A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο υπολογίσιμο και στο επικίνδυνο ρίσκο

Πώς τα πάτε με το ρίσκο στη ζωή σας; Είστε άνθρωποι ριψοκίνδυνοι, που ρισκάρετε μόνιμα ή φοβάστε να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο, για να μην ξεβολευτείτε από τη ζώνη ασφαλειάς σας;
Έχετε υπ’ όψιν σας, ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας, είτε πρόκειται για καλλιτέχνες, επιστήμονες, εφευρέτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες ή ακόμη   και θρησκευτικούς ηγέτες, όλοι αυτοί, ήταν ψυχές που ρίσκαραν το όνομα, τη φήμη τους, την κοινωνική τους ταυτότητα, ρίσκαραν το χρόνο και τα χρήματά τους για να προχωρήσουν ένα βήμα παρά πέρα.                                                                      
 
Όμως υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο επικίνδυνο ρίσκο που μπορεί να πάρει κάποιος, όπως για παράδειγμα να παίξει και πιθανόν να χάσει όλη του την περιουσία σε μία νύχτα και στο υπολογίσιμο ρίσκο, που παίρνουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, διότι κάθε τους πράξη κινείται με σοφία.
Τι είναι όμως το υπολογίσιμο ρίσκο;                                                                                                 
 
Το υπολογίσιμο ρίσκο που παίρνει κάποιος, είναι όταν γνωρίζει ότι χρειάζεται να ρισκάρει για να εξελιχθεί η ζωή του για να μπορεί να βιώσει καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος της τελμάτωσης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 
Χωρίς ρίσκο, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να εξυψωθούμε, συναισθηματικά, εργασιακά, κοινωνικά ή οικονομικά.                                                  
 
Οι ξένοι λένε:  “NO RISK, NO CHANCE”, που σημαίνει ότι χωρίς ρίσκο, δεν έχεις ευκαιρία.            
 
Όμως εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στου υπολογίσιμο και στο επικίνδυνο ρίσκο.                                                          
 
Το υπολογίσιμο ρίσκο σημαίνει, ότι δεν παίζει κανείς τον εαυτό του και τη ζωή του σε ρουλέτα για να ρισκάρει οτιδήποτε.                                                                                             
 
Αντιθέτως, με τη δύναμη της διάκρισης και της προνοητικότητας, ρισκάρει μέχρι εκεί που γνωρίζει ότι το ρίσκο που παίρνει, δε θα του φέρει μετέπειτα συναισθήματα μετάνοιας, φόβου, πόνου ή λύπης. 
Επομένως ζυγίζει πρώτα τα πράγματα, τί πρόκειται να χάσει, τί να κερδίσει από αυτό το ρίσκο, γιατί πάντα φυσικά παίρνοντας ένα ρίσκο, μπορείς και να «αποτύχεις». 
Αν και φυσικά αληθινή αποτυχία δεν υπάρχει ποτέ, καθώς οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας είναι ένα καλό μάθημα για την εσωτερική μας εξέλιξη.                                                     
 
Έπειτα προβαίνει στην πράξη του ρίσκου χωρίς άγχος γιατί ξέρει ότι και να χάσει, δε θα τον επηρεάσει ιδιαίτερα.
Αντιθέτως αν κερδίσει, θα κερδίσει πολλά καλά! Νέες και διαφορετικές εμπειρίες, καινούριες γνώσεις και εικόνες, που θα τον εξελίξουν εσωτερικά και εξωτερικά στη ζωή του.                                                              
 
Εσείς παίρνετε υπολογίσιμα ρίσκο στη ζωή σας; κι αν όχι, τι σας φοβίζει να τα πάρετε; 

Ρούμκου Τάνια 
www.spiritualitycorfu.com                                                               


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και περισσότερο ευρέως αποδεκτό, ότι όλα τα μπλοκαρίσματα που δημιουργούνται στο σώμα μας, είναι ψυχοσωματικά.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η συζήτηση για την ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων, που σχετίζεται με την ικανότητά τους να γνωρίζουν πώς να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα, είναι μια αρχαία υπόθεση.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να εξετάσει την τελική νομοθεσία προκείμενου να επιβεβαιώσει ότι συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Για να κυκλοφορήσεις πεζός και με άνεση, στην Αθήνα, πρέπει να έχεις κάνει, εκατό ώρες Yoga το λιγότερο, να το λέει η ψυχούλα και η καρδιά σου και να έχεις αντανακλαστικά, Σαολίν!
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας από τα τέλη Φεβρουαρίου και την έχει αλλάξει άρδην, με τις πληροφορίες να μας βομβαρδίζουν καθημερινά επί παντός του επιστητού, και κάποια δεδομένα συνεχώς να αλλάζουν.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η πανδημία της νόσου COVID-19 για την οποία είναι υπεύθυνος ο ιός SARS-CoV-2, τον πυρήνα της οποίας βιώνει σήμερα όλος ο πλανήτης, έφερε με το χειρότερο δυνατό τρόπο στο προσκήνιο τη σημασία των παθογόνων μικροοργανισμών στην επιβίωση των ανθρώπων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x