A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Χριστούγεννα στην Γλυφάδα

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί την εκδήλωση «Χριστούγεννα και Διατροφή», με την κλινική διατροφολόγο Ευγενία Ηλιάδου.

Από τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων. Μια ξεχωριστή γιορτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, αφιερωμένη στη μαγεία των βιβλίων, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους χώρο της βιβλιοθήκης.

Σκοπός της γιορτής αυτής είναι η διάδοση της φιλαναγνωσίας, η γνωριμία του χώρου της δημοτικής βιβλιοθήκης στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως η ανταλλαγή σκέψεων, συναισθημάτων και ιδεών, καθώς προσφέροντας ένα αγαπημένο μας βιβλίο, προσφέρουμε παράλληλα στο νέο αναγνώστη την εμπειρία μας από την επαφή μας με το βιβλίο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανταλλαγής Βιβλίων, καθημερινά από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι, οι αναγνώστες μπορούν να φέρουν βιβλία που μένουν στη βιβλιοθήκη τους διαβασμένα και ίσως ξεχασμένα, ώστε να πάρουν νέα ζωή στα χέρια του επόμενου αναγνώστη τους, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία της ανάγνωσης, αλλά και την αγάπη τους για το βιβλίο με άλλους βιβλιόφιλους.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιείται καταγραφή των βιβλίων. Κάθε αναγνώστης θα μπορεί να παίρνει τον ίδιο αριθμό βιβλίων που έχει φέρει. Τα βιβλία που θα απομείνουν στο τέλος της εβδομάδας θα ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη.

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί την «Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Καρτών», για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Για πολλούς από εμάς οι ευχετήριες κάρτες είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί είναι απόδειξη πραγματικής αγάπης, καθώς είναι δώρο χειροποίητο και προσωπικό. Μαζί με τα παιδιά λοιπόν, θα δημιουργήσουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, με απλά υλικά και πολύ φαντασία.

Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του: Μολύβι και γόμα, ψαλίδι, κόλλα στικ, χρωματιστά χαρτιά κανσόν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 15 ενώ ο ελάχιστος τους 4. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας (2109641298).

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες). Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι Δευτέρα και Πέμπτη 8:30 - 17:30, Τρίτη και Τετάρτη 9:30 – 16:30 και Παρασκευή 8:30 – 19:30. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 220 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στην πορεία προσήχθησαν 15 άτομα σε διάφορα σημεία. Από αυτούς, επιλέχθησαν 9 να μετατραπούν σε συλλήψεις. Τρία άτομα θα διωχθούν για κακουργήματα...
ΕΛΛΑΔΑ
"Εγραψαν" πάλι οι διαδηλωτές στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μαζικής συγκέντρωσης ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χθες : "Είναι αντιδημοκρατικό, κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα"
ΕΛΛΑΔΑ
Ο πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση
ΕΛΛΑΔΑ
Κηρύξατε την πόλη σε κατάσταση διαρκούς ευτυχίας. Κάτω από το λιθόστρωτο η παραλία. Η φαντασία στην εξουσία. Ζωή όχι επιβιώση! Κάτω από το λιθόστρωτο η παραλία. Αν έχουμε μια ελπίδα την χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουν καμιά. Μιλήστε στους γείτονες σας
ΕΛΛΑΔΑ
Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x