A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων - Τοξότη | Νοητική Απελευθέρωση

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΔΥΜΩΝ-ΤΟΞΟΤΗ - ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 23/11 στις 7:39πμ στην 1η μοίρα των Διδύμων και συνοδεύεται από τη σύνοδο Ήλιου – Δία στον Τοξότη, την αντίθεση της Σελήνης με τον Δία, και τις κόντρες του Άρη με τον Δία, του Ήλιου με τον Άρη και του ανάδρομου Ερμή με τον Ποσειδώνα.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο γεγονός πως σου δίνει την ευκαιρία να δεις τις νοητικές σου παγίδες, καθώς παίζει με τις κοσμοθεωρίες, τις πεποιθήσεις και τις ηθικές αξίες σου, που πολύ πιθανόν να μην είναι ούτε καν δικές σου, αλλά σου έχουν επιβληθεί  από την οικογένεια και την ευρύτερη κοινωνία, τη θρησκεία  και την όποια εκπαίδευση έχεις πάρει. Σε έχουν βάλει μέσα σε κουτάκια και έχουν δομήσει την πραγματικότητα σου, που εσύ αποκαλείς «αλήθεια».

Έχεις αναγάγει τα πιστεύω  σου σε ιδεαλισμό και χάνεις την επαφή με το ρεαλιστικό. Υπερασπίζεσαι και μάχεσαι για τις απόψεις  σου με πολλά και  μεγάλα λόγια και περισπούδαστο ύφος. Κουνάς το δάχτυλο σαν πάνσοφος δάσκαλος, επίδοξος σωτήρας και υπέρμαχος της αλήθειας και του φωτός, που από το πολύ φως έχει στραβωθεί και δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του.

Με τον ανάδρομο Ερμή έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις εντός σου και να δεις πού σε έχουν οδηγήσεις τα «μυαλά που κουβαλάς», τί έχεις καταφέρει στη ζωή σου και πόσο ευχαριστημένος είσαι με το αποτέλεσμα. Να δεις με πόσα ψέματα νανουρίζεις τον εαυτό σου και προσπαθείς να ξεγελάσεις  τους άλλους.

Αναγνώρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα να έχει τυφλές γωνίες και να μην είναι ο φωτεινός παντογνώστης που θα ήθελες. Δεν είσαι ο πάνσοφος δάσκαλος, είσαι ο μαθητής. Αν πιστεύεις πως τα ξέρεις όλα μπλοκάρεις τη ροή της ζωής. Η ίδια η ζωή είναι ο δάσκαλος και εσύ ο αιώνιος μαθητής της. Η ζωή σου είναι μαθητεία σε εξέλιξη. Φρόντισε να είσαι ένας ανοιχτόμυαλος μαθητής, που συνεχώς αναβαθμίζεται και επαναπροσδιορίζεται.

Απελευθερώσου από νοητικούς φραγμούς. Σταμάτα να σκέφτεσαι και να υπερφορτώνεις το νοητικό σου με ένα σωρό πληροφορίες που μαζεύεις αδιάκοπα και ζήσε. Μάθε να χαλαρώνεις, να διαλογίζεσαι  και να ηρεμείς. Πέτα ό,τι δεν σου ταιριάζει και δημιούργησε κενά για να κάνεις χώρο για το καινούριο, που θα δώσει νέα πνοή στη ζωή σου.

 Ένα υπερδραστήριο μυαλό, στην καλύτερη περίπτωση, οδηγεί σε αδιέξοδο, αν δεν συνδυάζεται με μια ανοιχτή καρδιά. Εκεί μέσα από το κέντρο της καρδιάς θα τσεκάρεις πρώτα αν οι κοσμοθεωρίες σου και τα πιστεύω σου σε κάνουν ευτυχισμένο. Έπειτα θα στραφείς στις σχέσεις σου και μέσω της βιωματικής εμπειρίας η πληροφορία θα γίνει γνώση  καθώς  θα επαληθεύσεις την ορθότητά της: τι είναι σωστό-λάθος, ηθικό-ανήθικο, πραγματικό-φανταστικό, λειτουργικό-μη λειτουργικό.

Μέσω της  αλληλεπίδρασης, θα ελέγξεις αν οι ιδέες και οι απόψεις σου δίνουν χώρο και αξία στις ιδέες και τις απόψεις των άλλων. Αποδέχεσαι το διαφορετικό; Το κατανοείς; Μπορείς να συνεννοηθείς ή δεν μπορείς  γιατί έχεις οχυρωθεί πίσω από τα άτρωτα τείχη της νοητικής δυσκαμψίας; Βρες τι σε ενώνει και όχι τι σε χωρίζει με ό,τι και όποιον είναι διαφορετικός από εσένα.

Άσε τις μεγάλες ιδέες και τα μεγάλα λόγια προκειμένου να κερδίσεις τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό. Απαλλάξου από την καχυποψία και δείξε εμπιστοσύνη στη ζωή, ανέπτυξε την ευαισθησία σου και απελευθερώσουν από τα δεσμά που παρεμποδίζουν την πνευματική σου ανάπτυξη.

Να θυμάσαι αυτό που είπε ο Μπέρτραντ Ράσελ: «Δεν θα πέθαινα ποτέ για τα πιστεύω μου, γιατί μπορεί να είναι λάθος».

Η Πανσέληνος αυτή, επηρεάζει άμεσα τον άξονα των μεταβλητών ζωδίων, Δίδυμους-Τοξότες, Παρθένους-Ιχθείς των πρώτων ημερών αλλά και  Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους και Λέοντες των τελευταίων ημερών, καθώς και όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια και στις προαναφερόμενες μέρες.Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x