A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτό το ζευγάρι φτιάχνει οικολογικά καθαριστικά σε μία φάρμα στο ΚιλκίςΠώς προέκυψε η ιδέα της egreeno, της ελληνικής εταιρείας οικολογικών καθαριστικών

Ο Χρήστος Γκουλέτσας, είναι χημικός μηχανικός και επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων, με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία.

Το 2010 ίδρυσαν την egreeno, η οποία βρίσκεται στην εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. 

Η τοποθεσία δεν ήταν τυχαία επιλογή αφού η αγάπη των ιδρυτών για τη φύση είναι μεγάλη και αυτό επιδίωξαν να το περάσουνε και στα προϊόντα τους. 

Όπως αναφέρουν: "Προτιμήσαμε να βρισκόμαστε μακριά από την πόλη, να χρησιμοποιούμε καθαρό νερό για τα καθαριστικά μας και να απασχολούμε ανθρώπινο δυναμικό από τα γύρω χωριά, δίνοντας ζωή στην τοπική κοινωνία της ακριτικής Αξιούπολης".Ο Χρήστος Γκουλέτσας λέει για το εγχείρημα: 

"Όταν έγινα για πρώτη φορά πατέρας, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου αλλά και η δική μου υγεία ως γονιός. Θέλαμε με την γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. 

Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα egreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και ιδιότητες".Τα καθαριστικά egreeno περιέχουν 3% αγάπη!

Η εταιρεία egreeno στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας προσφέρει το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις των απορρυπαντικών στο ελληνικό ορφανοτροφείο Τανζανίας (ΤΟΜ). 

Το ορφανοτροφείο στεγάζεται στο χωριό Galijembe της Τανζανίας και φιλοξενεί περισσότερα από 65 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών, τα οποία είναι ορφανά και από τους δυο γονείς. Σε αυτό το κέντρο, τα παιδιά βρίσκουν το καταφύγιο και την αγκαλιά που χρειάζονται. Άμεσος στόχος του ΤΟΜ είναι να αναβαθμίσει το νεοϊδρυθέν σχολείο που παρέχει στα παιδιά ποιοτική και αξιοπρεπή εκπαίδευση, καθώς τα δημόσια σχολεία της χώρας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών. Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Ιστορία, Δημιουργική απασχόληση και Θρησκευτικά είναι τα μαθήματα που καλύπτουν το πρόγραμμα του σχολείου.

Ο κ. Γκουλέτσας αναφέρει: "Πάντα μας συγκινούσαν και μας προκαλούσαν θλίψη, εικόνες από παιδάκια που πεινάνε και που ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Αφρική αλλά δεν είχαμε βρει κάποιον αποτελεσματικό τρόπο να τα βοηθήσουμε και να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε, έστω και λίγο, την κατάσταση αυτή.

Ο Αλέκος και η Ναυσικά, δύο Έλληνες από την Κατερίνη, έκαναν αυτό που οι πιο πολλοί από εμάς δεν θα τολμούσαν ποτέ. Άφησαν την άνεση της χώρας μας και πήγαν στην μακρινή Τανζανία για να φτιάξουν, από το μηδέν, με αμέτρητες δυσκολίες, ένα ορφανοτροφείο. Όταν τους γνωρίσαμε και τους ακούσαμε να μιλάνε με τόσο ενθουσιασμό για το δύσκολο αλλά και καρποφόρο έργο που πραγματοποιούν στην Τανζανία, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι μπροστά σε τόση ανιδιοτελή αγάπη.

Σκεφτήκαμε με την γυναίκα μου ότι επιτέλους μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε με κάποιον τρόπο τα παιδιά της Αφρικής και να γίνουμε συνεργοί σε κάτι θαυμάσιο που γίνεται τόσο μακριά από την δική μας καθημερινότητα. 

Έτσι, αποφασίσαμε το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών egreeno, να το προσφέρουμε στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “Τ.Ο.Μ”. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την επιλογή μας γιατί ξέρουμε ότι κάτι ελάχιστο από το δικό μας και το δικό σας περίσσευμα, πάει για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις των συνανθρώπων μας σε μια περιοχή που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη.".

Σχετικά με τα απορρυπαντικά

Περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μέσος όρος 93%), γεγονός που τα καθιστά απορρυπαντικά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά

Δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA, φοινικέλαιο κ.α.) που περιέχονται στην συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων απορρυπαντικών

Είναι από τα ελάχιστα απορρυπαντικά στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γεν. Χημείου του Κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Τα άοσμα καθαριστικά egreeno δεν περιέχουν καμία αρωματική ουσία, και γι΄ αυτό είναι ιδανικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες & ατοπική δερματίτιδα, αλλά και για χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος

Είναι καθαριστικά Vegan/Cruelty-Free (πιστοποιημένα από την P.E.T.A.) και έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηριστικά της ελληνικής γης με θαυματουργικές ιδιότητες


Για να δείτε τα προϊόντα της εταιρείας πατήστε εδώ: www.egreeno.gr/products

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με χθεσινή επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕΑΕ κ. Χρήστο Χουσιάδα , ζητά να πραγματοποιηθεί από την ΕΕΑΕ ραδιολογικός έλεγχος στο χώρο της παλιάς χωματερής Άνω Λιοσίων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23 Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» στη Βουλή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εχθές Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, υποστήκαμε το μεγαλύτερο σοκ μέχρι τώρα στη διάρκεια του αγώνα μας! Οι μετρήσεις που έδειξε ο μετρητής της πιο γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας μέτρησης ρύπων σε πραγματικό χρόνο www.waqi.info ήταν εξωπραγματικές!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου μας εξηγεί πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πέρυσι ο πλανήτης καιγόταν από τήν Σκανδιναβία μέχρι τόν Αμαζόνιο,τή Σιβηρία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βολιβία καί μέχρι τήν Αφρική αλλά συνεχίσαμε σάν νά μήν τρέχει τίποτα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θα περίμενε κανείς, μέσα στο κλίμα των ημερών, να επικρατεί ένα πνεύμα βαθύτερης κατανόησης των προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάσταση του περιβάλλοντος και με την υγεία πλατιών στρωμάτων του πληθυσμού.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ