A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ανάδρομος Ερμής σε Τοξότη και Σκορπιό και η επιρροή του στα 12 ζώδια

Ανάδρομος Ερμής σε Τοξότη και Σκορπιό και η επιρροή του στα 12 ζώδια

Ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη στις 17/11, από την 14η μοίρα του ζωδίου μέχρι την 01/12 έως τις 8/12, όπου αναδρομεί στον Σκορπιό.


Οι καινούργιοι δρόμοι που ψάχνουμε διακαώς να βρούμε, μπορεί να γίνουν λαβύρινθοι ή  και παραμορφωτικοί καθρέφτες.


Συνιστάται περισσότερη προσοχή στους μεταβλητούς του ζωδιακού, Τοξότες Ιχθύες, Παρθένους  και Δίδυμους του 1ου και αρχές  2ου δεκαημέρου και από την 1η έως τις 8/12 στα σταθερά ζώδια, Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους και Λέοντες του 3ου δεκαήμερου, που μπορεί να μπλοκάρουν ακόμα περισσότερο.

Για τα μεταβλητά ζώδια

Οι Τοξότες  θα νιώσετε ότι πρέπει να είστε ειλικρινείς ,αλλά για κάποιο λόγο κάτι εσωτερικά σας σταματά. Ίσως γιατί θέλετε να  αποφύγετε τις εντάσεις. Κρατήστε λοιπόν  σιωπή ιχθύος  εμβαθύνοντας  στις καταστάσεις που σας προβληματίζουν. Πιθανόν να σας απασχολήσουν και άτομα από το παρελθόν αλλά να είστε προσεκτικοί σε επανασυνδέσεις παντός τύπου. Ενδεχομένως να προκύψουν ζημιές στα μεταφορικά σας μέσα. Εάν είστε δεσμευμένοι αφιερώστε περισσότερο χρόνο στους συντρόφους σας και εάν υπήρξαν διενέξεις είναι μια καλή ευκαιρία να λύσετε τυχόν διαφορές. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018  θα προκύψουν οικονομικά ζητήματα . Προσοχή σε εξαπατήσεις.

Οι Ιχθύες ενώ έχετε αναπτερώσει τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον μέσα από συζητήσεις που έγιναν, ωστόσο  η αναδρομή φέρνει διαφορετικά αποτελέσματα. Σκεφτείτε εάν και εσείς είστε έτοιμοι να αναλάβετε εργασίες  πιο ουσιαστικές ,  ώστε να μην προκύψουν επικοινωνιακά μπερδέματα με φυσικό  αποτέλεσμα εντάσεις . Το ίδιο ισχύει και για τα οικογενειακά ζητήματα και τις υποσχέσεις που θα δώσετε, να φροντίσετε να μην είναι ουτοπικές. Οπλιστείτε με προσοχή και συγκέντρωση για να αποφύγετε μικροατυχήματα. Με την αναδρομή στον σκορπιό στις 1-12-2018 προσέχετε να μη μπερδέψετε το πραγματικό με το υποκειμενικό. 

Οι Παρθένοι δεν πρέπει να αναλάβετε ευθύνες που δεν μπορείτε να διεκπεραιώσετε είτε στην οικογένεια, είτε σε επαγγελματικά θέματα. Σας φαίνεται κουραστικό καθετί που επαναλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να εκνευρίζεστε. Προσπαθήστε η κριτική σας να είναι λιγότερο εριστική και να κάνετε μια επικοινωνιακή επανάσταση που να  εκπλήξει  τους γύρω σας και ιδιαίτερα τους οικείους σας. Προσοχή στις μετακινήσεις και στα μέσα μεταφοράς και τυχόν μικροζημιές στην οικεία σας. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018, να πάρετε πρωτοβουλίες χωρίς όμως να επιβληθείτε λεκτικά στους άλλους και  χωρίς να προσβάλλετε κανέναν.  

Οι Δίδυμοι προσπαθήστε να είστε διπλωμάτες στις συζητήσεις με συντρόφους ή συνεργάτες,  ειδικά αν νιώθετε μια  αρνητικότητα από μέρους τους  ή είχατε έρθει σε ρήξη στο παρελθόν. Δείξτε κατανόηση εάν δεν αντιλαμβάνονται τα λεγόμενα σας και προσπαθήστε να γίνετε πιο σαφείς και ειλικρινείς. Προσοχή στα ξεκινήματα συνεταιρισμών και σε υπογραφές, σε ζημιές, σε λάθη, ή μικροατυχήματα  με το μεταφορικό σας μέσο. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018 θα αγχωθείτε για τις οικονομικές και εργασιακές υποχρεώσεις σας, ωστόσο οι λύσεις θα έρθουν σύντομα. Κάντε υπομονή.


Για τα παρορμητικά ζώδια 

Οι Κριοί  θα μπορέσετε να βάλετε πολλά θέματα σε τάξη και να έρθετε σε επαφή με άτομα τα οποία είχατε απομακρυνθεί. Μη διασκορπίζετε την ενέργεια σας σε πολλά επίπεδα. Προσοχή στις μετακινήσεις σας λόγω του τετραγώνου του κυβερνήτη σας Άρη με τον Ερμή. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018 διακατέχεστε από πάθος  και υπέρμετρη αισιοδοξία ότι μπορείτε να διαπραγματευτείτε κατάλληλα, θέματα κοινής περιουσίας η οικονομικών συνεργασιών. Προσοχή στην απερίσκεπτη δράση και στις βιαστικές αποφάσεις. Εξετάστε το θέμα που σας απασχολεί με λεπτομέρεια και όχι παρορμητικά.

Οι Καρκίνοι  πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά εάν η καθημερινότητα είναι σωστά οργανωμένη, βρίσκοντας λύσεις για την καλυτέρευση της. Προσέχετε παλαιοτέρα   προβλήματα υγείας. Με την αναδρομή στον σκορπιό στις 1-12-2018 η επικοινωνία  με τους αγαπημένους σας , θα είναι πιο βαθιά , έστω και αν κάποιες δυσάρεστες αναμνήσεις, βγουν στην επιφάνεια. Μη  πτοήστε γιατί έχετε τις λύσεις και μπορείτε να πραγματοποιήσετε πρακτικά πλέον θέματα αισθηματικής  φύσεως χωρίς παρόρμηση. Φτάστε στην αλήθεια σας. 

Οι Ζυγοί  πιθανόν  να λύσετε τυχόν διαφορές με συγγενικά πρόσωπα  που ήρθατε σε ρήξη στο παρελθόν. Σε θέματα επαγγελματικά εάν προκύψουν ευκαιρίες η αλλαγές,  σκεφτείτε προσεκτικά και αποφασίστε, όταν θα έχει  ορθοδρομήσει ο  Ερμής. Κατά την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018 προσπαθήστε να είστε όσο πιο προνοητικοί γίνεται σε οικονομικά θέματα, που ίσως εμφανιστούν απρόβλεπτα. Διαχειριστείτε τον χρόνο που  είναι πολύτιμος και εκμεταλλευτείτε τον χωρίς να δεσμευτείτε με συμβόλαια η οικονομικές συμφωνίες.

Οι Αιγόκεροι  θα συνειδητοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και θα ήταν ορθό να τις αξιοποιήσετε με μεθοδικότητα. Σκεφτείτε πώς και με ποιους τρόπους, μπορείτε να προωθήσετε επαγγελματικές υποθέσεις,  αν και η επικοινωνία πάνω σε πρακτικά ζητήματα,  ίσως να μην  είναι ακόμα εφικτή.  Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018, θα καταφέρετε με την εσωτερική σας αντίληψη, να λύσετε λάθη  που πρόεκυψαν σε θέματα εργασίας. Με λίγη εσωτερική πίεση , ίσως προκύψει και  η έμπνευση, που θα σας οδηγήσει  σε ένα καλύτερο αισθηματικό μέλλον.

Για τα σταθερά ζώδια

Οι Ταύροι καλό θα ήταν να τακτοποιήσετε παλαιοτέρα οικονομικά ή φορολογικά ζητήματα  που σας προβλημάτισαν στο παρελθόν και συνεχίζουν ακόμα. Αποφύγετε φανατικές ιδέες και δείτε  τις καταστάσεις με διαφορετική ματιά. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018 πιθανόν να αναστατωθείτε από συντρόφους η συνεργάτες. Φερθείτε λογικά χωρίς να έρθετε σε προστριβές και αναπροσαρμόστε την επικοινωνία σας. Έτσι θα απελευθερωθείτε από ψυχικές ταλαιπωρίες. Μη ξεκινάτε κανενός είδους δέσμευση, γιατί είναι καταδικασμένες να τελειώσουν  σύντομα.

Οι Λέοντες  ίσως αλλάξετε γνώμη για τις  αποφάσεις που πήρατε στο παρελθόν και να οργανώσετε σε νέα βάση καταστάσεις, που δεν νιώθατε ικανοί να τις ολοκληρώσετε. Αυτό αφορά και τα αισθηματικά και τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Με την αναδρομή του Ερμή στον Σκορπιό στις 1-12-2018, φροντίστε να δεχτείτε τα <<πρέπει>> στα επαγγελματικά σας και να πιστεύετε περισσότερο στις δυνατότητες σας. Στην  οικογένεια, φαίνεται πως οι ψυχικές ταλαιπωρίες του τελευταίου διαστήματος θα τελειώσουν, αρκεί η διαχείριση τους να είναι συνειδητή.

Οι Υδροχόοι, έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν δημιουργικά και να υλοποιήσουν  καταστάσεις μετέωρες,  σε  αισθηματικά ή σε θέματα επιχειρήσεων. Προσοχή στα έξοδα. Επανεξετάστε τα σχέδια και σκέψεις σας ,  χωρίς ωστόσο  να τα ανακοινώσετε ακόμη. Με την αναδρομή στον Σκορπιό στις 1-12-2018, πιθανόν να αποκαλυφθούν ζητήματα  από φιλικά ή οικεία πρόσωπα, με τα οποία δεν συμφωνείτε και το κλίμα να γίνει πιεστικό από πλευρά τους. Επαγγελματικά  μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι που σας γέμιζε στο παρελθόν,  στη φάση όμως  του σχεδιασμού. Προσπαθήστε οι ιδέες σας  να είναι εφικτές .

Οι Σκορπιοί δοκιμάζεστε σε οικονομικά, ή ζητήματα αξιών, με αποτέλεσμα να αντιληφθείτε πλευρές των άλλων, που στο παρελθόν δεν τις διαχειριστήκατε σωστά. Πιθανόν να αποκομίσετε  οικονομικά οφέλη καθώς η αντίληψη σας οξύνεται. Με την αναδρομή στο δικό σας ζώδιο από τις 1-12-2018,  προσέχετε να μη εμμένετε με κάποιο οικονομικό ή επαγγελματικό πλάνο και  μην προσπαθήσετε να το επιβάλετε σε  όλους. Αποφύγετε υπερβολές και βιαστικές ενέργειες,  γιατί εάν και θα αισθάνεστε αισιόδοξοι, ελλοχεύει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων και περιττές  εντάσεις. 


Λίτσα Γάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x