A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη στον Κριό - Τόλμα και γοήτευσε


Νέα Σελήνη στον Κριό - Τόλμα και γοήτευσε

Η πρώτη Νέα Σελήνη μετά την Εαρινή Ισημερία διακατέχεται από την ορμή του Κριού. Η ανυπόμονη  Σελήνη  συναντά τον Ήλιο στο ζώδιο έξαρσής του. Είναι ο Κριός  και η 16η μοίρα του, που  έχουν την τιμή να υποδεχθούν αυτή τη σύνοδο  στις 5 Απριλίου, στις 11.50 το πρωί.

Με πύρινη ορμή και μαχητικότητα η συνάντηση Ήλιου και Σελήνης προτρέπει για νέα ξεκινήματα  τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο  όσο και σε προσωπικό.  Η διαφορετική ενέργεια αφύπνισης στηρίζεται στην  εσωτερική και συναισθηματική ανασκόπηση  του προηγούμενου μήνα. Μετά τον επαναπροσδιορισμό και την τακτοποίηση των γεγονότων της τελευταίας περιόδου, ήρθε η ώρα για εκκίνηση.

Με τον ωροσκόπο στην 9η μοίρα του Καρκίνου, τίθεται  ζήτημα  συναισθηματικής βάσης των όποιων ενεργειών. Η 16η μοίρα του παρορμητικού Κριού στην οποία πραγματοποιείται η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης, ενδείκνυται για δράση, μα παράλληλα επιβάλλονται προσεκτικές κινήσεις, λόγω της ενεργοποίησης της Έκλειψης της  6ης Ιανουαρίου.     


Είναι η ώρα που η Νέα Σελήνη  χτυπά το κουδούνι και μας επαναφέρει στην τάξη. Το διάλλειμα τελείωσε και μαζί του η χειμερινή νωθρότητα.


 

Το δροσερό αεράκι του Απριλίου μας ψιθυρίζει τις προϋποθέσεις που μας επέβαλε o πλανήτης Κρόνος με την Έκλειψη του  Ιανουαρίου. Προϋποθέσεις απαραίτητες για την  πορεία της εξέλιξης μας. Μας ζητούσε σύνεση, ωριμότητα και υπευθυνότητα. Το θυμόμαστε; Τα ίδια αιτήματα μας θέτει και τώρα με την παρουσία του. Απαιτεί μεθοδευμένη εργασία και προσωπική ανάληψη κοινωνικής ευθύνης.

Ο αυστηρός δάσκαλος του ζωδιακού, ο πλανήτης Κρόνος  δεν θα βασιστεί στο αεράκι για να φρεσκάρει τη μνήμη μας. Είναι παλιός δάσκαλος, έχει πείρα και δεν ανέχεται δικαιολογίες του τύπου « έλειπα‘ ή δεν άκουσα καλά».

Είναι  γνωστή εξάλλου η ευσυνειδησία του. 

Την υπευθυνότητά του αυτή μας την διδάσκει με την παρουσία και την δυσαρμονική του όψη  με την Νέα Σελήνη. Φυσικά δεν είναι μόνος του , ο πλανήτης Πλούτωνας που εδώ και αρκετό καιρό εγκαταστάθηκε στην ίδιο ζώδιο, αυτό του Αιγόκερου, τώρα πια βρίσκεται  σε απόσταση  αναπνοής. Τρεις μοίρες μόνο τους χωρίζουν από τη σφιχτή χειραψία, η οποία αναμένεται τον Ιανουάριο του 2020. 

Είναι αυτό το διάστημα που μας δίνεται για να δουλέψουμε με σκοπό την εδραίωση της νέας πραγματικότητας,  μετά   από τον ανασχηματισμό στις κοινωνικές, πολιτικές και προσωπικές δομές.

Ο ιδεαλισμός και  η φιλοσοφία δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια προσπάθεια.  Είναι ο λόγος για την καθόλου τυχαία συνάντηση του ορθόδρομου πια Ερμή με τον Ποσειδώνα, στο Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης. Η δύναμη  και η φιλοσόφιση  της κατανόησης των λεπτών και περίπλοκων συσχετισμών, είναι η δυνατότητα αυτής την συνάντησης που με συμπονετική και ανθρωπιστική διάθεση προσεγγίζει το όραμα και εδραιώνει το ιδανικό. 

Ο πλανήτης Δίας δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος σε αυτή την προσπάθεια. Μόνο η λέξη φιλοσοφία αρκεί για να δωρίσει αρκετή ποσότητα αισιοδοξίας σε αυτή τη συνάντηση κορυφής. 

Είναι η Νέα Σελήνη στις 5 Απριλίου και το σχέδιο της μας μιλά για συνετή δράση, για δυνατότητα πρωτοβουλίας συνοδευόμενη πάντα από ταυτόχρονη ανάληψη ευθυνών, με γνώμονα πρωτίστως  τη φιλοσοφική θεώρηση των αναγκών μας

Το πλανητικό σκηνικό μας επηρεάζει  όλους. Περισσότερη προσοχή συνίσταται λόγου θέσης και φύσης ζωδίου σε Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους κυρίως του 2ου δεκαημέρου και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες αυτές.

Είναι η Άνοιξη που επιβάλλει νέο  ξεκίνημα και είναι και ο αστρολογικός χάρτης της Νέας Σελήνης που αποκαλύπτει  τον τρόπο δράσης του. Με ένα υστερόγραφο να τον συνοδεύει…

Δράσε! Μα δράσε συνετά με ενθύμηση του αρχικού σου στόχου.  Άσπα Μόρφου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr    


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x