A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Μαρτίου - Εξαπάτηση, ή πραγματική συναίσθηση;Νέα Σελήνη Μαρτίου -  Εξαπάτηση, ή πραγματική συναίσθηση;


Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου πραγματοποιείται στις 6 του μήνα, ώρα 18:03 το απόγευμα, στην 16η μοίρα των Ιχθύων, με ωροσκόπο στην 13η μοίρα της Παρθένου. Τη χαρακτηρίζει μια πλημμύρα  συναισθημάτων, και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συναισθηματική πληρότητα, εκφράζοντας την προς τους οικείους και τις σχέσεις μας, ως ανιδιοτελή προσφορά και ως βαθιά πίστη και ευγνωμοσύνη.


Μπορεί εύκολα να οδηγηθούμε σε διαλογισμούς και σε μια γενικότερα εκφρασμένη θρησκευτική έφεση, αλλά και σε μια συναισθηματική ασάφεια , με τα ανάλογα μπερδέματα. Θα λειτουργήσει ανάλογα με το βαθμό αντίληψης του καθενός μας, αλλά φυσικά και με το ποιες όψεις θα ενεργοποιήσει στον προσωπικό μας χάρτη. 


Συνοδεύεται από μία σύνοδο πολλών πλανητών στους Ιχθύες, σχηματίζοντας σύνοδο με τον Ερμή, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, με τον Ερμή να βρίσκεται σε στάση, γυρνώντας μάλιστα ανάδρομος, τρεις ώρες αργότερα, το βράδυ της ίδιας μέρας.


Με τη δυσαρμονική όψη με τον Δία από τον Τοξότη, και την αρμονική με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω, συμπληρώνεται το όλο σκηνικό. 
Η αισθαντικότητα και η ενσυναίσθηση μας βρίσκονται στα ύψη. Πιστεύουμε στην αγάπη, και αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε «στα σύννεφα». 


Μπορούμε λόγω της στάσης του Ερμή να διεισδύσουμε στα άδυτα του Ναού της Ψυχής μας και να αισθανθούμε πως παρ’ όλες τις δύσκολες μέρες που διανύουμε κοινωνικά λόγω των καταστάσεων, υπάρχει πάντα κάτι άυλο και άπιαστο, που πλανάται στον κόσμο μας, που χωρίς τη συμβολή της δύναμης του, είμαστε κυριολεκτικά χαμένοι. 


Είναι αδύνατον να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που μας φέρνει η ζωή, αν δεν στηριζόμαστε σ’ αυτό. 


Είναι το Ιχθυακό στοιχείο της Αγάπης. Η ένωση με την Ψυχή μας. Η συγχώρεση… Είναι η βαθιά αφοσίωση μας και η πίστη πως όλες οι δοκιμασίες που περνάμε έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Τη σύνδεση μας με κάτι που μας ξεπερνά και που ποτέ δεν ήταν έξω από τη ζωή μας, ακόμα και από τα πιο τετριμμένα πράγματα της καθημερινότητας. 


Εμείς θεωρούμε απλά αδύνατο να τα συνδυάσουμε και τα δύο ενώ είναι εδώ. Πάντα ήταν εδώ. Και πάντα θα είναι. 


Ας αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους, ας αφουγκραστούμε το άπειρο, ας αισθανθούμε κομμάτια ενός όλου που μας ξεπερνά και που αγαλλιάζει την ψυχή μας, όταν το συμπεριλαμβάνουμε στη ζωή μας. 


Είναι η βοήθεια από άνθρωπο σε άνθρωπο, η προσφορά, η συμπόνια, η πληρότητα που νιώθουμε στις σχέσεις μας αποκλείοντας τα εγωιστικά μας κίνητρα. Ας νοιαστούμε με αφετηρία αυτή τη Νέα Σελήνη να «δούμε» και την άποψη του άλλου. Να διαπιστώσουμε πως από την πλευρά του ο κάθε άλλος έχει τόσο δίκιο αλλά και τόσο άδικο, όσο έχουμε κι εμείς, γιατί τελικά τίποτα δεν υπάρχει που να μας χωρίζει πραγματικά…


Αν από την άλλη πλευρά λειτουργήσει ο Ερμής λόγω της επικείμενης αναδρομής του μόνο σε εξωτερικό επίπεδο, χρειάζεται να προσέξουμε τις ασάφειες και την ασυνεννοησία. 


Η Νέα αυτή Σελήνη είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει όμως πρακτικά. Αυτό σημαίνει, πως πολλοί αετονύχηδες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία με ψέματα ψάχνοντας για θύματα, οπότε σε αυτό χρειάζεται προσοχή, γιατί οι εξαπατήσεις είναι πιθανόν να πάνε σύννεφο.


Ωστόσο η δημιουργικότητα, η έμπνευση και ο οραματισμός, είναι τα κύρια συνθετικά της, στα οποία βρίσκουμε την αληθινή διέξοδο.


Επηρεάζει κυρίως Ιχθύες, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες, γεννημένους κοντά στην 16η μοίρα, αλλά και όσους έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα αλλά και προσωπικούς πλανήτες, γύρω από τη μοίρα της Νέας Σελήνης.


Νίκη Δημητρίου


Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα


www.facebook.com/kosmogramma


www.kosmogramma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x