A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πώς θα πάρετε με επιδότηση νέο αυτοκίνητο διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο - βενζίνη) - Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Στρίψε προς το διπλό καύσιμο φυσικό αέριο – βενζίνη και πάρε νέο αυτοκίνητο με επιδότηση


Επιδότηση αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου - βενζίνης με το πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, το οποίο απευθύνεται σε ιδιώτες, που θέτουν την ασφάλεια και την οικονομία στις μετακινήσεις τους ως προτεραιότητα. 

Το πρόγραμμα επιδότησης της ΔΕΠΑ για την αγορά νέου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου φυσικού αερίου - βενζίνης ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2018 και αφορά σε παραγγελίες αυτοκινήτων που γίνονται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ενώ διαρκεί μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού προϋπολογισμού ή μέχρι 31/01/19. 

Η υποβολή αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας fisikon.gr και πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιδοτεί όλα τα μοντέλα καινούργιων αυτοκινήτων που καταναλώνουν καύσιμο CNG Το ποσόν επιδότησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. 800 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Panda, VW Up και Skoda CityGo. 1150 ευρώ για τα Seat Ibiza, Seat Arona και VW Polo, ενώ 1450 ευρώ θα σας επιστραφούν για τα αυτοκίνητα Fiat Cubo, Seat Leon, Skoda Octavia και VW Golf

Στην επιδότηση μπορεί να συμπεριληφθούν νέα μοντέλα που δεν αναφέρονται, αλλά θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εντός του 2019.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνεται σε δύο απλά βήματα.


5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φυσικό αέριο κίνησης 

Αν κι έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που μπήκε και στην Ελλάδα η αεριοκίνηση, με τα πρώτα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, εντούτοις για τον περισσότερο κόσμο τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης έναντι των υγρών καυσίμων κίνησης  παραμένουν άγνωστα. 

1. Το φυσικό αέριο είναι φυσικό προϊόν

2. Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο οικονομικό

3. Το φυσικό αέριο είναι φιλικό στο περιβάλλον

4. Το φυσικό αέριο δεν μπορεί να νοθευτεί

5. Το φυσικό αέριο είναι ασφαλές


Δεν θα μείνεις ποτέ από φυσικό αέριο

Οι σταθμοί εφοδιασμού με φυσικό αέριο κίνησης Fisikon (CNG) σήμερα είναι έντεκα. Έξι από αυτούς λειτουργούν στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένας σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα έξι πρατήρια σε Ηλιούπολη, Ασπρόπυργο, Ιωάννινα, ΣΕΑ Ψαθόπυργου (Αίγιο), Θεσσαλονίκη (3ο πρατήριο) και Χαλκίδα. 

Σε αυτά πρόκειται να προστεθούν σε διάστημα δύο ετών οκτώ ακόμη «Fisikon», ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά σε 25. Τα οκτώ  πρατήρια θα βρίσκονται σε Ηγουμενίτσα, Σέρρες, Ξάνθη, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, ΣΕΑ Ευαγγελισμού (Λάρισα) και ΣΕΑ Σχηματαρίου. 

Η ΔΕΠΑ διανέμει επίσης το φυσικό αέριο κίνησης Fisikon μέσω του δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων των Ελληνικών Πετρελαίων, δηλαδή των πρατηρίων ΕΚΟ και BP, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία πώλησης, που φέρουν την εμπορική ονομασία Fisikon. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ως μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα σχέδια και τις εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κατάργηση της πάγιας χρέωσης για όλους τους καταναλωτές, έκπτωση 5 ευρώ για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό και επιπλέον 8% για τους ευάλωτους πελάτες και για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα (μετά τις 14 Φεβρουαρίου, σε ορισμένες περιοχές της Επικράτειας), ενημερώνει η ΔΕΗ η οποία προχώρησε ήδη στη λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στους καταναλωτές.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Άμεση βραχυπρόθεσμη αναστολή κάθε δραστηριότητας σχετικά με την κατασκευή και αδειοδότηση αιολικών πάρκων με ταυτόχρονο καθορισμό ημερομηνιών διοργάνωσης συζήτησης
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την ελληνική οικονομία, συνιστά η απόφαση του Ομίλου ΕΛΠΕ να προχωρήσει στη δημιουργία του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Κοζάνη
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εμβληματική συμφωνία για την εξαγορά ισχυρού χαρτοφυλακίου Φωτοβολταϊκών έργων της Γερμανικής εταιρείας juwi στη περιοχή της Κοζάνης, συνολικής ισχύος 204 MW
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x