A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Λαφαζάνης: Μεγάλο φιάσκο το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, βατερλώ για τη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών

«Το ναυάγιο του δημοψηφίσματος για τους εμπνευστές του, αν λάβουμε υπόψη μας το παραπλανητικό και δόλιο ερώτημα του δημοψηφίσματος για αποδοχή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ετέθη στους πολίτες της γειτονικής χώρας, μπορεί, χωρίς υπερβολή, να θεωρηθεί και ως μια μορφή αποδοκιμασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σίγουρα μια ηχηρή αποδοκιμασία των ωμών επεμβάσεων των δύο αυτών ολοκληρωτικών ιμπεριαλιστικών οργανισμών στη δημοψηφισματική διαδικασία», επισημαίνει ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε γραπτή δήλωσή του για το το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Χαρακτηρίζει δε «κωμωδία και φάρσα αν η κυβέρνηση Ζάεφ και οι φίλοι της στην Δύση και την χώρα μας επιχειρήσουν να μετατρέψουν και να επικυρώσουν το ουσιαστικό «ΟΧΙ» του λαού της ΠΓΔΜ σε «ΝΑΙ» στη Συμφωνία, αντιγράφοντας ουσιαστικά την πραξικοπηματική στάση του Αλ. Τσίπρα που κι αυτός μετέτρεψε το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου του 2015 σε «ΝΑΙ» καθ’ υπόδειξη των Βρυξελλών και των ΗΠΑ» και τονίζει:

 

«Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για τις διαφορές τους με την ελεύθερη συναίνεση των δύο λαών, μακριά από Νατοϊκές και ευρωενωσιακές πιέσεις και επεμβάσεις, η οποία θα διασφαλίζει και θα εγγυάται τα ισχύοντα σύνορα τους, θα ακυρώνει αλυτρωτισμούς από την γείτονα, θα αποκλείει κάθε μορφής εθνικισμούς και θα σέβεται την ιστορία.

 

Τα Βαλκάνια και οι λαοί τους δεν χρειάζονται «προστάτες» και «κηδεμόνες» ούτε χώρες πιόνια της Γερμανοαμερικανοκρατίας που θα δηλητηριάζουν τις σχέσεις τους και θα συγκρούονται για αλλότρια συμφέροντα.»

 

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:

 

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην ΠΓΔΜ απεδείχθη ένα μεγάλο φιάσκο και ένα μεγάλο ναυάγιο για τη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών, Συμφωνία που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Γερμανική ΕΕ επέβαλλαν άρον – άρον στους υπάλληλους τους σε Αθήνα και Σκόπια.

 

Το 91% από το 34% της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, το οποίο τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όχι μόνο δεν νομιμοποιεί την τελευταία αλλά και καταδεικνύει και επιβεβαιώνει εκ των πραγμάτων ότι το συντριπτικό ποσοστό της αποχής αντιπροσωπεύει μια πολύ ευρεία και συνειδητή απόρριψη της Συνθήκης.

 

Το ναυάγιο του δημοψηφίσματος για τους εμπνευστές του, αν λάβουμε υπόψη μας το παραπλανητικό και δόλιο ερώτημα του δημοψηφίσματος για αποδοχή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ετέθη στους πολίτες της γειτονικής χώρας, μπορεί, χωρίς υπερβολή, να θεωρηθεί και ως μια μορφή αποδοκιμασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σίγουρα μια ηχηρή αποδοκιμασία των ωμών επεμβάσεων των δύο αυτών ολοκληρωτικών ιμπεριαλιστικών οργανισμών στη δημοψηφισματική διαδικασία.

 

Αποτελεί κωμωδία και φάρσα αν η κυβέρνηση Ζάεφ και οι φίλοι της στην Δύση και την χώρα μας επιχειρήσουν να μετατρέψουν και να επικυρώσουν το ουσιαστικό «ΟΧΙ» του λαού της ΠΓΔΜ σε «ΝΑΙ» στη Συμφωνία, αντιγράφοντας ουσιαστικά την πραξικοπηματική στάση του Αλ. Τσίπρα που κι αυτός μετέτρεψε το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου του 2015 σε «ΝΑΙ» καθ’ υπόδειξη των Βρυξελλών και των ΗΠΑ.

 

Μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ουσιαστικά και τυπικά νεκρή και η απόπειρα της ιμπεριαλιστικής Δύσης και των εντολοδόχων κυβερνήσεων της σε Αθήνα και Σκόπια να την κρατήσουν ζωντανή, το μόνο που καταδεικνύει είναι την βαθιά αντιδημοκρατική και περιφρονητική για τους λαούς πολιτική και νοοτροπία τους, η οποία μπορεί να επιφέρει μεγάλους κινδύνους για τις δύο χώρες και τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

 

Μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην γειτονική χώρα αλλά και στην χώρα μας, που στον πυρήνα του έχει την αποδοκιμασία της κυβέρνησης Ζάεφ αλλά και την θλιβερή αποτυχία της πολιτικής και των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

Μετά τις εξελίξεις αυτές η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και όχι να «νομιμοποιηθεί» με στρεψοδικίες και νομικούς ακροβατισμούς.

 

Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για τις διαφορές τους με την ελεύθερη συναίνεση των δύο λαών, μακριά από Νατοϊκές και ευρωενωσιακές πιέσεις και επεμβάσεις, η οποία θα διασφαλίζει και θα εγγυάται τα ισχύοντα σύνορα τους, θα ακυρώνει αλυτρωτισμούς από την γείτονα, θα αποκλείει κάθε μορφής εθνικισμούς και θα σέβεται την ιστορία.

 

Τα Βαλκάνια και οι λαοί τους δεν χρειάζονται «προστάτες» και «κηδεμόνες» ούτε χώρες πιόνια της Γερμανοαμερικανοκρατίας που θα δηλητηριάζουν τις σχέσεις τους και θα συγκρούονται για αλλότρια συμφέροντα.

 

Τασσόμαστε υπέρ ελεύθερων ανεξάρτητων, κυρίαρχων και δημοκρατικών κρατών στην Βαλκανική, τα οποία με ασφαλή και εγγυημένα σύνορα θα συνεργάζονται ειρηνικά, στενά και ισότιμα, μακριά από επεκτατισμούς και αλυτρωτισμούς, για την κοινή ευημερία, την συνανάπτυξη και ένα καινούργιο ειρηνικό και ελπιδοφόρο μέλλον.»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο Covid-19 και τα απανωτά lockdown, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτή την κουλτούρα και τη μικρόνοια της φιλοχουντικής δεξιάς που έβλεπε τους φοιτητές ως κωλόπαιδα έρχονται τώρα να κάνουν νόμο η Κεραμέως και ο Χρυσοχοΐδης.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης περί αποτελεσματικής στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων δεν επιβεβαιώνονται, μένουν απλές διακηρύξεις.
ΕΛΛΑΔΑ
Απευθυνόμενος στα μέλη της Σύμβασης των Πολιτών για το Κλίμα, ο Μακρόν διευκρίνισε ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία.
ΕΛΛΑΔΑ
Η ευλογημένη χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που εδώ και αρκετά χρόνια βιώνουν τα νησιά του Αιγαίου μας.
ΕΛΛΑΔΑ
Η οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική διαστρωμάτωση της ψήφου στις εκλογές των ΗΠΑ. Ένα οριακό γεωγραφικά αποτέλεσμα. Το Black Lives Matter και η ψήφος των μειονοτήτων. Η μεταστροφή των Καθολικών
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x