A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο υπολογίσιμο και στο επικίνδυνο ρίσκο

Πώς τα πάτε με το ρίσκο στη ζωή σας; Είστε άνθρωποι ριψοκίνδυνοι, που ρισκάρετε μόνιμα ή φοβάστε να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο, για να μην ξεβολευτείτε από τη ζώνη ασφαλειάς σας;
Έχετε υπ’ όψιν σας, ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας, είτε πρόκειται για καλλιτέχνες, επιστήμονες, εφευρέτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες ή ακόμη   και θρησκευτικούς ηγέτες, όλοι αυτοί, ήταν ψυχές που ρίσκαραν το όνομα, τη φήμη τους, την κοινωνική τους ταυτότητα, ρίσκαραν το χρόνο και τα χρήματά τους για να προχωρήσουν ένα βήμα παρά πέρα.                                                                      
 
Όμως υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στο επικίνδυνο ρίσκο που μπορεί να πάρει κάποιος, όπως για παράδειγμα να παίξει και πιθανόν να χάσει όλη του την περιουσία σε μία νύχτα και στο υπολογίσιμο ρίσκο, που παίρνουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, διότι κάθε τους πράξη κινείται με σοφία.
Τι είναι όμως το υπολογίσιμο ρίσκο;                                                                                                 
 
Το υπολογίσιμο ρίσκο που παίρνει κάποιος, είναι όταν γνωρίζει ότι χρειάζεται να ρισκάρει για να εξελιχθεί η ζωή του για να μπορεί να βιώσει καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος της τελμάτωσης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 
Χωρίς ρίσκο, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για να αλλάξουμε τη ζωή μας και να εξυψωθούμε, συναισθηματικά, εργασιακά, κοινωνικά ή οικονομικά.                                                  
 
Οι ξένοι λένε:  “NO RISK, NO CHANCE”, που σημαίνει ότι χωρίς ρίσκο, δεν έχεις ευκαιρία.            
 
Όμως εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στου υπολογίσιμο και στο επικίνδυνο ρίσκο.                                                          
 
Το υπολογίσιμο ρίσκο σημαίνει, ότι δεν παίζει κανείς τον εαυτό του και τη ζωή του σε ρουλέτα για να ρισκάρει οτιδήποτε.                                                                                             
 
Αντιθέτως, με τη δύναμη της διάκρισης και της προνοητικότητας, ρισκάρει μέχρι εκεί που γνωρίζει ότι το ρίσκο που παίρνει, δε θα του φέρει μετέπειτα συναισθήματα μετάνοιας, φόβου, πόνου ή λύπης. 
Επομένως ζυγίζει πρώτα τα πράγματα, τί πρόκειται να χάσει, τί να κερδίσει από αυτό το ρίσκο, γιατί πάντα φυσικά παίρνοντας ένα ρίσκο, μπορείς και να «αποτύχεις». 
Αν και φυσικά αληθινή αποτυχία δεν υπάρχει ποτέ, καθώς οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας είναι ένα καλό μάθημα για την εσωτερική μας εξέλιξη.                                                     
 
Έπειτα προβαίνει στην πράξη του ρίσκου χωρίς άγχος γιατί ξέρει ότι και να χάσει, δε θα τον επηρεάσει ιδιαίτερα.
Αντιθέτως αν κερδίσει, θα κερδίσει πολλά καλά! Νέες και διαφορετικές εμπειρίες, καινούριες γνώσεις και εικόνες, που θα τον εξελίξουν εσωτερικά και εξωτερικά στη ζωή του.                                                              
 
Εσείς παίρνετε υπολογίσιμα ρίσκο στη ζωή σας; κι αν όχι, τι σας φοβίζει να τα πάρετε; 

Ρούμκου Τάνια 
www.spiritualitycorfu.com                                                               


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τα εργαστήρια υλοποιούνται από το #UTech Lab χωρίς να χρειαστεί να βγει κανείς από το σπίτι του.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΡΝΟΣ on line education, με εξειδίκευση στη διαδικτυακή εκπαίδευση και στα on line φροντιστηριακά μαθήματα, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα του
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Υπογράφηκε σήμερα και αναρτήθηκε η δημόσια πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με πιστοποίηση, για τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό επιστημονικούς κλάδους της χώρας.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τη διάθεση 200 δωρεάν θέσεων e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης ανακοίνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κυρίαρχο συναίσθημα, ανάμεσα σε πολλά που ενδέχεται να βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό μας στο σπίτι εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, είναι ο φόβος. Ένα συναίσθημα που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το βασικότερο που πρέπει να ειπωθεί για τον Ιταλό Τζιοβάνι Βοκάκιο (Giovanni Boccaccio/εξελληνισμένο Ιωάννης Βοκάκιος), που έζησε από το 1313 ως το 1375 μ.Χ στην Φλωρεντία, είναι ότι ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ουμανιστής της εποχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ