A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Big Bang School: Το σχολείο του μέλλοντος έρχεται!“Το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει.”

Πλούταρχος

Μια φορά κάθε εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, η εκπαίδευση επαναπροσδιορίζει τον ρόλο και τον τρόπο της ύπαρξής της. 

Από την περιπατητική του Αριστοτέλη, την αρχαία αγορά και τις πρώτες Ακαδημίες, μέχρι και το σχολείο του σήμερα. Σχεδιάσαμε το Big Bang School ακούγοντας την ανάγκη της εποχής μας, για μια νέα εκπαίδευση. Και από που θα ξεκινούσε μια τέτοια αλλαγή, αν όχι από την Ελλάδα!

Το Big Bang School θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβρη του 2019, ως συνέχεια του Σχολειού της Φύσης. Ένα έργο τέχνης της αρχιτεκτονικής, το οποίο αντανακλά σε κάθε του γωνιά τις αξίες και το όραμά μας για την εκπαίδευση. Η μοναδική αυτή κατασκευή, συνδυάζει τη φύση με την τεχνολογία και ενώνει υπέροχα το παρελθόν της χώρας, με το μέλλον της.

Δημιουργούμε ένα χώρο ανοικτό, που θα εμπνέει μαθητές και εκπαιδευτικούς, να δημιουργούν, να μαθαίνουν και να συνεργάζονται.

Πάνω από 18 στρέμματα εύφορης γης, συνυπάρχουν αρμονικά με τα τέσσερα κτίρια (χωριά) που αποτελούν το σχολείο μας και που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, των ζωντανών, μικρών κοινοτήτων. Το σχολείο, διάφανο και ανοικτό, καλωσορίζει τον απέραντο κάμπο που φτάνει ως τη θάλασσα και από εκεί μέχρι το βουνό των Θεών. Τον Όλυμπο.

Αυτό που πρεσβεύουμε είναι κάτι περισσότερο από ενα σχολείο. Είναι ένας τρόπος να ζεις. Μια διαφορετική εκπαίδευση για όλη τη χώρα.

Στα τρία χωριά οι τάξεις ενώνονται επιτρέποντας τις ηλικίες να αναμιχθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δουλέψουν μαζί, όπως ακριβώς και στη ζωή.

Σε κάθε ένα από αυτά τα χωριά δεσπόζει η αγορά, το μέρος όπου ζωντανεύει ο διάλογος και η δημοκρατία. Εδώ τα παιδιά επικοινωνούν τις ιδέες τους, προβληματίζονται, συνομιλούν και επιλύουν τις διαφορές τους.

Οι τάξεις “κύτταρα” είναι φτιαγμένες για να αλλάζουν αναλόγα με την κάθε ανάγκη. Σχεδιάσαμε περιβάλλοντα που σέβονται τη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή, που εμπνέουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Στο κύτταρα η μάθηση, είναι ταξίδι, είναι περιπέτεια και πραγματοποιείται μέσα από διαθεματικά, βιωματικά σενάρια και εργαστήρια.

Το “κάτω χωριό” είναι το χωριό των εργαστηρίων, κατασκευασμένο με φυσική δόμηση, στο οποία οι μαθητές μαθαίνουν την τέχνη της ξυλουργικής, της αγγειοπλαστικής, των εικαστικών, της κοπτικής ραπτικής και άλλων τεχνών των ενδιαφερόντων τους.

Και φυσικά η “μεγάλη πλατεία”. Ο χώρος που συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους του Big Bang. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες. Ο χώρος από τον οποίο η εκπαίδευση του Big Bang ξεκινάει για να μπει μέσα σε κάθε σπίτι και κάθε σχολείο που το επιθυμεί!

Η ζωή στο Big Bang School είναι ένας διαρκής και ζωντανός διάλογος ανάμεσα στον εαυτό και την κοινότητα. Σε αυτόν τον διάλογο καλεσμένος είναι ο καθένας. Για να το πετύχουμε αυτό, ανοίγουμε το σχολείο για εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα και τον κόσμο, ώστε να έρθουν και να ενημερωθούν για την εκπαίδευση του Big Bang. Δημιουργούμε ημέρες διασκέδασης αλλά και εργαστηρίων για όλους τους πολίτες, με τοπικά συγκροτήματα να γεμίζουν μελωδίες τους χώρους μας και ειδικούς να μιλούν για θέματα εφ΄ όλης της ύλης.

Μια φορά κάθε εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, η εκπαίδευση επαναπροσδιορίζει τον ρόλο και τον τρόπο της ύπαρξής της. Ελάτε να γίνετε και εσείς, κομμάτι αυτής της αλλαγής.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τη διάθεση 200 δωρεάν θέσεων e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης ανακοίνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κυρίαρχο συναίσθημα, ανάμεσα σε πολλά που ενδέχεται να βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό μας στο σπίτι εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, είναι ο φόβος. Ένα συναίσθημα που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το βασικότερο που πρέπει να ειπωθεί για τον Ιταλό Τζιοβάνι Βοκάκιο (Giovanni Boccaccio/εξελληνισμένο Ιωάννης Βοκάκιος), που έζησε από το 1313 ως το 1375 μ.Χ στην Φλωρεντία, είναι ότι ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ουμανιστής της εποχής του.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και έξυπνα κινητά τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Honor.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, στα Πρότυπα Σχολεία των Αναβρύτων (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων και Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων), στον χώρο του Άλσους Συγγρού, Μαρούσι, διεξήχθη το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Από το εργαστήριο σχολικής ψυχολογίας ΕΚΠΑ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ