A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου - ΙχθύωνΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ-ΙΧΘΥΩΝ 

«Ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου, είναι που το κάνει να έχει τόση σημασία….»

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 19/2, στην 1η μοίρα της Παρθένου,  στις 5:54 μ.μ και έχει Ωροσκόπο στην 29η μοίρα του Λέοντα. 


Σχηματίζει αρμονική όψη  με τη σύνοδο Άρη-Ουρανού,  ενώ ο Ερμής,  σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, σχηματίζει αρμονική όψη με Κρόνο-Αφροδίτη-Πλούτωνα.

Αφού πέρασε η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μεγάλη η χάρη του, ας μιλήσουμε τώρα για τις πραγματικές σχέσεις. Γιατί οι σχέσεις – σχέσεις, είδος προς εξαφάνιση, δεν είναι τα λουλουδάκια, τα αρκουδάκια, οι  αφιερώσεις και τα όμορφα λόγια. Κι αν ονειρεύεσαι και φαντασιώνεσαι (Ερμής-Ποσειδώνας) τον πρίγκιπα του παραμυθιού να έρθει με το άλογό του να σε πάρει και να σε πάει στο παλάτι και να ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα, θυμήσου πως όλα τα παραμύθια σταματούν στην πολυπόθητη στιγμή του γάμου. 


Το μετά δεν μας το είπε κανείς, γιατί αλλιώς  το παραμύθι δεν θα είχε ευτυχισμένο τέλος!

Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν σου ζητάει να βάλεις τις σχέσεις σου σε τάξη και σειρά και να τις φροντίσεις σαν καλή νοικοκυρά. Ξενέρωμα;
Έχεις όλο το σθένος και την διάθεση ανανέωσης  (Άρης-Ουρανός) να εξετάσεις προσεκτικά και με λεπτομέρεια τις σχέσεις σου και να τις ξεκαθαρίσεις(Σελήνη στην Παρθένο). 


Ποιούς θα κρατήσεις, ποιους θα απελευθερώσεις και θα τους αφήσεις να πάνε στο καλό; Ποιες σχέσεις έχουν αποδείξει πως αντέχουν και αφήνουν θετικό πρόσημο; 

Ό,τι έχει ξόδεμα είτε πεθαίνει είτε μετασχηματίζεται . Γι αυτό στις σχέσεις που θα κρατήσεις δες  τι χρειάζεται να διορθώσεις, να βελτιώσεις και  να εξυγιάνεις. 


Το ρήμα «αγαπώ» μπορεί να ξέρεις να το κλείνεις σε όλα τα πρόσωπα και όλους τους χρόνους και να το χρησιμοποιείς αφειδώς όμως πώς την εννοείς την αγάπη; 

Ο Ήλιος στους Ιχθείς είναι η ολιστική αποδοχή και αγάπη του άλλου δίχως όρια και όρους. Όχι, δεν σου ζητάει κανείς να θυσιαστείς στον βωμό στης αγάπης. Χρειάζεται όμως να παρέχεις υπηρεσία με διάκριση και συνέπεια, γιατί η αγάπη και οι σχέσεις θέλουν έργα. 


Χρειάζονται ωριμότητα, ανάληψη ευθύνης, υπευθυνότητα, σταθερότητα, φροντίδα και δουλειά καθημερινή. Έχουν υποχρεώσεις και καθημερινά πρακτικά προβλήματα που ζητούν τη λύση τους και γίνονται συμπληγάδες, που τσακίζουν τη χαρά. Και εδώ ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο της σχέσης που είτε θα την σκοτώσει είτε θα την αναβαθμίσει (Κρόνος-Αφροδίτη-Πλούτωνας).

Κι αν αναρωτιέσαι τελικά από όλη αυτήν την προσπάθεια τι μένει, θα σου πω πως το κέρδος είναι η ίδια η σχέση, η σχέση που άξιζε και μπόρεσες να διατηρήσεις στο πέρασμα του χρόνου. Η αγάπη, η στοργή, η φροντίδα, η προστασία που τόσο γενναιόδωρα μοιράστηκες  με τους δικούς σου ανθρώπους. Οι στιγμές χαράς και συναισθήματος που μοιράστηκες μαζί τους. Η περηφάνια σου πως τα κατάφερες (Ωροσκόπος στον Λέοντα)! Το χέρι που κρατά σφιχτά το δικό σου στην πορεία της ζωής….

Να θυμάσαι το παρακάτω απόσπασμα από τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερύ :

«Πήγαινε να δεις τα τριαντάφυλλα», είπε η αλεπού... 

Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε να δει ακόμη μια φορά τα τριαντάφυλλα. «Δε μοιάζετε καθόλου με το δικό μου τριαντάφυλλο», είπε... «Είστε όμορφα, αλλά κενά... Αν κάποιος τυχαίος περαστικός έβλεπε το τριαντάφυλλό μου, θα νόμιζε ότι σας μοιάζει. Εκείνο όμως είναι πολύ πιο σημαντικό από όλα σας, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω εγώ ποτίσει. Γιατί είναι το λουλούδι που προστάτεψα. Γιατί έχω σκοτώσει τα σκουλήκια του, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω ακούσει να παραπονιέται, να καμαρώνει ή να σιωπά. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου το καλύτερο απ' όλα. 

«Βλέπεις μόνο με την καρδιά» είπε η αλεπού... «από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…»

Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει περισσότερο όσους είναι γεννημένοι ή έχουν Ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις  3 πρώτες μοίρες των μεταβλητών, δηλαδή Δίδυμους-Τοξότες, Παρθένους- Ιχθείς και στις 3 τελευταίες μοίρες των σταθερών, δηλαδή Ταύρους-Σκορπιούς και Λέοντες-Υδροχόους.

Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.grΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x