθυμίσει το αίσθημα κενού και τη δυσκολία που να εκφραστούμε συναισθηματικά.

Στις 18/8  η αρμονική όψη με τον ανάδρομο Ερμή στον Λέοντα, είναι πολύ αποδοτική γενικότερα, ειδικότερα όμως για  Ζυγούς και  Λέοντες γεννημένους στο τέλος του 1ου και αρχές του 2ου δεκαήμερου. Καταστάσεις του παρελθόντος χτυπάνε ξανά την πόρτα μας.

Εδώ στεκόμαστε για να επεξεργαστούμε τα θέματά μας και να κάνουμε ερευνητικές κινήσεις, που θα αποδώσουν στην επόμενη αρμονική συνάντησή τους στις 3/9, με τον Ερμή σε ευθεία πλέον φορά, δίνοντας ανακούφιση.

Στις 26/8 η δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα, πυροδοτεί το πάθος και την ανάγκη συντροφικότητας, νιώθοντας πως δεν αντέχουμε μόνοι. Επηρεάζει περισσότερο Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους και Καρκίνους προς το τέλος του 2ου δεκαήμερου.

Η Αφροδίτη θα αποχωρήσει θεαματικά από τον Ζυγό, εφόσον στις 8 Σεπτεμβρίου σχηματίζει δυσαρμονική όψη με τον ανάδρομο ακόμα Άρη, στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, αναστατώνοντας Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους και Καρκίνους γεννημένους τις τελευταίες μέρες και  Υδροχόους, Σκορπιούς, Ταύρους και Λέοντες, γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων τους.

Όλη αυτή η πορεία της έρχεται να μας θυμίσει πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι η ευκαιρία μας για ενδυνάμωση έστω και μέσα από αντιπαραθέσεις.Θεοφανώ- Αλεξία Αγιοστρατίτου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogrammaΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x