A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Χυδαία ρατσιστική πρόταση: Ζητά απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας για πρόσφυγες!

Την ακραία ρατσιστική πρότασή του για απαγόρευση της νυκτερινής εξόδου και κυκλοφορίας σε αιτούντες άσυλο στην Αυστρία, επανέλαβε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, σε χτεσινή συνέντευξή του στο προσκείμενο στην κυβέρνηση διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι «oe24.tv».

Ο ίδιος συμμερίζεται παρόμοια απαίτηση που διατύπωσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελευθέρων, Γιόχαν Γκουντένους, να εξεταστεί η απαγόρευση εξόδου για τους αιτούντες άσυλο, όμως δεν θα πρόκειται για απαγόρευση αλλά για ένα είδος «κανονισμού πολυκατοικίας», ανέφερε ο Στράχε, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προφανώς προκαλεί η έκφραση «απαγόρευση εξόδου».

Κατά την άποψή του, «βεβαίως και θα ήταν σωστό στον κανονισμό αυτό να διατυπωνόταν ξεκάθαρα πως σε αυτούς τους κυρίους (σ.σ. του αιτούντες άσυλο) δεν θα είναι πλέον δυνατό μετά τις 20.00 η ώρα, να μπαίνουν και να βγαίνουν».

«Γνωρίζουμε πως μερικές ομάδες, όπως οι Αφγανοί, συμπεριφέρονται με πολύ βία. Μαχαιρώματα και βία κατά γυναικών έχουν αυξηθεί, και εδώ υπάρχει ευθύνη», ισχυρίστηκε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος.

Ο κ. Στράχε επισήμανε ταυτόχρονα, πως ο αξιωματούχος των Ελευθέρων που συμμετέχει στην τοπική κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας, Γκότφριντ Βαλντχόισλ, δεν έχει άδικο να αναφέρει πως «οι αιτούντες άσυλο δεν είναι μόνον καλά παιδιά, αλλά έφηβοι οι οποίοι έχουν δώσει αφορμές και όπου πρέπει να υπάρχει φόβος πώς εδώ και εκεί θα διαπράξουν ποινικά αδικήματα».

Αντικρούοντας την επισήμανση που του έγινε, ότι για την εφαρμογή της απαίτησής του οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να διαμένουν μόνον σε κρατικά καταλύματα, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε τόνισε πως «ακριβώς αυτός είναι ο στόχος και αυτή την στιγμή γίνονται οι προετοιμασίες».

«Όποιος βρίσκεται στη διαδικασία ασύλου, πρέπει να περνά στην ομοσπονδιακή φροντίδα όπου διασφαλίζεται η κρατική ευθύνη, και ενόσω δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αυτοί (σ.σ. οι αιτούντες άσυλο) πρέπει να βρίσκονται υπό κρατική επιτήρηση, όχι με ‘απαγόρευση εξόδου’, αλλά με έναν κανονισμό πολυκατοικίας» ανέφερε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος.

Δριμύτατη κριτική στις παρόμοιες αιτιάσεις που είχε διατυπώσει νωρίτερα σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος των Ελευθέρων, Γιόχαν Γκουντένους, άσκησε απόψε το ΝΕΟΣ, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης.

«Σε τέτοιες καταφρονητικές για τον άνθρωπο προτάσεις από το Κόμμα των Ελευθέρων, κάποιος είναι συνηθισμένος ήδη από τις πρώτες εβδομάδες συμμετοχής του Στράχε στην αυστριακή κυβέρνηση», κατήγγειλε η αρμόδια του ΝΕΟΣ για θέματα ασφάλειας Στεφανί Κρίσπερ, επισημαίνοντας πως η αφαίρεση της ελευθερίας από τους ανθρώπους χωρίς νομική βάση, συνιστά μαζική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδια κατήγγειλε ότι οι προτάσεις του Κόμματος των Ελευθέρων συνιστούν «νομικά βραχυκυκλώματα» με τα οποία αυτό το «ξενοφοβικό» κόμμα δυσφημεί συλλογικά ως εν δυνάμει βίαιους εγκληματίες, μία ομάδα ανθρώπων που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αναζήτηση του δίκιου τους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, είχε ζητήσει να γίνει εγκατάσταση προσφύγων σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο.

«Το δικό μου μοντέλο είναι να περάσουμε από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε μία κρατική μέριμνα, όπου θα ήταν επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι άδειοι στρατώνες για την εγκατάσταση προσφύγων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, πρότεινε να επιβληθεί ένα είδος απαγόρευσης βραδινής εξόδου στους αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας πως έχει συζητηθεί ήδη στο παρελθόν, να υποχρεούνται οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφουν το βράδυ στους στρατώνες μετά από μία συγκεκριμένη ώρα, καθώς, κατά την άποψή του, «χρειάζεται να υπάρχει τάξη, ενόσω είναι ανοικτή η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, προβλέπεται ότι οι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά μόνον σε καταυλισμούς.Πηγή:presspublica

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Η απαραίτητη προϋπόθεση, που αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης
ΚΟΣΜΟΣ
Επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. Αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα. οισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ κήρυξε κατάσταση έκτακτης
ΚΟΣΜΟΣ
Η έρευνα δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Clinical Microbiology and Infection
ΚΟΣΜΟΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση. Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία.
ΚΟΣΜΟΣ
Στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πιστούς Παλαιστίνιους και ισραηλινούς αστυνομικούς
ΚΟΣΜΟΣ
Η Επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας για τις συμφωνημένες παραδόσεις δόσεων - «Δεν υπάρχει ανανέωση παραγγελιών, θα δούμε τι θα γίνει»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x