A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης "11528 Δίπλα Σου"Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς. 

Λειτουργεί για όλη την Ελλάδα κι είναι ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!  

Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για οτιδήποτε σε απασχολεί. 

Δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Skype & δωρεάν διά ζώσης συνεδρίες για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, οικογένειες, γονείς, εκπαιδευτικούς. Για το ωράριο λειτουργίας κάντε κλικ εδώ.

Με τη συνέργεια τεσσάρων οργανώσεων υλοποιήθηκε την περίοδο 2015-2016 το «Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: πρόληψη και παρέμβαση». 

Το Πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος «Ζούμε όπως κι εσύ», που σχεδιάστηκε το 2010 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 
 
Το Πρόγραμμα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και να αποτελέσει ένα ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στη χώρα μας.

Στοχεύει στη στήριξη και ενημέρωση της νέας γενιάς, αλλά και στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινής γνώμης, των γονέων, των δασκάλων, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων μας, γύρω από θέματα ρητορικής μίσους, ομοφοβίας/τρανσφοβίας, Πρόγραμμα Καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ κοινωνικού αποκλεισμού, ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου, αλλά και της διακριτικής αποσιώπησης αυτών.
 
Έτσι, μετά από αξιολόγηση επανασχεδιάστηκε το Πρόγραμμα και σήμερα λειτουργεί εκ νέου, με καινούργια διοικούσα επιτροπή, επιστημονικό προσωπικό και σε νέο χώρο. Δημιουργήθηκε μία δομή ψυχολογικής στήριξης, το «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» και, παράλληλα, σχεδιάστηκε ένα ευρύ φάσμα δράσεων προβολής και ενημέρωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας για τα δικαιώματα των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, μέσω της πανελλήνιας εμβέλειας Καμπάνιας με τίτλο «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», που θα λάβει χώρα ανά την επικράτεια πιο δυναμικά τους επόμενους μήνες.

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” απευθύνεται σε λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και από τις 14/06/2016 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ.: 97606/Δ2). Το 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ απευθύνεται ακόμη σε όποιο άτομο υφίσταται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, καθώς και σε κάθε άνθρωπο που έχει ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμό ή/και της ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Ταυτόχρονα, υλοποιείται και το 2ο έργο του προγράμματος η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», που παρεμβαίνει σε επίπεδο πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Βασική στόχευση της Καμπάνιας είναι η κοινή γνώμη να εξοικειωθεί με την έννοια της συντροφικότητας μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου και να επικοινωνήσει τα συναισθήματα αγάπης, που βιώνουν όλα τα ζευγάρια, την Πρόγραμμα Καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου ανάγκη για αποδοχή από την οικογένεια και τους φίλους και τα χαρακτηριστικά της προοπτικής και της διάρκειας μίας σχέσης. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια σήμερα στη χώρα μας.

Το εγχείρημα αποτελεί μία προσπάθεια αύξησης της ορατότητας του βαθμού αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολιτών μας από το σύνολο της κοινωνίας. Η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» έρχεται να συμβάλει στην προσπάθεια αφύπνισης και εξοικείωσης της κοινής γνώμης αναφορικά με αυτά τα ζητήματα μέσω των ΜΜΕ, με ημερίδες και δράσεις ανά την επικράτεια, ώστε να επιτευχθεί το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση της ενημέρωσης κυρίως στην περιφέρεια και τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα κρούσματα είναι πιο έντονα και η αφανής βία πιο βάναυση. Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος των ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων οφείλεται στην άγνοια· για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ψύχραιμη ενημέρωση και προβολή των θεμάτων που άπτονται του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου. Θέλουμε οι εκπαιδευτικοί, αλλά και γενικότερα η κοινωνία, να βρουν συνομιλητές, έναν φορέα που να στέκεται δίπλα τους με επιστημονικότητα, εγκυρότητα και ενσυναίσθηση.

Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”, “Queertrans”, “Πολύχρωμο Σχολείο”, “ΛΟΑΤ-ΑμεΑ”, “ThessΔΙΚΤΥΟ”, “Thessaloniki Rainbow Youth”, “Proud Seniors Greece”, “ΑΜΚΕ Κλίμακα” και “Generation 2”.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή».

Σήμερα, η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” λειτουργεί χάρη στη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στην δίκη για τον Ζάκ, καθόμαστε όλοι εμείς που βλέπουμε και δεν μιλάμε, ή που δεν «βλέπουμε».
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, είχε δηλώσει ότι: "η πανδημία είναι η τιμωρία του θεού στους ανθρώπους για τις αμαρτίες τους." Το πατριαρχείο της Μόσχας τον έχει αφορίσει.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Την αναίτια σύλληψη και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς, καταγγέλει ο Ηλίας Γκιώνης, ακτιβιστής, συγκάτοικος και φίλος του Ζακ Κωστόπουλου.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x