A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό»

«Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό».  2η Συνάντηση Δικτύου 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Δικτύου, με τίτλο «Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι. Συνδέοντας τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και τον Τουρισμό», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα. 


Στη Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των Δήμων από τις εννέα περιοχές όπου λειτουργούν τα Μουσεία -Σουφλί, Δημητσάνα, Σπάρτη, Λέσβος, Βόλος, Τήνος, Στυμφαλία, Χίος, Ιωάννινα- καθώς και στελέχη του ΠΙΟΠ, αντάλλαξαν απόψεις, αναδεικνύοντας την αξία του πολιτισμού και της σύνδεσής του με νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως είναι ο πολιτιστικός τουρισμός και η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση. Στόχος της Συνάντησης ήταν ο συντονισμός κοινών δράσεων με πυλώνες τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ αξιοποιώντας και προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κύριος Θωμάς Μπέγκας, ο βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ, κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάϊκου, η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, κυρίαΌλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κύριος Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Γιάννης Στέφος.


Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάϊκου, στην ομιλία της τόνισε την αξία της εκπαίδευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πολιτισμός και τουρισμός έχουν μια αμφίδρομη σχέση. Ο πολιτισμός χρειάζεται την υποστήριξη του τουρισμού και την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η εκπαίδευση. Και ο τουρισμός χρειάζεται τον πολιτισμό για να διαφοροποιηθεί και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Σε αυτή τη σχέση παίζει καθοριστικό ρόλο η εκπαίδευση, δημιουργώντας εστίες μάθησης με άξονα τα Μουσεία και τις αφορμές που προκύπτουν από τη λειτουργία τους».


Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάϊκου, ανάμεσα στους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων των εννέα περιοχών όπου λειτουργούν τα Μουσεία του ΠΙΟΠ μαζί με τον βουλευτή κύριο Γιάννη Στέφο.
Στη Συνάντηση μίλησαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κύριος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εξήρε το έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και τη συμβολή του Μουσείου Αργυροτεχνίας στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ συνεχάρη προσωπικά την κυρία Στάϊκου για την προσφορά της στον τομέα του πολιτισμού. Στη συνέχεια, η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εξωστρέφειας της πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κύριος Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για τη σημασία των συνεργειών, εκτιμώντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι, μέσω του Δικτύου, να προκύψει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Δήμων. Χαιρετισμό απέστειλαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κυρία Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κυρία Μερόπη Τζούφη. Στη Συνάντηση παρέστησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, κύριος Γιάννης Στέφος, καθώς και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας.
Στιγμιότυπο από την κλειστή Συνάντηση Δικτύου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Η επόμενη Συνάντηση Δικτύου θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Σπάρτης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, κυρίου Ευάγγελου Βαλιώτη.Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 26510 64065 | www.piop.gr

 piopnews
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Χούντα αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από τη Μελίνα Μερκούρη και άλλους 7 Έλληνες, τιμωρώντας τους έτσι για την αντιδικτατορική τους δράση. Μόνο στο θάνατο της μητέρας της τον Ιούλιο του 1972 και μετα απο διεθνή πίεση, της δόθηκε 12ώρη ειδική άδεια για να έρθει στην κηδεία της .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι, τελείωσε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, είμαι γεμάτος από ιστορίες για την Αγία Σοφιά
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το έργο της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία: Να διεξαχθεί μια εκτεταμένη αρχαιολογική ανασκαφή, σε ασυνήθιστα βάθη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με ένα τίτλο δανεισμένο από το τραγούδι των Στέρεο Νόβα «Ηλίθια Αστεία», η Ανεξάρτητη Λογοτεχνική Έκφραση Σιταρήθρα παρουσιάζει έξι νέους ποιητές και ποιήτριες
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να αναιρέσει την απόφασή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει τη μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, η οποία έχει καθεστώς μουσείου και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x