A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Κριού - Ζυγού – Η επανάληψη που διαφωτίζει

Πανσέληνος στον άξονα Κριού - Ζυγού – Η επανάληψη που διαφωτίζει

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις 25/9 στις 4:52πμ στην 2η μοίρα του Κριού επιβάλλοντάς  σου να αναλάβεις τις υποχρεώσεις σου μέσα στις σχέσεις σου.

Γύρισε λίγο πίσω το χρόνο στο τέλος Ιουλίου, στην Σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 27/7, γιατί η ίδια κατάσταση ενεργοποιείται ξανά, με την παρούσα Πανσέληνο.

Θυμήσου τί ξαφνικά, ανατρεπτικά και ενδεχομένως βίαια γεγονότα συνέβησαν, που έφτασαν το νευρικό σου σύστημα στα όρια του,  έκαναν τη συμπεριφορά σου εριστική και επιτακτική  την ανάγκη σου  να έρθεις σε ρήξη με το περιβάλλον σου και ότι σε περιόριζε. Είδες πως κάποιες σχέσεις σου έχουν βαλτώσει και θέλησες να απελευθερωθείς και να ανανεωθείς.

Δεν ξέρω τί τόλμησες να κάνεις τότε. Το ίδιο αίτημα όμως προκύπτει και τώρα. Μόνο που η παρούσα Πανσέληνος βάζει φραγή στην ηρωική έξοδο (Ταυ τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου-Σελήνης) και σε φέρνει αντιμέτωπο με τις υποχρεώσεις που έχεις δημιουργήσει, μέσα από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Σκέψου  πως οι σχέσεις δεν είναι παιδική χαρά, αγάπες, λουλούδια, πεταλούδες και άλλα συναφή, ούτε μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις μέσα σε μια σχέση κατά πώς βολεύει, αφήνοντας τον άλλο σύξυλο. Πρέπει να σκεφτείς τους φίλους, τον σύντροφο, την οικογένεια.

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, προσπάθεια και καθημερινή φροντίδα. Πρέπει  να ανταπεξέλθεις σε υποχρεώσεις και προβλήματα που ζητούν πρακτική και άμεση λύση.  Να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων βρίσκοντας  τον σωστό τρόπο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. 

Η πραγματικότητα είναι πιεστική και τα συναισθήματα ακόμη πιο πιεστικά. Συνθλίβεσαι στις συμπληγάδες πέτρες του «εγώ» και του «εμείς». Η ισορροπία λεπτή σε τεντωμένο σκοινί. Με οποιαδήποτε απότομη ή παρορμητική κίνηση κινδυνεύεις να γκρεμοτσακιστείς.


Το σύστημα «ορμάτε και όπου βγει» εδώ δεν δουλεύει. Χρειάζεται μέθοδος και σύστημα. Πρέπει πρώτα να τακτοποιήσεις τις  εκκρεμότητες  που υπάρχουν μέσα στις σχέσεις σου και έπειτα να κάνεις τα πλάνα σου. Δες που θες να πας, οργάνωσέ το και μεθόδευσέ το. Διαφορετικά θα αφήσεις ένα χάος πίσω σου και εσύ θα κάνεις ελεύθερη πτώση στο κενό χωρίς αερόστατο.

Πρέπει να βρεις την ισορροπία σου ανάμεσα σε σένα και τους άλλους δίχως να παρασύρεσαι από τον εγωισμό και το ναρκισσισμό σου αλλά  και δίχως να εγκλωβίζεσαι και να υποτάσεις τις ανάγκες σου στις απαιτήσεις των άλλων.

Πρόσεξε τα λόγια σου (Ερμής-Κρόνος), πικρά, σκληρά και ειρωνικά είναι σφαίρες που είτε θα κάνουν μεγαλύτερες τις ήδη υπάρχουσες πληγές ή θα ανοίξουν καινούριες.

Κάνε την αλλαγή μέσα σου, δες τι θες και τι δεν θες, ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και βγες από παιχνίδια εξουσίας (Πλούτωνας στον Αιγόκερω).

Κινήσου με γνώμονα την αγάπη (Αφροδίτη-Ποσειδώνας) προκειμένου τα κίνητρά σου να μην εγωιστικά  και για να πάρεις δύναμη όταν θα νιώσεις ότι λυγίζεις κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων. Με την αγάπη που ξεκίνησες μια σχέση, με την ίδια αγάπη τελείωσέ την.

Να θυμάσαι : Η επανάσταση χωρίς λεπτομερή σχεδιασμό είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα των παρορμητικών ζωδίων, Κριούς-Ζυγούς, Καρκίνους-Αιγόκερους γεννημένους το 1ο δεκαήμερο και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες γύρω από την 1η έως 5η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Επίσης επειδή επανεργοποιεί την έκλειψη της 27/7, επηρεάζει τον σταυρό των σταθερών ζωδίων, Ταύρους-Σκορπιούς, Λέοντες-Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, από την 3η έως την 7η μοίρα τους.Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogrammaΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x