A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τριάντα σύγχρονοι καλλιτέχνες στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

«Α Τhousand Doors» υπόσχεται να ανοίξει ή να δημιουργήσει εκ νέου, η έκθεση σύγχρονης τέχνης που ετοιμάζεται να ξεκινήσει 4 Μαΐου σε μία σύμπραξη ανάμεσα στο ΝΕΟΝ και τη γνωστή λονδρέζικη Whitechapel Gallery. Συγκεκριμένα, τριάντα σύγχρονοι ξένοι και έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους στο αθηναϊκό κτίριο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ενεργοποιώντας έτσι προς όλους τους Αθηναίους έναν χώρο που δεν επισκέπτονται τακτικά, αλλά που ωστόσο, η δράση αυτή μας υπενθυμίζει τον πλούτο και την ιστορία της πόλης που απηχεί και φέρει μέσα του το ιστορικό αυτό κτίριο με τα κειμήλια γνώσης και βιώματος που φιλοξενεί.

Οι έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση δημιουργούν νέα έργα –πρόκειται για τον Γιάννη Κουνέλλη, Νίκο Ναυρίδη, τον Πάκυ Βλασσοπούλου, τον Κώστα Ιωαννίδη και την Βαλεντίνα Κάργα- ενώ θα συμμετέχουν επίσης και πολλοί γνωστοί ξένοι καλλιτέχνες, όπως Edward Allington, Matthew Barney, Christian Boltanski, Pavel Büchler, Michael Dean, Nina Fischer και Maroan el Sani, Ceal Floyer, Isa Genzken, Shuruq Harb, Nigel Henderson, Georg Herold, Susan Hiller, Hannah Höch, John Latham, Mark Manders, Juan Muñoz, Giuseppe Penone, Elizabeth Price, Michael Rakowitz, Annie Ratti, Meriç Algün Ringborg, Daniel Silver, Francis Upritchard, Adrián Villar Rojas, Jane και Louise Wilson, Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε όλους τους χώρους της Γενναδείου, από τη βιβλιοθήκη µέχρι και τους κήπους της, με ένα σύνολο έργων που καλύπτει ποικίλα εκφραστικά µέσα, όπως βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, γλυπτικές εγκαταστάσεις κ.ά. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η διευθύντρια της Whitechapel, Iwona Blazwick.

Είπαν για την έκθεση:

«Η “εισβολή” της δημόσιας τέχνης στο χώρο της βιβλιοθήκης είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να ανοίξει αυτή η ερευνητική ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη τις πύλες της σε ένα δημιουργικό, καλλιτεχνικό κοινό. Χαιρετίζουμε την ευκαιρία που µας προσφέρει η έκθεση A Thousand Doors να φιλοξενήσουμε στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη και τον πανέμορφο κήπο της διάσημους καλλιτέχνες. Η δημόσια τέχνη ενδυναμώνει και εμπλουτίζει τους χώρους όπου τοποθετείται και ανυπομονούμε να µας δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουμε εκ νέου το “σπίτι µας” μέσα από τα φρέσκα µάτια τόσων πολλών καλλιτεχνών».
∆ρ. Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

«Τα έργα εδώ είναι πύλες σε πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες, σε ιδανικούς ή αποκαλυπτικούς μελλοντικούς κόσμους, που παρουσιάζονται στους υπέροχους κήπους και τους επιβλητικούς χώρους μιας ιστορικής βιβλιοθήκης. Αυτή η έκθεση σε ανοιχτό χώρο που οργανώνει ο ΝΕΟΝ και η Whitechapel Gallery θα δώσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με απαράμιλλα έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, όλα με έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».

Iwona Blazwick, Επιμελήτρια της έκθεσης«Με την έκθεση A Thousand Doors, ο ΝΕΟΝ φέρνει τη σύγχρονη τέχνη σε μία τοποθεσία που συνδυάζει την εσωτερικότητα μιας βιβλιοθήκης, την ομορφιά των εξωτερικών της κήπων και το δημόσιο χαρακτήρα ενός χώρου προσβάσιμου σε όλους. Είναι η πρώτη μεγάλη συνεργασία του ΝΕΟΝ με τη Whitechapel Gallery, που λαμβάνει χώρα σε μια από τις σπουδαιότερες βιβλιοθήκες της ελληνικής γνώσης».
Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια του ΝΕΟΝ

04 Μαΐου 2014
Έως 30 Ιουνίου 2014.

 tospirto.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι υπεύθυνα για τον θάνατο περισσοτέρων από 14 εκατομμυρίων πουλιών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση των ψηφιακών περιπτέρων των 59 γκαλερί που συμμετέχουν στην φετινή ψηφιακή, λόγω πανδημίας, έκδοση της Αrt Athina.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζουν την αρχαιολογική έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x