A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κούλογλου: Στελέχη της Χρυσής Αυγής θα περάσουν στην ατομική τρομοκρατία

Κούλογλου: Στελέχη της Χρυσής Αυγής θα περάσουν στην ατομική τρομοκρατία
 
«Στελέχη της Χρυσής Αυγής θα περάσουν σε κλασσικές τρομοκρατικές ενέργειες, όπως έγινε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, εξηγώντας ότι μεσαία και κατώτερα στελέχη, που «μπορεί να θεωρούν ότι η ηγεσία δεν είναι πολύ ριζοσπαστική ή ότι η κοινοβουλευτική δράση δεν πετυχαίνει τίποτα», θα αψηφήσουν την ηγεσία, που «έχει γλυκαθεί από όσα φέρνει η βουλευτική ιδιότητα, και θα καταφύγουν σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες μπορεί να έχουν και νεκρούς».

Ήδη, «πριν από μερικούς μήνες συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών που προέρχονταν από την ΧΑ, οι οποίοι ετοιμάζονταν να κάνουν επιθέσεις με βόμβες. Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε με ομάδες νεοναζί και σε άλλες χώρες. Όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να συγκινήσουν τα πλήθη και ότι η πολιτική τους παρουσία είναι περιορισμένη, τότε περνούν στην τρομοκρατία. Στην Γερμανία μια ομάδα που αποσχίστηκε από τους νεοναζί, οι οποίοι είχαν και κάποια κοινοβουλευτική παρουσία, δημιούργησαν μια τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε εννέα μετανάστες, μεταξύ των οποίων έναν Έλληνα, και έναν αστυνομικό, μόνο και μόνο επειδή δεν τους άρεσε το χρώμα του δέρματός τους. Ο Μιχαλολιάκος έχει τρομοκρατική δράση και παρελθόν: Έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους. Τυφλές βόμβες που είχαν τραυματίσει ανθρώπους. Είχε συλληφθεί και είχε μπει φυλακή για αυτό. Άρα υπάρχει και η προϊστορία και η τεχνογνωσία», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ακόμη ότι «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι θρασύδειλη. Άλλα λέει μέσα και άλλα έξω. Παριστάνει ότι δεν είναι νεοναζιστική ενώ έχει αποδειχθεί ότι τα μέλη της ήταν θαυμαστές του Χίτλερ και ότι χαιρετούν ναζιστικά στις εκδηλώσεις τους. Αλλά ξέρουν ότι στην Ελλάδα που έχει υποφέρει τόσο από τους ναζί δεν θα έπιανε αυτή η ιδεολογία, και για αυτό δρουν έτσι».
 
Για την πορεία της δίκης, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «έχει καθυστερήσει υπερβολικά, ως προς το αίσθημα των πολιτών για κάθαρση. Η υπόθεση όμως είναι μεγάλη, τα στοιχεία και οι κατηγορούμενοι πολλοί, και η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι και από τις πιο γρήγορες στον κόσμο».
 
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα ήθελε να καθυστερήσει η απόφαση. Δεν ξέρω εάν οι προηγούμενες το ήθελαν», είπε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για μεθοδεύσεις ώστε να καθυστερήσει η δίκη. «Το βέβαιο είναι ότι η δολοφονία έγινε γιατί υπήρξε πολύ μεγάλη ανοχή στις βιαιοπραγίες της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα αυτή να αποθρασυνθεί και να σκοτώσει τον Φύσσα. Ο Φύσσας, όμως, με το αίμα του άλλαξε όλο το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό. Προηγουμένως οι χρυσαυγίτες κυνηγούσαν στον δρόμο όποιον δεν τους άρεσε, από αριστερούς μέχρι μετανάστες. Επίσης η Νέα Δημοκρατία, που ήταν στην κυβέρνηση τότε, διατηρούσε δεσμούς και έκανε συζητήσεις μαζί της για να υπάρξει μια ‘πολιτισμένη’ Χρυσή Αυγή. Πλέον έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο που η ΧΑ θεωρείται κάτι το αποτρόπαιο και έχει απομονωθεί από το πολιτικό σύστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν την δέχεται ούτε η ακροδεξιά ομάδα της Λεπέν! Δεν έχουν και πολλές διαφορές, αλλά δεν είναι νεοναζί οι περισσότεροι ακροδεξιοί στις Βρυξέλλες και φοβούνται ότι θα έχουν μετά τέτοιους ανάμεσά τους».
 
Ακόμη, όμως, και εάν η δίκη ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές του 2019, «συνταγματικά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει εάν πρέπει να απαγορευτεί σε μια οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική να κατέβει στις εκλογές. Θα είναι μια δύσκολη υπόθεση».   


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας το επερχόμενο πρόβλημα με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις της ιεραρχίας της εκκλησίας ερευνά και μελετά τα τελευταία επτά χρόνια δεδομένα και στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ
Tο «πρωτοσέλιδο» των 850 πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας
ΕΛΛΑΔΑ
Ιδανικά συμπληρώνονται οι δράσεις της HR Community στον χώρο του τουρισμού με άλλη μία διαδικτυακή ημερίδα, η οποία εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών του skywalker.gr «Βγαίνουμε μπροστά», με τίτλο «Tourism reality: Από τη θεωρία στην πράξη».
ΕΛΛΑΔΑ
Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x