A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η ανάδρομη φορά του Ερμή σε Τοξότη και Σκορπιό – Ο εντοπισμός των λαθών

Η ανάδρομη φορά του Ερμή σε Τοξότη και Σκορπιό – Ο εντοπισμός των λαθών

Γράφω για την υστεροφημία των ψύχων που σκουριάζουν,

τα λιμνασμένα όνειρα, τις σκέψεις που απολιθώνει η παγωνιά, 

τις νυχτερινές βάρδιες, τις αναφορές που μας θυμίζουν την ύπαρξη μας, 

γράφω για όλα όσα αξίζει να ζει ένας ελεύθερος άνθρωπος.   

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΜΟΣ   

                                                                                                                                                                                               Από τη συλλογή- ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ 

                                              

Η θέση του Ερμή στον Τοξότη όπου ήδη βρίσκεται από τις 31/10, είναι σε αδυναμία και φανερώνει συνήθως  έναν μελετητή, που έχει την ανάγκη να μοχθεί πνευματικά. 


Το ζώδιο του Τοξότη το κυβερνά ο Δίας , ο πλανήτης των ευκαιριών , της επέκτασης, της μεγάλης  τύχης,  των μεγάλων ταξιδιών, των αγορών ,του εμπορίου και των συναλλαγών. 


Ο Τοξότης δεν θέλει να φυλακίζεται και με τον Ερμή ανάδρομο και  στις 17/11/2018 στην 13ο,24 μέχρι την 01/12/2018, όπου αναδρομεί στον Σκορπιό, ψάχνει να βρει καινούργιους δρόμους που θα τον οδηγήσουν  σε καλύτερες προοπτικές και στην εξερεύνηση του μέλλοντος.


 Αυτή η αναδρομή θα μας δημιουργήσει προβλήματα,  γιατί θα αισθανόμαστε διάσπαρτοι, ασύστολα αισιόδοξοι   και δεν θα προσέχουμε  τις  λεπτομέρειες ,  που μπορεί να κάνουν την διαφορά και να δώσουν λύσεις. 


Η αίσθηση του ανικανοποίητου μαζί με την υπεραισιοδοξία , λόγω  και  του Δια στο ζώδιο του Τοξότη, μπορεί να μας οδήγησει σε ρίσκα, επιφέροντας ζημιές. 
Εάν σκεπτόμαστε να  ταξιδέψουμε και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, με τον ανάδρομο Ερμή, είναι να μελετήσουμε όλα τα ενδεχόμενα και ότι σχετίζεται με το  συμφέρον μας, αλλά όχι να δεσμευτούμε κλείνοντας εισιτήρια  μέχρι να γίνει ορθοδρομος.


Οι προσδοκίες να είναι μετρημένες, γιατί πολλά σχέδια μπορεί να αναθεωρηθούν. Να δοθεί προσοχή επίσης  στις υπόγραφες που έχουν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις  και στις ακριβές  αγορές,  ιδιαίτερα στα ακριβά  δώρα λόγω των γιορτών  ή  οτιδήποτε έχει να κάνει με τεχνολογικές συσκευές, γιατί είναι  πιθανόν να μας  βγάλουν προβλήματα.

Είναι καλές ημέρες για όσες εργασίες έχουν μείνει στη μέση, ή  παλιά σχέδια που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης καλές μέρες για γραπτά, που μπορούν  να επανεξεταστούν από διαφορετική σκοπιά και πιο σφαιρικά. 

Παρόλα αυτά θα αδυνατούμε να λύσουμε προβλήματα  της καθημερινότητας και με το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 14/11 αλλά επηρεάζει από πριν, πιθανόν οι εξαπατήσεις να είναι εκατέρωθεν. 


Οτιδήποτε ακούγεται εντυπωσιακό δεν πρέπει να του δώσουμε μεγάλη σημασία,  επειδή  το πιο πιθανό είναι να εμπεριέχει υπερβολή.  Αυτό θα είναι πιο εμφανές τις μέρες γύρω από τις 28/11 με τη  σύνοδο με τον Δία. Τα ίδιο διάστημα λειτουργείς και η δυσαρμονική όψη με τον Άρη, προσδίδοντας πολλά νεύρα, επιπόλαιη δράση, υπερένταση και κίνδυνοι ατυχημάτων.


Επομένως συνίσταται περισσότερη προσοχή στους μεταβλητούς  του ζωδιακού, Τοξότες Ιχθύες, Παρθένους  και Δίδυμους του 1ου και αρχές  2ου δεκαημέρου.

Εν κατακλείδι  από 1 έως 8/12 που θα είναι ανάδρομος στον Σκορπιό,  ο ευέξαπτος Ερμής θα βουτήξει στα συναισθήματα μας,  για να  βάλει σε μια σειρά  θέματα που αφορούν τις σχέσεις που  εμποδίζουν την πρόοδο. 


Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα λόγια μας, ώστε να μην ειπωθούν όσα μπορούν να πληγώσουν και να διαταράξουν τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων.  Η διαίσθηση που θα είναι  κυρίαρχη  μπορεί να αποβεί μοιραία , είτε σε καλό,  είτε σε κακό μας.


Στο ζώδιο του Σκορπιού ο ανάδρομος Ερμής, έχει μεγαλύτερη δυνατότητα διείσδυσης, εκεί όπου ο νους φοβάται να φτάσει και θα  είναι γόνιμο να αφεθούμε σε συναισθήματα που μας φοβίζουν. Μπορεί να θέλουμε να μην αποκλείσουμε τίποτα και να είμαστε ανοιχτοί σε πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτό από μόνο του εμπεριέχει ματαιοδοξία. Γι αυτό η αποφασιστικότητα είναι η καλύτερη στρατηγική. 

Να μάθουμε να τελειώνουμε με υποθέσεις που μας ταλαιπωρούν και να πάρουμε πιο συνειδητές αποφάσεις για το μέλλον μας,  επικοινωνώντας ουσιαστικά με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
Λίτσα Γάκη


Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα


www.facebook.com/kosmogramma


www.kosmogramma.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x