A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πεζοπορική Απόδραση στην Άνδρο το τριήμερο των Αποκριών


Πεζοπορική Απόδραση στην Άνδρο το τριήμερο των Αποκριών 


Aναλυτικά η ανακοίνωση του Trekking Andros:

Άρον τη μάσκα σου και περιπάτει!

Ελάτε να εξερευνήσουμε τη διαφορετική Άνδρο, να πεζοπορήσουμε σε λιθόστρωτα καλντερίμια, να χαλαρώσουμε στην καταπράσινη ύπαιθρο, να περπατήσουμε στη γραφική Χώρα, να γευτούμε τοπικά προϊόντα, να ξεφαντώσουμε μαζί με τους ντόπιους στο Καρναβάλι! 

Στην ατμόσφαιρα των ημερών σάς προσκαλούμε το 3ήμερο 8,9,10 Μαρτίου να συνδυάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια (πεζοπορία) με την εμπειρία των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. 

Πρόγραμμα :  

Παρασκευή 08 Μαρτίου : 

Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 17.00 . Το καράβι μας αναχωρεί στις 17.30 για την Άνδρο. Δύο ωρίτσες μόνο on board και, φτάσαμε. Mini-van μάς μεταφέρει στο γραφικό Κόρθι και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, συναντιόμαστε για δείπνο και κουβέντα για το πρόγραμμα των ημερών. 

Σάββατο 09 Μαρτίου: 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πρώτη μας πεζοπορία. 

Κόρθι- Χώρα : ανάβαση στο Επάνω Κάστρο, διάσχιση των Διποταμάτων, Συνετί, Χώρα. 

Σήμερα περπατάμε ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή μονοπάτια της Άνδρου. Η διαδρομή ταυτίζεται με τον παλιό δρόμο Χώρας –Κορθίου, οδικό δίκτυο που συνέδεε τα δύο Κάστρα επί Λατινοκρατίας και κεντρική αρτηρία αγροτικής και εμπορικής εξυπηρέτησης της νοτιανατολικής Άνδρου ως το 1950. 

Το καλοδιατηρημένο καλντερίμι ξεκινά από Όρμο Κορθίου προς το καπετανοχώρι Κοχύλου, μικρή στάση και ανάβαση στο Επάνω Κάστρο. Βρίσκεται πάνω σε ένα εντυπωσιακό οροπέδιο, βόρεια του Όρμου Κορθίου, σε υψόμετρο 585 μέτρων. Σήμερα σώζονται μερικά κομμάτια από τα τείχη, καθώς και η εκκλησία της Φανερωμένης. Το τοπίο είναι επιβλητικό και η θέα στο ανατολικό Αιγαίο μοναδική. Η πορεία μας συνεχίζεται προς τα Διποτάματα, μέσα σε βαθιά χαράδρα σπάνιου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Διασχίζουμε το φαράγγι και συναντάμε πολλούς παλιούς νερόμυλους, ένα υπαίθριο οικομουσείο υδροκίνησης. Συνεχίζουμε προς το Συνετί και με εξαιρετική θέα προς την πρωτεύουσα του νησιού κατηφορίζουμε για να καταλήξουμε στη Χώρα. 

Θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο για να εξερευνήσουμε την παλιά πόλη και τα σοκάκια της και να γευματίσουμε πριν επιστρέψουμε πίσω στο Κόρθι, όπου μας περιμένει μία πολύχρωμη δράση γεμάτη μουσική και χορό. CoLOr KoRtHi! *

Απόσταση Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 3, 11 χλμ  διάρκεια πεζοπορίας περίπου 4 ώρες (ανάλογα με τις στάσεις και το ρυθμό της ομάδας)

Κυριακή 10 Μαρτίου : 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη δεύτερη πεζοπορία μας. 

Σήμερα εξερευνούμε τα μεσαιωνικά χωριά του Κορθίου. καταλήγοντας σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες του νησιού, τη νοτιοδυτική πλευρά και τη Μονή Τρομαρχίων.

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με τα πόδια από το ξενοδοχείο, διασχίζοντας τη μεγάλη παραλία του Όρμου και ανεβαίνοντας προς το αρχοντοχώρι της περιοχής, τα Αηδόνια, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα, την ολομάρμαρη πηγή και τις πλύστρες. Οι πύργοι των τοπικών αρχόντων, των κοτζαμπάσηδων, ξεχωρίζουν ακόμη επιβλητικοί και μοναχικοί. Συνεχίζοντας, η διαδρομή συναντά το σπάνιας κατασκευής λοξό τοξωτό γεφύρι, και διασχίζοντας το κεφαλοχώρι Κόρθι φτάνει στη Σχολή της Αγίας Τριάδας. Περνώντας από μικρούς γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς, κάποιους με μεσαιωνικές καταβολές, όπως ο Μουσιώνας, η πορεία μας συναντά το ρέμα του Μπουρού με τους νερόμυλους. Με θέα τη νοτιοδυτική ακτογραμμή και απαράμιλλης ομορφιάς αγροτικό τοπίο καταλήγουμε στην απόκρημνη τοποθεσία της Μονής Τρομαρχίων. Η θέση που βρίσκεται ονομάζεται «τα τρομάρχια» και  το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας. Στην σκιερή αυλή ξεκουραζόμαστε με ελαφρύ πικνικ. Η επιστροφή για τους πιο έμπειρους θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο μονοπάτι ενώ για την υπόλοιπη ομάδα έχει προβλεφθεί εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς. 

Στην επιστροφή μας στον Όρμο, μας περιμένει το πολύχρωμο Κορθιανό Καρναβάλι που εδώ και 32 χρόνια, χαρίζει κέφι, χορό και πολλές εκπλήξεις! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook. 

Εννοείται ότι «παίζει» και παρέλαση αρμάτων και όλοι οι κεφάτοι  επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Απόσταση Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 4,  8 χλμ  διάρκεια πεζοπορίας περίπου 3 ώρες (ανάλογα με τις στάσεις και το ρυθμό της ομάδας) + 7 χλμ για όσους επιστρέψουν πίσω περπατώντας. 

Δευτέρα 11 Μαρτίου : 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με μεταφορικό μέσο προς το ορεινό χωριό Πιτροφός, στην ενδοχώρα του νησιού. Επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς από όπου και ξεκινάμε την πεζοπορία , ακολουθώντας τον παλιό αρβανίτικο δρόμο προς το δυτική πλευρά του νησιού για να καταλήξουμε στο γραφικό Μπατσί. 

Μία από τις σημαντικότερες και παλαιότερες διαδρομές η «Φαρδειά Στράτα» ο μεσαιωνικός δρόμος που σε πολλά μέρη διατηρείται σχεδόν ακέραιος, συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Άνδρο.  Το λιθόστρωτο μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος του, ξεδιπλώνεται μέσα σε ένα τοπίο μαγικό με εντυπωσιακές ξερολιθιές και ογκώδη «στήματα» (όρθιοι μονόλιθοι), αναρίθμητες πεζούλες και πλούσια βλάστηση. Στο δρόμο μας συναντάμε πηγές, λιθόκτιστες δεξαμενές, παλιές αγροικιές. Έχοντας την υπέροχη θέα προς τη δυτική ακτογραμμή, περνάμε από τους καταρράκτες της Άνω Παλαιόπολης και τέλος κατηφορίζουμε το λιθόστρωπο «πλακωτό» δρόμο για να καταλήξουμε στο Μπατσί. 

Ελεύθερος χρόνος για κούλουμα και μεταφορά στο λιμάνι ανάλογα με την ώρα της αναχώρησης . 

 

Απόσταση Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 9 & 11α,  13 χλμ  διάρκεια πεζοπορίας περίπου 4,5 ώρες (ανάλογα με τις στάσεις και το ρυθμό της ομάδας). Για όσους θέλουν να περπατήσουν λιγότερο υπάρχει η δυνατότητα διακοπής στο Ανώ Απροβάτο  - απόσταση 9χλμ διάρκεια 3 ώρες περίπου – και μεταφοράς στο Μπατσί. 

 

Οι πεζοπορίες είναι Μέτριας Δυσκολίας* και απευθύνονται σε όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση. 

Κόστος συνολικού πακέτου : 

Α) early booking : έως 25 Φεβρουρίου  195ε α/α 

Β) από 25 Φεβρουαρίου  235ε α/α. 

Έγκυρη Συμμετοχή με την καταβολή του 30% του συνολικού ποσού, ως προκαταβολή 

 

Η τιμή περιλαμβάνει : 

·         2 ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ραφήνα- Άνδρος / Άνδρος – Ραφήνα

·         3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (Διαμονή στο Κόρθι Avgoustis Suites)

·         Όλες τις απαιτούμενες  μετακινήσεις με μίνι βαν 

·         Βόλτα και επίσκεψη στη Χώρα και στο Μπατσί

·         3 πεζοπορίες με συνοδό από την Trekking Andros & Outdoor Activities

·         Ψηφιακές φωτογραφίες και βίντεο της εκδρομής στους συμμετέχοντες 

·         Σχεδιασμό εκδρομής και υλοποίηση

·         24ωρη υποστήριξη κατά τη διαμονή σας στο νησί 

·         ΦΠΑ 24%

  

Η τιμή δεν περιλαμβάνει : 

·         Τη μεταφορά σας στο /από το λιμάνι της Ραφήνας στην Αθήνα 

·         Γεύματα & Ποτά 

·         Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

·         Ταξιδιωτική ή άλλη ασφάλιση *

                

Λήξη συμμετοχών: Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως τις 19.00 

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 8

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών : 16 

 

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ και μάθετε για τους όρους συμμετοχής και τους τρόπους πληρωμής

Ή

Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες : [email protected]                              

[email protected]ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Aποκαλυπτική είναι η νέα λίστα της Daily Telegraph που εστιάζει σε δέκα προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ για 16η συνεχή χρονιά, από τις 20 έως τις 31/8 στην Λέσβο.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Φαρέτρα μέσα στον Ιούνιο έκανε μια τετραήμερη απόδραση στη Θεσσαλία, πριν πιάσει ο καύσωνας που ακολούθησε και έκανε κάθε ταξίδι στην Ελλάδα από δύσκολο μέχρι απαγορευτικό.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Σαββατοκύριακα ο παραλιακός δρόμος πεζοδρομείται και η πόλη σφύζει από ζωή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από το κύμα στα έλατα, βουτιές σε θάλασσες γαλάζιες, πεζοπορία, ορειβασία ποδηλασία…
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x