A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δέσμευση στην αδιάκοπη βελτίωσή μας | Της Τάνιας Ρούμκου

Δέσμευση στην αδιάκοπη βελτίωσή μας | Της Τάνιας Ρούμκου


Διανύουμε μία εποχή, όπου όλα βελτιώνονται και αλλάζουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς!

Η τεχνολογία, η επιστήμη, οι εφευρέσεις, όλο και εκλεπτύνονται περισσότερο καθημερινά, σε σημείο, που δεν προλαβαίνουμε να τις ακολουθήσουμε.                                              

Η δέσμευση για εμάς, ξεκινάει αρχικά με την αυτοβελτίωσή μας και όταν είμαστε αληθινά αφοσιωμένοι στην προσωπική μας εξέλιξη, τότε έχουμε την υπευθυνότητα, να εξελισσόμαστε επίσης, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.                                                                                                            

Στη διάρκεια της ημέρας, καθώς είμαστε όλοι μας απασχολημένοι στη δράση, κατά τη διάρκεια αυτής, ερωτήσεις του τύπου όπως, «πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό καλύτερα;», ή «θα μπορούσα να βάλω στη δράση μου, περισσότερη αγάπη, γαλήνη ή χαρά»; ή «πώς θα μπορούσα να βρίσκομαι περισσότερο στην επίγνωση του τώρα;», θα βοηθούσαν πολύ.                                                                                                                                  

Όσον αφορά τη βελτίωση του εαυτού μας, βοηθάει πολύ να κάνουμε το πρωί διαλογισμό και κάποιες θετικές δηλώσεις, πριν ακόμη ξεκινήσουμε τη δράση μας, ή και έναν μικρό οραματισμό για το πώς θα θέλαμε να είναι η μέρα μας και η στάση μας, στη διάρκεια της ημέρας.                                                                                                                                   

Μία ΑΣΚΗΣΗ επίσης που βοηθάει πολύ, είναι να κρατάμε ένα νοερό ή γραπτό ημερολόγιο το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, ρωτώντας τον εαυτό μας για παράδειγμα: «ήμασταν αποτελεσματικοί στη δράση μας σήμερα;» ή και «πόσο πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσαμε να είμαστε στη δράση μας σήμερα;» «ήμασταν χαρούμενοι, γαλήνιοι, γεμάτοι αγάπη, ευγνώμονες ή και αποφασιστικοί σήμερα;» ή και «πόσο περισσότερο χαρούμενοι, γαλήνιοι, γεμάτοι αγάπη, ευγνώμονες και αποφασιστικοί θα μπορούσαμε να είμαστε;» «δώσαμε και λάβαμε αγάπη και καλές ευχές σήμερα;» ή και «πόσο περισσότερο θα μπορούσαμε να δώσουμε και να λάβουμε αγάπη και καλές ευχές σήμερα;»                                                                                                                                   

Κάνουμε απλά τον έλεγχό μας, χωρίς καμία κρίση ή συναίσθημα ενοχής για το αποτέλεσμα και προσπαθούμε για τα καλύτερα αποτελέσματα, την επόμενη ημέρα.   

Η δέσμευσή μας στην προσωπική αλλαγή, οδηγεί και στη δέσμευση της εξέλιξης της ζωής μας γενικότερα, σε όλους τους τομείς.

Δέσμευση στη βελτίωση των σχέσεων μας, δέσμευση στη βελτίωση της ποιότητας της δουλειάς μας, στην ανέλιξη των οικονομικών μας και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα.    

Στο επίπεδο των σχέσεων, οι ερωτήσεις προς τον εαυτό μας: «πόσο πιο αρμονικές, μπορούν να γίνουν οι σχέσεις μου;» ή «πόσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο, μπορώ να δίνω στην οικογένειά μου και στους φίλους μου;» θα μας βοηθούσαν πολύ στη βελτίωση των σχέσεων μας.       

Στο επίπεδο της εργασίας και των οικονομικών: « Πώς μπορώ να ανανεώσω την εργασία μου, ώστε να προσφέρω περισσότερα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μου;» και «τι κινήσεις χρειάζεται να κάνω το επόμενο διάστημα στην εργασία μου, για να αναπτυχθούν τα οικονομικά μου;», θα βοηθούσαν οπωσδήποτε στην ανέλιξη της εργασίας και των οικονομικών μας.                                                                                                                                      Η καθημερινή, προσωπική μου εξέλιξη με οδηγεί στην αυτοπεποίθηση και στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησής μου. 

Η προσωπική μου αλλαγή, με γεμίζει αληθινή χαρά και πίστη για να προχωρήσω και στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μου.

Η αληθινή αλλαγή βέβαια, συμβαίνει πάντα πρώτα εκ των έσω και έπειτα συνεχίζει στο εξωτερικό επίπεδο.


Ρούμκου Τάνια

www.spiritualitycorfu.com     


             

                                                                                                                                                                                               

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Ισπανός (σοσιαλιστής) Πρωθυπουργός Pedro Sanchez πήρε τώρα την πρωτοβουλία να ζητήσει ουσιαστικά την αρχή μετατροπής της ΕΕ από μία νεοφιλελεύθερη μεγάλη «ελεύθερη αγορά»
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί σε λίγο ξημερώνει και δεν μπορώ να πάω σε μια παραλία μόνος να δω την Ανατολή….
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Οι καθημερινοί θάνατοι στην Ευρώπη είναι κρατικά εγκλήματα.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Σοκ και Δέος προκάλεσαν στην Αμερική τα επίσημα στοιχεία για την εκτίναξη της ανεργίας στην εποχή του κορωνοϊού
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Πουριτανός Τζον Μίλτον, μετά το τέλος της Αγγλικής Επανάστασης και λόγω της έντονης απογοήτευσής του – όπως ισχυρίζεται ο Καναδός αναλυτής Northrop Frye (2005)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα λάθη άρχισαν από τα πρώτα κρούσματα: "Πρόκειται για ίωση που προκαλεί ήπια συμπτώματα απλού κρυολογήματος. Πλήττει μόνο ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Με την γρίπη πεθαίνουν χιλιάδες κάθε χρόνο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ