A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Αγροδιατροφική δικτατορία στην αποικία των νέο-κολίγων

Στα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα και στην αγροτική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του στον ΑγροΤύπο, ο Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος (ΑΠΘ), Αρχιτέκτονας Τοπίου και πρώην Β Ακόλουθος Γεωργικών υποθέσεων Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

 

«Κλείνεις τα εργοστάσια ζαχάρεως…. (και διορίζεις πανάσχετους κομματικούς στη διοίκηση της ΕΒΙΖ που την θάβει ακόμα βαθύτερα….)

Κλείνεις την Αγροτική Τράπεζα….

Κλείνεις Οργανισμούς Βάμβακος, Καπνού κλπ, και τα Ινστιτούτα Ερευνών και δεν χρηματοδοτείς την αγροτική έρευνα…

Πολεμάς το καταπληκτικό Ελληνικό βαμβάκι και κλείνεις εκκοκκιστήρια, νηματουργία και υφαντουργία….

Υποβαθμίζεις τους Γεωτεχνικούς κλάδους, τους αφαιρείς δικαιώματα και αρμοδιότητες και παράγεις άνεργους επιστήμονες… (σ’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι και οι ίδιοι γεωτεχνικοί με τα ασυγχώρητα λάθη τους…., που τώρα τρέχουν να σκουπίσουν δάκρυα και να βρουν τα δίκια τους…!!!)

Τσακίζεις τον αγρότη με παράλογους φόρους, με ασφαλιστικές εισφορές και με τις ανηφορικές & αφόρητες τιμές εισροών…

Στραγγαλίζεις την ύπαιθρο με την προκλητική σου απουσία, αδιαφορώντας για την τύχη του αγροτικού πληθυσμού και του δημογραφικού…

Συντηρείς ένα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα μπορούσε να βρίσκεται στη Λάρισα ή στην Ξάνθη και να λειτουργεί τέλεια και αποδοτικά με τους μισούς υπαλλήλους….

Διαπραγματεύεσαι την ΚΑΠ μέχρι το 2027 με την πλάτη στον τοίχο όπως πάντα, χωρίς να τολμάς να πεις την αλήθεια στους αγρότες ότι όσο μεγαλώνει η ΕΕ λιγοστεύουν και οι ενισχύσεις, δεν προβάλλεις τις δυνατότητες του τόπου σου για εναλλακτική γεωργία και δεν διεκδικείς στοχευόμενες ενισχύσεις παραδοσιακού χαρακτήρα παραγωγής διατροφικών προϊόντων και βιομηχανικών φυτών..

Παραδίνεις την ορεινή Ελλάδα στους επιδρομείς των Αιολικών Πάρκων κατά παράβαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας, όταν η κτηνοτροφία φθίνει, οι πληθυσμοί φθίνουν, ο αγροτουρισμός και τα φυσικά τοπία μένουν απροστάτευτα…

Συνεχίζεις να εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ζωοτροφές….

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους κρέατα….

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους όσπρια……

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους ξηρούς καρπούς….

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σιτηρά….

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους γάλατα και τυροκομικά…..

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους πατάτες….

Εισάγεις πάνω από 100 χιλιάδες τόνους φρούτα και λαχανικά….

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους αυγά, μέλι και ψάρια….

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους κατεψυγμένων τροφίμων…

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους σπορέλαια, φυτικά και ζωικά λίπη.….

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες συσκευασμένων τροφίμων προστιθέμενης αξίας…

Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους πρώτων υλών για την βιομηχανία τροφίμων…

Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ξυλείας….
….για να αναφέρω μόνο αυτά……, όταν το 20% της συνολικής γόνιμης γης της χώρας μας των 35 και πλέον εκατομμυρίων καλλιεργήσιμων στρεμμάτων που κάποτε μπόρεσε και μας τάισε όλους και περίσσευε…., έχει ήδη εγκαταλειφθεί…..

Και τώρα «στερημένη από χωράφια, από νέα παιδιά που σου έφυγαν γιατί τα έδιωξες με τις άθλιες πολιτικές σου, καμαρώνεις βλακωδώς και ρακένδυτη με ευρωπαϊκά ψευτοστολίδια κρεμασμένα στον λαιμό σου, μαζί με το περιλαίμιο που σου φόρεσε ο «αποικιοκράτης»…., βγαίνεις να εξαγγείλεις και να πανηγυρίσεις την καλλιέργεια της Κάνναβης…..»….

….Καραμπινάτες οι εντολές και καθοδηγούμενες οι Αγροτικές Πολιτικές από αποικιοκράτες προς «υπάκουους τοποτηρητές» αποικιών του νότου και από εκεί στους σύγχρονους κολίγους που νομίζουν ότι η Κάνναβης θα τους σώσει……!!!!

Δεν μας επιτρέπεται να παράγουμε ότι θέλουμε, όσο θέλουμε και όπου θέλουμε….., ούτε να τρώμε ότι θέλουμε, όσο θέλουμε και να πουλάμε όπου θέλουμε ή να αγοράζουμε από όπου θέλουμε, αλλά μας επιβάλλεται να ζούμε μόνιμα με 3 και 3,5 δισεκατομμύρια αγροδιατροφικό έλλειμμα, έτσι για να αγοράζουμε από τα αφεντικά της κουματαντούρ των Βρυξελλών και του Βερολίνου που μας επιβάλλουν την κάνναβη, τη νηστεία, και τη μιζέρια, ράβοντας τις ΚΑΠ στα μέτρα τους…..

Άνετα και εύκολα θα μπορούσες να παράγεις όλα όσα κάποτε παρήγαγες, που τώρα σε αναγκάζουν τα πληρώνεις ακριβά γιατί δέχτηκες και τ άφησες να χαθούν και σου λείπουν... Και την κάνναβη μαζί, γιατί όχι…, έχεις και τον χώρο και τους ανθρώπους με έμπειρα χέρια και τη γνώση… Απλά συνήθισες να είσαι μαριονέτα, να ξεχνάς τα σοβαρά και να ασχολείσαι με αλλότρια…, αυτό είναι το πρόβλημα..!!».


www.thessaliatv.grΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ
Σε φυσικό εργαστήριο για την καταγραφή και παρατήρηση της κίτρινης πρίμουλας αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ο Χορτιάτης της Θεσσαλονίκης.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Τα μανιτάρια για να αναπτυχθούν θέλουν υγρασία, υψηλή θερμοκρασία.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Εξόρμηση Απριλίου για την διάσωση γηγενών παραδοσιακών ποικιλιών αμπέλου
ΓΕΩΡΓΙΑ
Με τον ερχομό του Ιανουαρίου έχουμε την αρχή του νέου έτους.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x