A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής Για Πρόσφυγες Και Μετανάστες

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα πληροφορικής, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προσφέρει σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων.

Oι ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα μαθήματα βασικού πακέτου χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet) στα γραφεία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο), τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 13.00.

«Με την ίδια υπευθυνότητα που διαχειριστήκαμε, από την πρώτη ημέρα, την κρίση στο προσφυγικό, διαχειριζόμαστε και την ομαλή ένταξη αυτών των ανθρώπων, δίνοντάς τους πρόσβαση σε εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και υπογράμμισε: «Είναι προτεραιότητά μας οι πολιτικές ένταξης καθώς έτσι θα διασφαλίσουμε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σωστή λειτουργία της Αθήνας».

«Τα μαθήματα πληροφορικής έχουν σκοπό να ενισχύσουν τις δεξιότητες και να δημιουργήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ενώ η στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας της με το ΚΕΜ από την έναρξή του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

«Καθώς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μετακινούνται και εγκαθίστανται σε νέα χώρα, καλούνται να βρουν νέες δουλειές – και συχνά δεν έχουν όλες τις επαγγελματικές δεξιότητες για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις καριέρες που είχαν», δήλωσε η κ. Έφη Κολιονίκα, καθηγήτρια πληροφορικής στο ΚΕΜ, συμπληρώνοντας ότι «δράσεις σαν αυτή κάνουν πράξη την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων».

Πέρα από τα μαθήματα πληροφορικής, τις δράσεις κοινωνικής ένταξης συμπληρώνουν οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, οι διαπολιτισμικές δράσεις και η εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας. Ευρύτερα, το ΚΕΜ λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για παροχή πληροφοριών, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική υποστήριξη και δικτύωση των πολιτών τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλες δομές και υπηρεσίες για πιθανή παραπομπή αιτημάτων.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει στηρίξει τη δράση του ΚΕΜ από την έναρξή του με την παροχή τεχνογνωσίας και υποστηρικτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης θεσμικής συνεργασίας μας με το δήμο Αθηναίων», δήλωσε ο κ. Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Η σχέση μας με τις τοπικές αρχές είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειές μας για παροχή αξιοπρεπούς φιλοξενίας και βοήθειας προς τους πρόσφυγες ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους. Ο ρόλος δομών, όπως το ΚΕΜ, εντός των δήμων, είναι πολύ σημαντικός για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα: τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στη μάθηση, στην αγορά εργασίας και να μπορούν να ζουν με αυτάρκεια ως κάτοικοι της πόλης τους», πρόσθεσε.

Οι δράσεις του ΚΕΜ υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο kentrokoinotitas@athens.gr.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, απαντά στις προκλήσεις των ημερών, παρουσιάζoντας το OIFF Online Cinema.
ΔΩΡΕΑΝ
Ο πλανήτης μας περνάει δύσκολες μέρες κι εμείς, ως πνευματικά όντα, καλούμαστε να τον βοηθήσουμε στη διαδικασία εξαγνισμού του, από το φόβο, τη σύγχυση και την ανησυχία.
ΔΩΡΕΑΝ
Το θέατρο Πορεία, θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από την εικοσαετή μας πορεία, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο!
ΔΩΡΕΑΝ
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να στηρίξει τον κόσμο που βρίσκεται στο σπίτι, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR.
ΔΩΡΕΑΝ
Η διαδικτυακή πλατφόρμα Edutailors παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές ένα πάρα πολύ χρήσιμο online εργαλείο, για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους απρόσκοπτα τις δύσκολες αυτές μέρες.
ΔΩΡΕΑΝ
Mε αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και τιμάει τη γυναίκα διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ