A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού - "Τίσις" ή "Λύσις";

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΑΥΡΟΥ – ΣΚΟΡΠΙΟΥ

«Τίσις» ή «Λύσις»;

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 24/10, στις 7:45μμ,  στην 1.13΄ του Ταύρου, απελευθερώνοντας σε από τη φυλακή μέσα στην οποία  έχεις εγκλωβίσει  τον εαυτό σου.

Η φυλακή σου είναι όλα τα «μου» που βάζεις πίσω από ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις  που έχεις κατακτήσει. Πιστεύεις πως σου ανήκουν ολοκληρωτικά και παντοτινά. Αποφεύγεις συστηματικά να επαναξιολογήσεις και να απελευθερωθείς από ότι δεν σου ταιριάζει πια. Αρνείσαι  να απελευθερώσεις ό,τι και όποιον δεν σε θέλει.   Έχεις ταυτίσει την ύπαρξή σου, την αυταξία σου και την ασφάλεια σου με την κατοχή ανθρώπων και υλικών αγαθών. Ό,τι κατέχεις σε κατέχει και σε εγκλωβίζει. Λες και το πιστεύεις πως ό,τι κάνεις, το κάνεις στο όνομα της αγάπης (Σελήνη-Ήλιος-Αφροδίτη).

Προκειμένου να πετύχεις το στόχο σου επικαλείσαι  τα πιο σκοτεινά κομμάτια της ψυχής σου. Χρησιμοποιείς  όλη τη δύναμή σου για να εξουσιάσεις τον άλλον παίζοντας  παιχνίδια δύναμης και χειραγώγησης. Παίζεις  με τα βασικά του ένστικτα δίχως να σεβαστείς τα όρια και τις ανάγκες του. Πας κόντρα σε νόμους και κανόνες. Υπερεκτιμάς  τις δυνατότητες και τις ικανότητές σου. Διαπράττεις  «Ύβρη». Εξοργίζεις και προκαλείς τους θεούς.

Οι θεοί σου στέλνουν  την «Άτη». Το μυαλό σου θολώνει, συμπεριφέρεσαι με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο (Δίας – Ερμής – Άρης). Διαπράττεις  νέες ύβρεις .Βουλιάζεις μέσα σε ένα  φαύλο κύκλο κατακτητή και κατακτημένου. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η  ατμόσφαιρα μυρίζει καμένη σάρκα. Προκαλείς τη «Νέμεση», την οργή των θεών.Ξαφνικά γεγονότα ως «κεραυνοί εν αιθρία» φέρνουν την ανατροπή και γκρεμίζουν τα δεδομένα σου(Ουρανός- Σελήνη-Ήλιος). Ανατρέπουν τη ζωή σου από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα τα «μου» χάνονται και μένεις με άδεια χέρια, απογυμνωμένος και ευάλωτος. Από εσένα όμως εξαρτάται αν αυτή η κατάσταση θα είναι η «τίσις», η τιμωρία και η καταστροφή σου ή η «λύσις», η απαλλαγή και η απελευθέρωσή σου, κάνοντας έτσι κι εσύ την ανατροπή σου και δίνοντας νέα έκβαση στο τετράπτυχο «Ύβρις, Άτη, Νέμεσις, Τίσις»

 Έλα στο κέντρο σου και στη δύναμή σου. Συνειδητοποίησε πως αξίζεις για αυτό που είσαι και όχι γι αυτό που έχεις και πως το αίσθημα της ασφάλειας είναι μα εσωτερική κατάσταση η οποία βασίζεται στην πίστη στον εαυτό σου και όχι στα κεκτημένα σου. Απελευθερώσου  από όλα τα βαρίδια αρνητικών συναισθημάτων, πράξεων και βιωμάτων που τόσο καιρό φόρτωνες τον εαυτό σου. Απελευθερώσου από ανθρώπους πράγματα και καταστάσεις που πια δεν σε εξυπηρετούν  και δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα και δεν έχεις κάτι να τους προσφέρεις κι εσύ με τη σειρά σου  Άσε τον καθαρό αέρα να μπει στα υπόγεια της ψυχής σου. Κάνε χώρο και άνοιξε το δρόμο για το καινούριο στη ζωή σου.

Μάθε να ελέγχεις και να χρησιμοποιείς τη δύναμή σου με αγάπη και σεβασμό προς τους άλλους. Να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι τα όριά τους και τις ανάγκες τους και να ανταποκρίνεσαι σε αυτές με δημιουργικό κα πρωτότυπο τρόπο(Β. Δεσμός στον Λέοντα).

Σκέψου και δράσε μεθοδικά αλλά  έξω από πρέπει και κανόνες(Κρόνο – Σελήνη-Ουρανός-Ήλιος).Αυτή τη φορά μην αφήσεις τον Κρόνο να ευνουχίσει τον Ουρανό!

Να θυμάσαι : Αγαπώ σημαίνει (και) απελευθερώνω.

Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει περισσότερο τον άξονα των σταθερών ζωδίων, Ταύρους-Σκορπιούς, Λέοντες –Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου και ειδικότερα όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τη 1η  ως την 4η μοίρα τους.Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ

www.facebook.com/kosmogramma

https://www.kosmogramma.gr/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x