A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η τροφή που σε προστατεύει από το κρυολόγημα όσο καμία άλλη

Καλός και πολύτιμος ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για κάτι άλλο.

Η πρώτη, σχεδόν ενστικτώδης, αντίδρασή σου κάθε που νιώθεις ένα κρύωμα να σε περιτριγυρίζει είναι να πάρεις μια βιταμίνη C, να στύψεις έναν χυμό, να πιεις ένα τσαγάκι, μια μαλοτήρα. Τις περισσότερες φορές είναι ήδη πολύ αργά, καθώς η πούντα έχει αρπαχτεί και θα πρέπει να κάνει τον κύκλο της. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα.

Ειδικά αυτή την εποχή που ο καιρός έχει όρεξη για κρυάδες και τσαλίμια, η πρόληψη αποτελεί το Α και το Ω ώστε να την σκαπουλάρουμε και να μην κολλήσουμε από κρυολόγημα μέχρι γρίπη. Σωστός ύπνος, πολλά υγρά, σωστή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αποφυγή των πολύ κλειστών χώρων και τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι τα κλασικά tips που θα σε προφυλάξουν. Δίπλα σε όλα αυτά, πρόσθεσε κι ένα εξίσου πολύτιμο, που πρέπει να σου γίνει δια βίου συνήθεια. Πρόκειται για μία τροφή που θωρακίζει τον οργανισμό από τις ιώσεις και συνεπώς απομακρύνει όλη αυτή την ταλαιπωρία. Μην κάνεις κάποια περίπλοκη μαντεψιά, είναι μια τροφή πολύ συνηθισμένη. Πρόκειται για το γιαούρτι που δεν είναι μόνο γεμάτιο με ασβέστιο, αλλά και πλούσιο σε προβιοτικά.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Νutrients» τον Ιούνιο του 2017, το γιαούρτι που περιέχει προβιοτικά ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό από μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως είναι το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Πώς ακριβώς λειτουργούν, θα μάθεις παρακάτω.

Τα προβιοτικά είναι “καλά» ζωντανά ευεργετικά βακτήρια που αλληλεπιδρούν με μικρόβια που βρίσκονται στο έντερο. Πρόκειται για τρισεκατομμύρια μικρόβια που παράγουν βιταμίνες, όπως είναι η B6, η Β12 και η Κ. Συγκεκριμένα, το βακτήριο Lactobacillus reuteri έχει την ιδιαιτερότητα να μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το γιαούρτι είναι πραγματικό κι όχι επιδόρπιο.

Κι αν δεν σ’ αρέσει το γιαούρτι; τι γίνεται; είσαι καταδικασμένη να αρρωσταίνεις μια ζωή; υπάρχει λύση και για σένα, αφού ως γνωστόν τα προβιοτικά κυκλοφορούν και σε σκευάσματα. Αλλά πώς να το κάνουμε, όσο πιο φυσικός ο τρόπος που τα λαμβάνεις μέσα από μια υγιεινή τροφή, τόσο το καλύτερο.



Πηγή: ladylike

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κοινό κρυολόγημα και νόσος COVID-19 «μοιράζονται» κάποια συμπτώματα, με κυρίαρχο αυτό της απώλειας όσφρησης
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μία πρόταση αντιμετώπισης των πολλαπλών και πολυεπίπεδων προβλημάτων της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας καταθέτουν 18 μαθητές 
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς τροφή για τρεις εβδομάδες και χωρίς νερό για τρεις ημέρες.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται, όταν αυτή η ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη συμβαίνει στα κύτταρα του παχέος εντέρου.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Όταν μαγειρεύετε ή θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο, συχνά συνδυάζετε τροφές χωρίς να το πολυσκεφτείτε.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x