A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το Facebook λογοκρίνει τη νόμιμη κάνναβηΤο Facebook λογοκρίνει τη νόμιμη κάνναβη

Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερες χώρες νομιμοποιούν την φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη, λύνοντας μια «παρεξήγηση» που εδώ και πάρα πολλά χρόνια κρατάει τις εθνικές οικονομίες μακριά από την ανάπτυξη και απαγορεύει στους ασθενείς την πρόσβαση σε ένα φάρμακο που έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δύσκολες ασθένειες, το Facebook λογοκρίνει τη νόμιμη κάνναβη.

Πολλές μικρές και μεγάλες εταιρείες βιομηχανικής κάνναβης ανά τον κόσμο έχουν δει τις τελευταίες μέρες τις σελίδες τους στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να πέφτουν με την αιτιολογία ότι δήθεν προωθούν «μη συνταγογραφούμενα φάρμακα», την ώρα που αυτές εμπορεύονται από ρούχα μέχρι τρόφιμα και λάδι CBD από ήμερη κάνναβη, που δεν έχει περιεκτικότητα σε  τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Το γεγονός δεν είναι τυχαίο, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες το αγροτικό νομοσχέδιο που πέρασε στις ΗΠΑ περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση της παραγωγής κλωστικής κάνναβης σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, δίνοντας το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μία εξέλιξη που φαίνεται ότι θορύβησε την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, που παρεμπιπτόντως χρηματοδοτεί think tanks που συμβουλεύουν το Facebook σε θέματα πολιτικής περιεχομένου.

H λογοκρισία έφτασε και στη χώρα μας, με το Facebook να έχει ρίξει τη σελίδα της διεθνούς έκθεσης κάνναβης «Athens Cannabis Expo 2019», που θα διεξαχθεί στις 11-13 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο. Έχει επίσης ρίξει τη σελίδα γνωστού ελληνικού καταστήματος με προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης.

Η αιτιολογία είναι η ίδια, παρά το γεγονός ότι η έκθεση σε καμία περίπτωση δεν προωθεί «μη συνταγογραφούμενα φάρμακα», αλλά σκοπό έχει να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σημείο ενημέρωσης από επίσημους φορείς και γιατρούς για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και στη χώρα μας.

Παρά τις οχλήσεις των δικηγόρων της «Athens Cannabis Expo 2019» προς το νομικό τμήμα του Facebook, επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμεραΞεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Athens Cannabis Expo 2019 

Όλος ο κόσμος της κάνναβης δίνει ραντεβού στην 2η Athens Cannabis Expo 2019!

Περισσότεροι από 150 πρωτοπόροι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα καινοτόμα τους προϊόντα θα είναι στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο) από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου 2019.

Τρόφιμα, ρούχα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, καλλυντικά, σπόροι, ατμοποιητές, εκδόσεις, φαρμακευτικά σκευάσματα θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δείτε στα περίπτερα της έκθεσης.

Παράλληλα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, επιχειρηματίες της κάνναβης θα μιλήσουν για την αγορά, φορείς θα εξηγήσουν πώς μπορούμε να μπούμε κι εμείς σε αυτή, ακτιβιστές θα παρουσιάσουν τους αγώνες που μας οδήγησαν στο σήμερα κι αυτούς που έπονται και γιατροί και ασθενείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας. Εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν στο Τάε Κβο Ντο!

 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
ATHENS CANNABIS EXPO 2018 
11-13 Iανουαρίου 2019
Κλειστό Γυμναστήριο Ταε Κβο Ντο - Φάληρο
 
www.athenscannabisexpo.com 
 
FB Page: Athens Kannabis Expo
 
Instagram: Athens Cannabis Expo  


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Αν το στρίψιμο για εσένα δεν είναι μια απλή συνήθεια, αλλά ιεροτελεστία και τέχνη, τότε χρειάζεσαι τα κατάλληλα χαρτάκια και φιλτράκια, που θα εξασφαλίσουν ότι κάθε σου τσιγάρο είναι το ίδιο απολαυστικό!
ΥΓΕΙΑ
Ανέβηκε σήμερα στο ηλεκτρονικό σύστημα συναγογράφησης και θα γράφεται- προς το παρόν- μόνο από νευρολόγους και φυσίατρους - Πληροφορίες ΕΔΩ
ΥΓΕΙΑ
Η Facebook Inc ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε σήμανση στα μηνύματα και των δύο προεδρικών υποψήφιων στις αμερικανικές εκλογές
ΥΓΕΙΑ
Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές
ΥΓΕΙΑ
Μία απίθανη ιστορία έστησε στον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη ο «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία».
ΥΓΕΙΑ
Το καλοκαίρι, ο Τζέισον Χιρς, είχε πει στο Reuters: "Η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα"
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x