A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και έκλειψη Ηλίου - Τίποτα δεν πάει χαμένοΝέα Σελήνη στον Αιγόκερω και έκλειψη Ηλίου - Τίποτα δεν πάει χαμένο 


Η πρώτη Νέα Σελήνη του μήνα στις 6 Ιανουαρίου 3:30 τα ξημερώματα, καλωσορίζει πολύ δυναμικά τη νέα αυτή χρονιά, λόγω της ταυτόχρονης έκλειψης Ηλίου, δίνοντας από νωρίς το στίγμα των απαιτούμενων δράσεων. 


Αθροίζοντας τα νούμερα της νέας χρονιάς αντιλαμβανόμαστε ότι είναι  κατά μία έννοια χρονιά σταθμός, μια και ολοκληρώνει έναν πλήρη κύκλο του αριθμού 12 που προκύπτει. Αθροίζοντας κι αυτόν, καταλήγουμε τελικά στον ιερό αριθμό 3, που σίγουρα φέρει κι αυτός τη σημασία του… 


Η έκλειψη αυτή με ωροσκόπο Σκορπιό, πραγματοποιείται στις 15.25 μοίρες της ζωδιακής περιοχής του Αιγόκερω με κύρια χαρακτηριστικά της την σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, και το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς.


Ο αυστηρός Δάσκαλος του ζωδιακού Κρόνος, ζορίζει ως προς τις ευθύνες μας, και κουνά εμφατικά το δάχτυλο μπροστά μας, για όλα όσα αφήσαμε να μας συμβούν υποκύπτοντας στις εξουσίες των άλλων. Απαιτεί να αναλάβουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε στόχους, να στρωθούμε στη δουλειά και να παράγουμε έργο. Με λίγα λόγια να ωριμάσουμε. Αυστηρά απαιτεί, να πάψουμε να περιμένουμε πως κάποιοι  θα έρθουν από το πουθενά  να μας σώσουν. 
Γιατί η τρομερή και φοβερή ενέργεια του Κρόνου εκτονώνεται με δύο τρόπους:


- Με τον πρώτο όταν είμαστε υποκείμενοι σε χειραγωγήσιμες δυνάμεις και καθοδηγήσεις προσώπων καταστάσεων ή δεδομένων με τον Κρόνο ως τον σατράπη μας.

-Και με τον δεύτερο, όταν εργαζόμενοι σκληρά, λειτουργούμε καθοδηγούμενοι από μια εσώτερη εξουσία του «πρέπει» της καρδιάς μας και όχι του μυαλού μας, του κόσμου, ή των άλλων, με τον Κρόνο ως Δάσκαλο μας. 


Τα πρέπει είναι ο ίδιος ο Κρόνος και αφορούν όλα αυτά που είναι αναγκαίο να γίνουν. Τα λάθος πρέπει του Κρόνου από την άλλη, όχι μόνο δεν ανταμείβουν, ορίζοντας τα πάντα ως μάταια, αλλά μας κάνουν να νιώθουμε καταπίεση και σκλαβιά. Να γιατί ο Κρόνος είναι εξουσιαστής αλλά και Δάσκαλος:  Από εμάς του ίδιους θα εξαρτηθεί τι από τα δύο θα λειτουργήσει. 


Πρέπει λοιπόν οτιδήποτε δεν μας εξυπηρετεί πια να τελειώσει. Αν δεν τελειώσει από εμάς, θα το τελειώσει ο Πλούτωνας και με τον Κρόνο θα χτιστεί σε νέες βάσεις ως καινούριο. Πρέπει να πάψουμε να μένουμε στο παλιό από συνήθεια, ανασφάλεια, ή το φόβο του αγνώστου. Τελειώνουν λοιπόν και μεταμορφώνονται ζητήματα του Αιγόκερου, που αφορούν την εξουσία, τον πατέρα, τους στόχους, τα εργασιακά, την καριέρα, την ιδέα για τον εαυτό μας, τις εσώτερες προοπτικές. 


Το εξάγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα,  δίνει έμφαση στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ώστε να πιστεύουμε αλλά και να βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται όλο και καλύτερα, όταν οι ίδιοι αναλαμβάνουμε δράσεις. Αλλά και στην πίστη καθ’ αυτή ενός υπαρκτού εξ’ άνωθεν βλέμματος, που ποτέ δεν μας αφήνει να χαθούμε… 


Ας σηκώσουμε λοιπόν μανίκια γιατί ήρθε η στιγμή να δουλέψουμε! Να δουλέψουμε για ν’ ανέβουμε! Κοινωνικά, εργασιακά, εξελικτικά, ως προς το ανώτερο σημείο των δυνατοτήτων μας. 


Επηρεάζονται άμεσα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού στην καρδιά του δευτέρου δεκαημέρου Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 16η μοίρα των παρορμητικών.


Βαρύς ο πέλεκυς του σύμπαντος ως εξουσίας. Όμως από τον αντίποδα, Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο, τίποτε δεν γίνεται χωρίς ζόρι, αλλά και τίποτα δεν πάει χαμένο…»
Νίκη Δημητρίου


Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα


www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x