A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αφήγησης

Πού οδηγεί ο μυστικός κήπος στην καρδιά της Κυψέλης; Ποιό είναι το μυστικό της μαντάμ ΧΥΖ; Πώς εξαφανίστηκε το ματζεντί πλαστικό παπάκι μπάνιου; Και ποιά είναι η φανερή ταυτότητα του μασκοφόρου σούπερ χήρο της Πατησίων; ΈΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!

Το ''Campfire Stories'' αναζητά συμμετέχοντες για έναν κύκλο δωρεάν εργαστηρίων αφήγησης, προκειμένου να αφηγηθούν μια ιστορία που δεν υπάρχει ακόμα. Μια ιστορία για την βία απέναντι στην διαφορετικότητα, τις γειτονιές, το παρελθόν (και το μέλλον) της Αθήνας, και τα σταυροδρόμια που μας ενώνουν. Και μας χωρίζουν.

Tα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους, προερχόμενους από ομάδες με μειωμένη πρόσβαση και εκπροσώπηση στις πολιτιστικές εκφάνσεις του δημόσιου λόγου. Απευθύνεται μεταξύ άλλων σε θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας ή διακρίσεων, πρόσφυγες, ανέργους, γυναίκες, μετανάστες, περιθωριοποιημένα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με κλίση στη δημιουργική γραφή ή άλλες μορφές αφήγησης, που θέλουν να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην φιλοσοφία της δημιουργίας δεμένων ομάδων και της χρήση του δημόσιου χώρου ως πεδίο όπου εμπειρίες μοιράζονται και ιστορίες αναπτύσσονται από κοινού.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν, να μάθουν και να συν-δημιουργήσουν, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της γειτονιάς καθώς και μέσα από μία σειρά διαδραστικών ανοιχτών εκδηλώσεων να εμπλέξουν την τοπική κοινότητα.

Το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, με τη συμβολή της δημιουργικότητα και φαντασίας των κατοίκων της γειτονιάς, θα είναι μια εικονογραφημένη συλλογή διηγημάτων. Κατά την διάρκεια των 9 εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα δημιουργικής αφήγησης, θα εισαχθούν σε τεχνικές συμμετοχικής έμπνευσης, σκέψης και δημιουργίας, και θα μάθουν τρόπους ανάπτυξης ιστοριών βασισμένων στην προφορική ιστορία, την ιστορία της κοινότητας και την γραπτή πολιτιστική παραγωγή μέσα από ένα αφηγηματικό φίλτρο.

Μέσα από την συζήτηση, την έκφραση και την επικοινωνία, θα επιτύχουν να δημιουργήσουν εκτός από τις προσωπικές του αφηγήσεις και μία συλλογική αφήγηση μέχρι το τέλος των εργαστηρίων. Για συμμετέχοντες που δεν γνωρίζουν ελληνικά η μεθοδολογία αφορά σε τεχνικές που δίνουν έμφαση στην μη λεκτική επικοινωνία όπως το σχέδιο και το παπιέ μασέ.

Τα εργαστήρια ξεκινούν τέλος Φεβρουαρίου στην Αθήνα! Είναι τρίωρα και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα κάθε Σάββατο για 9 εβδομάδες. Βασίζονται στην λογική της αξιοποίησης και χρήσης του ανοιχτού χώρου και της επαφής με την φύση, ως εκ τούτου θα πραγματοποιούνται σε πλατείες και πάρκα της περιοχής, με πρόβλεψη για στεγασμένο χώρο σε περίπτωση κακοκαιρίας ;) . Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ

Διαφορετικά, με μήνυμα στο Facebook ή μέσω email.

Email: campfirestoriesproject@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/campfirestoriesproject

Instagram: www.instagram.com/_campfirestories_/

Το Campfire Stories είναι μια δράση του Βασίλη Τζιώκα μέσω του προγράμματος START - Create Cultural Change.

Το Start είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

www.startgreece.net

www.facebook.com/startgreece 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Αφιέρωμα - ενημέρωση για την αυτοκτονία, την αυτοκτονικότητα και την πρόληψη της
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ Ρος, την πρωτοπόρο ψυχίατρο και συγγραφέα του μπεστ –σέλερ «on Death and Dying», η ίδια, στη μελέτη της για το θάνατο, ανέπτυξε τη θεωρία για τα πέντε στάδια του πένθους.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο Ίων Δραγούμης, διπλωμάτης, πολιτικός και συγγραφέας που εκτελέστηκε στις 31 Ιουλίου 1920 στην Αθήνα. Θύμα του Εθνικού Διχασμού. Από το βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού «Η Εκτέλεση»
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Όσο περισσότερο συνδεόμαστε με αυτό που μας εξιτάρει, τόσο περισσότερη από τη λάμψη μας μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αναρχικοί είναι υποστηρικτές της βίας, του χάους και της καταστροφής ή πως είναι τρελαμένοι μηδενιστές που απλά θέλουν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x