A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έναρξη παραγγελιών 45ης διάθεσης προϊόντων

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 45ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελίες. Εκπρόθεσμες παραγγελίες δεν γίνονται δεκτές.

Δηλώστε συμμετοχή και ως εθελοντές:
Με τη Φόρμα Εθελοντών για 15/12/2018 στην ιστοσελίδα.

Προέλευση & Τιμές Προϊόντων - Προσφορές Προϊόντων:
- Σταφίδα Χονδρή Ξανθή σε συσκευασίες του 1 κιλού με 4,50 € (4,50 €/κιλό), Σταφίδα Κορινθιακή Μαύρη σε συσκευασίες του 1 κιλού με 4 € (4,00 €/κιλό), Ξύδι Κόκκινο και Ξύδι Λευκό και τα δύο είδη σε συσκευασίες των 2 λίτρων με 2 € (1,00 €/λίτρο), Ξύδι Βαλσάμικο σε συσκευασίες του 1 λίτρου με 4 € (4,00 €/λίτρο), Βαλσάμικη Κρέμα σε συσκευασίες των 250 mL με 2,00 € και Πετιμέζι σε συσκευασίες των 710 mL με 4,00 €, του παραγωγού Παυσανία Ευθυμίου από το Ζευγολατιό Κορινθίας

- Κομπόστα Ροδάκινο καθαρού βάρους 700 γραμμαρίων με 2,20 €, Μαρμελάδα Ροδάκινο καθαρού βάρους 400 γραμμαρίων με 3 €, Μαρμελάδα Δαμάσκηνο καθαρού βάρους 370 γραμμαρίων με 3 €, Πιπεριές Φλωρίνης Ψητές καθαρού βάρους 700 γραμμαρίων με 4 € και Σάλτσα Ντομάτας καθαρού βάρους 700 γραμμαρίων με 2,20 €, όλα τα είδη σε γυάλινα βάζα, της οικοτεχνίας του παραγωγού Ευθύμιου Γρόπαλη από το Σταυροδρόμι Πέλλας

- Εσπεριδοειδή του παραγωγού Σταύρου Δρούζα από τα Ίρια Αργολίδας: Πορτοκάλια Μέρλιν σε συσκευασίες των 6 κιλών με 2 € (0,33 €/κιλό), Μανταρίνια Κλημεντίνες σε συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό) και Λεμόνια σε συσκευασίες των 4 κιλών με 2 € (0,50 €/κιλό)

- Μέλι της μελισσοκόμου Μαριάνθης Λάππα από τη Λαμία: Ελατόμελο με 8 €/κιλό και Θυμαρίσιο με 9 €/κιλό, και τα δύο είδη σε γυάλινα βάζα του ενός κιλού

- Τυριά Λαμίας των Γαλακτοτυροκομικών Κωνσταντίνου Ζήσιμου: Φέτα και Γίδινο και τα δύο είδη με άλμη σε συσκευασίες τάπερ καθαρού βάρους 2 κιλών με 12 € (6,00 €/κιλό), Γραβιέρα με 9,50 €/κιλό και Κεφαλοτύρι με 9 €/κιλό και τα δύο είδη σε συσκευασίες Vacuum των 400 γραμμαρίων περίπου με αναγραφόμενα το ακριβές βάρος και την τιμή σε κάθε συσκευασία

- Αλεύρι των Μύλων Θέου από τη Λαμία: Μαλακό τύπου 70% και Σκληρό τύπου Μ και τα δύο είδη σε συσκευασίες των 5 κιλών με 3 € (0,60 €/κιλό), Ολικής άλεσης σε συσκευασίες των 5 κιλών με 4 € (0,80 €/κιλό) και Πολυτελείας σε συσκευασίες των 3 κιλών με 3 € (1,00 €/κιλό)

- Παραδοσιακά Γλυκά της εταιρείας Ιωάννης Κάντζος και Σια Ο.Ε. από τη Σπερχειάδα: Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα, και τα δύο είδη σε συσκευασίες των 2 κιλών με 13 € (6,50 €/κιλό)

- Υπάρχει η δυνατότητα για προσφορές μέσω της Φόρμας Παραγγελιών για οικογένειες που έχουν ανάγκη σε εσπεριδοειδή, μέλι, τυρί και αλεύρι. Πληρώνοντας 1 ή 2 € επιπλέον στους παραγωγούς, προσφέρουμε ποσότητες ίσης αξίας οι οποίες μοιράζονται στις δηλωθείσες οικογένειες.

Τρόποι & Προθεσμία Παραγγελιών:

- Διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ιστοσελίδας μας www.kastrolamias.gr

- Στα τηλέφωνα: 6985603574 (Cosmote WU) - 6947081904 (Vodafone CU) - 6906981623 (Wind F2G)

- Σε εθελοντές της κίνησης στην Πλατεία Πάρκου:
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (10:30π.μ.-12:30μ.μ.)

Διαδικτυακά ή τηλεφωνικά παραγγελίες γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου (11:00 μ.μ.)

Παραλαβή προϊόντων - Δανειστική Βιβλιοθήκη - Παράλληλες δράσεις:

Παραλαβή στο parking της Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας όπου υπάρχουν ο Κατάλογος Βιβλίων και η Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για κράτηση βιβλίων που θα τα παραλάβουμε στη διάθεση.

Συλλέγουμε στη διάθεση, τηγανέλαιο για ανταλλαγή με είδη που θα δοθούν στις οικογένειες, φάρμακα για δομές υγείας και πλαστικά καπάκια για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών.

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Η παλιότερη τεχνική συντήρησης τροφίμων είναι η αποξήρανση στον ήλιο. Η Ελλάδα δόξα το θεώ έχει ένα μεγάλο διάστημα ηλιοφάνειας στη διάρκεια του χρόνου και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τον ήλιο.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων
ΤΡΟΦΙΜΑ
Περισσότερα από τα μισά αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης κάνουν ήδη διανομές σε σπίτια, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές -κυρίως σε ηλικιωμένους που συνήθιζαν να βγαίνουν κάθε πρωί προκειμένου να προμηθευτούν φρέσκο ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς τους
ΤΡΟΦΙΜΑ
«Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις»
ΤΡΟΦΙΜΑ
Έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό; Έτσι, είστε έτοιμοι να “φορτώσετε” το πρωινό σας τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες!
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τα νηστίσιμα με καταβολές από την αρχαία Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλή και σήμερα, κυρίως μετά την Αποκριά
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ