A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Όσοι ακολουθούν διατροφή βασισμένη στη χορτοφαγία, έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας κατά πέντε μονάδες

«Τα ζώα είναι φίλοι μου και τους φίλους μου δεν τους τρώω».
Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Η διατροφή μας, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Η ενέργεια της διατροφής που εισέρχεται στο σώμα μας, επηρεάζει άμεσα και την ποιότητα των σκέψεών μας.                                               

Μία καθαρά χορτοφαγική διατροφή, πλούσια σε φρούτα, χόρτα και λαχανικά, όταν ακολουθείται, αυξάνει σημαντικά την απόδοση του εγκεφάλου μας και μας βοηθάει να έχουμε θετικές και συγκεντρωμένες σκέψεις.                                                                                                                   

Γνωρίζατε ότι η ενέργεια με την οποία έχει φτιαχτεί ένα φαγητό, επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία σας;  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν έχετε φάει ένα φαγητό που μαγειρεύτηκε με θυμό από κάποιον, τότε αυτή η ενέργεια του θυμού εισέρχεται μέσα σας.                                                       

Για αυτό ακριβώς το λόγο, τα φαγητά της μαμάς είναι πάντα τα πιο νόστιμα. Γιατί έχουν μαγειρευτεί με πολλή αγάπη για εμάς!                         

Η χορτοφαγική διατροφή όπως ήδη συστήνουν και πολλοί γιατροί τα τελευταία χρόνια, είναι σαφώς ωφέλιμη για το σώμα μας και γίνεται ακόμη πιο ωφέλιμη, όταν μαγειρεύεται με κραδασμούς γαλήνης και αγάπης. Τότε υπάρχει διπλό όφελος: για το νου και για το σώμα.                         

Επίσης, εύλογα κάποιος που ευαισθητοποιείται στο θέμα των ζώων, συνειδητοποιεί ότι κάθε ψυχή, είτε ζωική είτε ανθρώπινη, είναι μοναδική και εξίσου πολύτιμη και έχει σεβασμό και συμπόνια για κάθε ύπαρξη.                                                                                                                               
Άκρως ενδιαφέρουσα είναι μία επιστημονική σύγκριση που έγινε σε βιολογικό επίπεδο, μεταξύ φυτοφάγων, σαρκοφάγων, παμφάγων  ζώων και τον άνθρωπο. Εξετάστηκαν 19 ξεχωριστά σημεία των σωμάτων τους, όπως δόντια, έντερο, στομάχι, νύχια και πολλά άλλα, για να δούνε σε πιο ζώο από όλα, μοιάζει περισσότερο ο άνθρωπος.                                                                               

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι μοιάζουνε σε όλα τα βασικά βιολογικά σημεία του σώματος τους, με τα φυτοφάγα ζώα. Το έντερο του ανθρώπου και όλων των χορτοφάγων ζώων όπως του πιθήκου, είναι λεπτό και μακρύ, ενώ των σαρκοφάγων ζώων χοντρό και κοντό.

Επιστημονικά επίσης έχει ανακαλυφθεί ότι οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από τους κρεατοφάγους, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στις έρευνες που έχουν γίνει, οι χορτοφάγοι φαίνονται να είναι λιγότερο υπέρβαροι ,έχουν υψηλότερα αποθέματα ενέργειας, λιγότερη τάση για κατάθλιψη, καθαρότερο δέρμα και είναι λιγότερο εύθικτοι από τους κρεατοφάγους.

Ακόμη, επιστημονικές έρευνες που έγιναν σε δείγμα 8.000 εθελοντών και διήρκεσε 20 χρόνια, έδειξε ότι όσοι ακολουθούν διατροφή βασισμένη στη χορτοφαγία, έχουν μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας κατά πέντε μονάδες, σε σχέση με εκείνους που προτιμούν το κρέας! 

Επιπλέον το κρέας μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην πέψη, δηλαδή πολλά από τα πεπτικά όργανα χρειάζεται να εργαστούν σκληρά, μετά την κατανάλωσή του. Δεν είναι τυχαίο, ότι η χορτοφαγία έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει πολλές ασθένειες και είναι βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε αποτοξίνωσης του σώματος μας.

Η χορτοφαγική διατροφή αποτελεί επίσης σημαντικό μέσο για την προστασία του περιβάλλοντος. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι μια διατροφή βασισμένη σε κρέας, απαιτεί την κατανάλωση τριπλάσιων φυσικών πόρων, σε σχέση με μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές τροφές.

Αντίστοιχη επιβάρυνση προκαλεί η εκτροφή των ζώων, που οδηγούνται σε σφαγή, και στην παγκόσμια κατανάλωση νερού. Η κτηνοτροφία χρησιμοποιεί περίπου το 70% του πόσιμου νερού!                                                                              
Επομένως, εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν θέλουμε να έχουμε έμπρακτα αγάπη για κάθε πλάσμα πάνω στη γη και αν μας ενδιαφέρει να προσέξουμε το περιβάλλον και πρωτίστως την υγεία μας και την ποιότητα των σκέψεών μας, θα υιοθετήσουμε εύκολα και μόνιμα τη χορτοφαγική διατροφή στη ζωή μας.

Συντάκτρια
Ρούμκου Τάνια
www.spiritualitycorfu.com       

       
                            

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Εξαιρετικά αποτελεσματική αποδεικνύεται η ευέλικτη διατροφή στην απώλεια και συντήρηση του βάρους
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στην ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου όπως επίσης και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, διαπίστωσε σε μέλι ο ΕΦΕΤ
ΤΡΟΦΙΜΑ
Έχετε φάει ποτέ κάτι που νομίζατε ότι είναι υγιεινό αλλά ανακαλύψατε στη συνέχεια ότι δεν ήταν;
ΤΡΟΦΙΜΑ
Μπισκότα κανέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x