A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συνεχίζονται οι ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα

Δίπλα στους συνανθρώπους μας που ζουν σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας θα βρεθούν ξανά το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο οι ιατρικές αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, με τη συνολική υποστήριξη της ΔΕΗ . 

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, οδοντίατρος θα μεταβεί στο Δήμο Δέλτα, ενώ στις 24 και 25 καρδιολόγος,οφθαλμίατρος, παιδίατρος και γυναικολόγος θα εξετάσουν στα χωριά Ερέτρια και Γυμνό της Εύβοιας. Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, όλες οι παραπάνω ειδικότητες θα μεταβούν στην Κύμη του Δήμου Ροδόπης, στα Πομακοχώρια, όπου και θα παρέχουν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής που έχουν δύσκολη ή καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. 

Στη συνέχεια, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, οδοντίατρος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος και καρδιολόγος θα ταξιδέψουν στο Παρανέστι της Δράμας όπου και θα προσφέρουν ιατρική αρωγή σε όσους την έχουν ανάγκη, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου κλιμάκιο με οφθαλμίατρο και γυναικολόγο θα βρίσκεται στην Καβάλα. Τέλος, στις 29 και 30 Νοεμβρίου οι ομάδες μας θα επισκεφθούν το 27ο και το 30ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με οδοντίατρο, ώστε να προσφέρουν συμβουλευτική και οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 28 χρόνια συνεχούς δράσης το 2018, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,2 εκατομμύρια πελάτες. Στο παραγωγικό της δυναμικό περιλαμβάνονται θερμικοί σταθμοί με καύσιμο λιγνίτη, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, μεγάλοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, καθώς και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει θεμελιώδη ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ.

Υποστηρίζουμε με συγκεκριμένα έργα και δράσεις το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία αναδεικνύοντας την ανθρωποκεντρική κουλτούρα μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη ως βασικό προσανατολισμό επένδυσης.

Τα προγράμματα συνεργασίας με τους ΓτΚ με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες, τα προγράμματα ενίσχυσης πολιτισμού και αθλητισμού που ενισχύουν την ποιότητα ζωής της κοινωνίας. Τα προγράμματα αλληλεγγύης με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τους πολύ φτωχούς συμπολίτες μας. Οι 620.000 διακανονισμοί και οι 600.000 παροχές με κοινωνικό τιμολόγιο. Τα προγράμματα τηλεθέρμανσης για τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιούνται τα εργοστάσια μας. Το πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών καταναλωτών με σημαντικά οικονομικά οφέλη για το μέσο νοικοκυριό και τη μικρή επιχείρηση, αποτυπώνουν σύντομα και με γλαφυρό τρόπο την σύγχρονη κουλτούρα της ΔΕΗ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, 9:00 πμ, στο Εφετείο Αθηνών
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα συγκεντρώνει προσφορές
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τα προσφερόμενα είδη θα πρέπει να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το ταξίδι του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων ξεκινάει σε λίγες μέρες!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Λίστα αναγκών - Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουν για τους σεισμόπληκτους.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ξεκινά τη λειτουργία Δημοτικής Ιματιοθήκης, στοχεύοντας στη συμπληρωματική υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της πόλης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x