A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη στον Τοξότη – Κόψε και μοίρασε στα δύο


Νέα Σελήνη στον Τοξότη – Κόψε και μοίρασε στα δύο


Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου στις  9:20 το πρωί στην16η μοίρα του Τοξότη.


Στον χάρτη της διακρίνουμε δύο σημαντικά αστρολογικά φαινόμενα που καθορίζουν τους τομείς επηρεασμού μας για το επόμενο διάστημα. 


Το πρώτο έχει να κάνει με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερο και τη σύνοδο του με τον Κρόνο και το δεύτερο, με το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τη σύνοδο Άρη – Ποσειδώνα στη ζωδιακή περιοχή των Ιχθύων.


Αισθανόμαστε λοιπόν πιεσμένοι, αγχωμένοι και κάτω από έναν ζυγό. Είτε άλλων προς εμάς, είτε επιβαλλόμενο από εμάς τους ίδιους στον εαυτό μας. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λοιπόν, ως συνένοχοι αυτών των πιέσεων του ζυγού που μας έχει επιβληθεί, η πληρωμή σε πίεση μέσα μας είναι  τόση, όση είναι και η φιλοδοξία μας, με τους ανάλογους στόχους, να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας.


Η Νέα όμως αυτή Σελήνη στον Τοξότη, μας ζητά μια πιο ανέμελη στάση στα πράγματα. Μας ζητά να τα φιλοσοφήσουμε λιγάκι. Να εντρυφήσουμε στον κόσμο των ιδεών και να στρέψουμε την προσοχή μας στη μάθηση, τις σπουδές, την πνευματική ανάταση μέσα από το διάβασμα, τη φιλοσοφία.


Με το τετράγωνο της με τη σύνοδο Άρη -  Ποσειδώνα στους Ιχθείς, προσδοκά μέσα από τη φιλοσοφική στάση του Τοξότη, να εισχωρήσουμε σε κόσμους ονείρου αλλά συνειδητά!
Μια τέτοια αντιμετώπιση δεν είναι εύκολη, (γι’ αυτό και το τετράγωνο), αν σκεφτεί κανείς από τη μία τον Τοξοτίσιο ενθουσιασμό και από την άλλη τον επηρεασμό της ασφυκτικής Κρόνιας κατάστασης που προηγείται. Εδώ, αναζητιέται μια κατάσταση χαλαρότητας του άλλου άκρου, λόγω του τετραγώνου στην εμπλοκή του με τον Ποσειδώνα,  που ενέχει όμως τους κινδύνους και το ρίσκο του ψεύδους, της συμμετοχής σε φανταστικά σενάρια, σε ουτοπίες, σε ψευδαισθητικούς κόσμους, σε εξαρτήσεις, αλκοόλ κλπ 


Αυτός όμως είναι μονάχα ο δρόμος δράσης μια όψης Ποσειδώνα με τα Φώτα, που δεν αντιμετωπίζεται εσώτερα σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά που εξωτερικεύεται για να λειτουργήσει γήινα! 


Δεν μπορεί να λειτουργήσει όμως γήινα ο Ποσειδώνας! Είναι αδύνατον.

Και εδώ ακριβώς βλέπουμε γιατί έχουν ακουστεί τα τόσα άσχημα γι’ αυτόν. Δεν είναι ένας πλανήτης που μπορεί να  εμπλέκεται με την πρακτικότητα της ζωής, ακριβώς επειδή είναι αέρινη και λεπτοφυής  η φύση του και γι’ αυτό το λόγο και γίνεται αντιληπτός μονάχα ως ασάφεια και θολούρα. Έτσι κατηγορείται πως  προκαλεί ψέματα, ψευδαισθήσεις, και πολλά άλλα δυσάρεστα. Είναι γιατί απλά, δεν γίνεται κατανοητός, κι όχι επειδή ο ίδιος εμπεριέχει όλα αυτά μέσα του. 


Εδώ αναγνωρίζεται ξεκάθαρα πλέον γιατί στην Τέχνη ο Ποσειδώνας διαπρέπει. Ακριβώς επειδή είναι ο τομέας μέσα από τον οποίο εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς της λογικής και της διαστρέβλωσης της αντίληψης. 


Επομένως τα όρια του Ποσειδώνα αρχίζουν και τελειώνουν εντός μας, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη ρηχή και ψυχρή καθημερινότητα της ζωής μας γιατί εκεί, δεν επιβιώνει το όνειρο, αλλά αντίθετα η ρουτίνα και η πρακτική στάση το σκοτώνουν.


Οφείλουμε να αφήσουμε μία πορτούλα στο όνειρο εντός μας, αλλά και στη φαντασία, για να πλάσει κόσμους δυνατοτήτων αυτές τις μέρες, αλλά χωρίς την παραμικρή εξωτερική δράση! Έτσι, με την επερχόμενη Πανσέληνο, και με ότι έχει κατακαθίσει μέσα μας από τη βίωση αυτών των ημερών της Νέας Σελήνης, θα μπορέσουμε να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια στη δράση μας σε εξωτερικό επίπεδο. 


Ας μη χάσουμε ό,τι μπορεί να μας προσφέρει η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς αυτές τις μέρες σε κόντρα με τα φώτα: Είναι η γεύση ενός ονείρου που ξεφεύγει από τα όρια και κολυμπά σε μια θάλασσα μη κατανοητή από το μυαλό, αλλά δυνάμενη να βιωθεί συνειδητά... Κάτι αφήνει στο διάβα της σαν Άρωμα, κι αυτό είναι ικανό να αλλάξει πρακτικά πράγματα στη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν γίνουν ποτέ από το μυαλό μας κατανοητά αρκεί, να αφεθούμε στη βίωση χωρίς την πρακτική ισοπέδωση, και χωρίς να δράσουμε σε εξωτερικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό!


Επηρεάζει άμεσα τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες,  γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες γύρω από τις 16 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Νίκη Δημητρίου


Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα


www.facebook.com/kosmogramma


www.kosmogramma.gr 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται, στον άξονα των αξιών και της αναγέννησης, αυτόν του Σκορπιού, η ελπιδοφόρα Νέα Σελήνη του μήνα.
Είδηση
Στις 23-10-2020, ο Ήλιος περνά στον σταθερά παθιασμένο και δυνατό Σκορπιό που επιθυμεί την ασφάλεια, τη δύναμη και τον έλεγχο.
Είδηση
Οι ενάρξεις που καθορίζονται πάντα με την περιοδική συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης αναφέρονται στην αρχή ενός νέου κύκλου
Είδηση
Ο 5oς χρόνος σπουδών στην Αστρολογική σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ ξεκινάει τον Οκτώβριο, με 3 καινούργιους κύκλους Σπουδών
Είδηση
Νέα Σελήνη Αυγούστου – Χαρά, διασκέδαση, ανάπτυξη, σε κύκλο περιορισμών.
Είδηση
Στους έντονους ρυθμούς ενός καλοκαιριού που επαναστατεί, διώχνοντας μακριά κάθε υποψία ανάπαυλας και ανεμελιάς, πραγματοποιείται… και η Πανσέληνος του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x