A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέες έρευνες: Γήρανση και ανοσοποιητικό σύστημα

Επιστήμονες, ανέπτυξαν τσιπ του ανοσοποιητικού συστήματος για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ γήρανσης και ανοσοποιητικών αντιδράσεων και να αναζητήσουν πιθανούς τρόπους επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης.

Το σετ τσιπ είναι το πρώτο από τα πολλά υποστηριζόμενα από το Εθνικό Κέντρο Προώθησης Μεταφραστικών Επιστημών (NCATS) της NIH που θα ταξιδέψει στο Εθνικό Εργαστήριο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS National Lab), κατά τους επόμενους μήνες. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), με επικεφαλής το NCATS, μέσω της πρωτοβουλίας του για το Tissue Chips in Space

Όταν ταξιδεύουν στο διάστημα, οι αστροναύτες αντιμετωπίζουν τις φυσιολογικές αλλαγές που συνήθως σχετίζονται με τη γήρανση, όπως η απώλεια οστού, η υποβάθμιση των μυών και τα αλλοιωμένα ανοσοποιητικά συστήματα. Όταν οι αστροναύτες επιστρέψουν στη Γη, οι αλλαγές συχνά αντιστρέφονται.

Το ISS National Lab και ο συνεργάτης της NASA χρησιμοποιούν το αμερικανικό τμήμα του διαστημικού σταθμού για ερευνητικές πρωτοβουλίες αξιοποιώντας το μοναδικό περιβάλλον μικροβαρύτητας στο διάστημα.

Ένα σύνολο λεπτών τσιπ, που υποδηλώνουν πτυχές του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος προγραμματίζεται να πάει με την 16η εμπορική αποστολή επισκευής του SpaceX από το Cape Canaveral, Florida, στο Εθνικό Εργαστήριο ISS.

«Η έρευνα στο Εθνικό Εργαστήριο ISS δημιουργεί πρωτοφανείς ευκαιρίες για επιστήμονες να μελετήσουν τις αλλαγές μικροβαρύτητας στην ανθρώπινη φυσιολογία που σχετίζονται με ασθένειες εδώ στη Γη, καθώς και να επιταχύνουν την ανάπτυξη τεχνολογιών για επίγειες εφαρμογές«, δήλωσε ο διευθυντής NCATS Christopher P. Austin, MD, του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και σύνδεσμος του NIH στη NASA.

«Η έρευνα του NCATS που πραγματοποιήθηκε σήμερα δεν θα συμβάλει μόνο στην πολύτιμη γνώση σχετικά με τη διαδικασία γήρανσης, αλλά μπορεί επίσης να αποκαλύψει νέες προσεγγίσεις για τη βελτίωση των επιπτώσεων της γήρανσης«, καταλήγει οAustin.

Σχεδιασμένα για να λειτουργούν σαν ανθρώπινα όργανα, τα τσιπς ιστών μιμούνται ζωντανούς ανθρώπινους ιστούς και κύτταρα.

Κάθε τσιπ του ανοσοποιητικού συστήματος περιλαμβάνει τρεις τύπους κυττάρων:

έναν συγκεκριμένο τύπο ανοσοκυττάρου

κύτταρα από μυελό των οστών, τα οποία παράγουν ανοσοκύτταρα.
και κύτταρα από την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, όπου τα ανοσοκύτταρα συναντούν μόλυνση.

Λίγες δεκάδες τσιπ του ανοσοποιητικού συστήματος ταξιδεύουν στο διαστημικό σταθμό, όπου θα παραμείνουν σε θερμοκοιτίδα. Μετά από δύο εβδομάδες, τα τσιπ θα παγώσουν και θα διατηρηθούν. Αργότερα, θα μεταφερθούν πίσω στη Γη για ανάλυση.

«Με την αποστολή των ανοσοποιητικών μας τσιπ στο διάστημα, θα μπορέσουμε να προσομοιώσουμε τη διαδικασία γήρανσης του ανοσοποιητικού συστήματος και να κατανοούμε πως επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού μας να επισκευάζεται καθώς μεγαλώνει«, δήλωσε η Sonja Schrepfer, MD, Ph.D., καθηγήτρια χειρουργικής στο UCSF και συν-δημιουργός του τσιπ του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Αναμένουμε ότι αυτή η έρευνα θα δώσει στους επιστήμονες νέες ιδέες για τη μοριακή βάση για πολλές ανθρώπινες καταστάσεις, οι οποίες σε αυτό το συγκεκριμένο έργο σχετίζονται με το πως η μικροβαρύτητα προκαλεί γήρανση του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών εδώ στη Γη«, δήλωσε ο Danilo Tagle, Ph.D., NCATS αναπληρωτής διευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής για ειδικές πρωτοβουλίες.
Πηγή: ecozen.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Η μια κάμερα δείχνει το άνοιγμα του υπερηχητικού αλεξίπτωτου, μια άλλη κάμερα, , το έδαφος του Άρη να έρχεται πιο κοντά, και δύο άλλες λήψεις εμφανίζουν το rover σταδιακά να προσεδαφίζεται
ΥΓΕΙΑ
Λίγα λεπτά αργότερα έστειλε την πρώτη εικόνα από την επιφάνεια του Αρη.
ΥΓΕΙΑ
Ήρθε φαίνεται η ώρα για τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν και το διάστημα.
ΥΓΕΙΑ
Η φωτογραφία τραβήχθηκε την Τετάρτη, μία ημέρα αφότου μπήκε επιτυχώς σε τροχιά το σκάφος που στα αραβικά αποκαλείται «Αμάλ»
ΥΓΕΙΑ
Τρία ρομποτικά διαστημικά σκάφη φθάνουν στον Άρη μέσα στον Φεβρουάριο, σε ένα σπάνιο συναπάντημα στον αρειανό ουρανό.
ΥΓΕΙΑ
Οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν πόσα τέτοια πολύπλοκα αστρικά συστήματα υπάρχουν στο γαλαξία μας και πέρα από αυτόν. Επίσης παραμένει αίνιγμα η προέλευση τέτοιων συστημάτων με τόσα πολλά άστρα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x