A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πολίτες του Δήμου Αλίμου διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και παράνομη δόμηση της μαρίνας

 

Πολίτες του Δήμου μας, σας ενημερώνουμε για τις προθέσεις της Πολιτείας σχετικά με την Μαρίνα Αλίμου:

 

Πρέπει να γνωρίζεται:

 

 

1. Ότι αίφνης στις διακοπές του περυσινού Αυγούστου άλλαξε με Προεδρικό Διάταγμα το πολεοδομικό καθεστώς της Μαρίνας που ίσχυε εδώ και 15 χρόνια (είχε θεσμοθετηθεί το 2004  έχοντας συνταχθεί από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας).

 

2. Ότι σε όλη την έκταση των 209 στρεμμάτων της Μαρίνας, προβλέπεται σήμερα δόμηση περίπου 19.000 τετραγωνικών μέτρων που αντιστοιχούν σε 20 τετραώροφες πολυκατοικίες. Κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου προβλέπεται σχεδόν τριπλασιασμός της μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης από 4.000 σε 9.000τ.μ. καθώς και υπερ διπλασιασμός του επιτρεπόμενου ύψους των κτιρίων από 4,50μ. σε 10μ. (διώροφα 8,5μ. και επιπλέον 1,5μ. στέγη).

 

3.  Ότι το επιτρεπόμενο ύψος των 10μ. (και ακόμα και παραπάνω αν προβλεφθούν πέργκολες) θα προσμετράται από την κορυφή των μπάζων (!) τα οποία φθάνουν σε περιοχές κοντά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι και τα 6,50μ. Αυτό σημαίνει ότι οι κτιριακοί όγκοι θα φθάνουν σε ύψος 16,5μ. στερώντας όχι μόνον την οπτική επαφή με την θάλασσα των περιπατητών της λεωφόρου αλλά και καλύπτοντας μέχρι και τον τέταρτο όροφο τις πολυκατοικίες που βρίσκονται από την έναντι της Μαρίνας πλευρά της λεωφόρου.

 

4. Ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια για την διάσπαση των όγκων των νέων κτισμάτων ώστε να μην δημιουργηθεί συμπαγής φραγμός και άρα παρεμπόδιση τόσο της ιδιωτικότητας των χρηστών των αντικριστών κτιρίων όσο και του αερισμού και της θέασης προς την θάλασσα των γειτονικών περιοχών κατοικίας. 

 

5. Ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός του έργου εμφανίζει εξώφθαλμα σφάλματα με το να προβλέπει την υψηλή δόμηση της μαρίνας κοντά στην ήδη πυκνοκατοικημένη παραλιακή λεωφόρο και να αφήνει ανεκμετάλλευτο τον πιο κατάλληλο χώρο, αυτόν του υπαίθριου καρνάγιου. Η επιφάνεια του καρνάγιου προσφέρεται κατ’ εξοχήν για τουριστική ανάπτυξη, βρισκόμενο μακριά από τις κατοικίες και το θόρυβο της λεωφόρου, με άμεση επαφή προς την θάλασσα, ανεμπόδιστη θέα προς τον Φαληρικό όρμο και την Καστέλα και παράλληλα χωρίς την δημιουργία φραγμού μπροστά από τον δομημένο αστικό ιστό. 

 

 6.  Ότι πρώτη φορά εκδίδεται άδεια λειτουργίας (αυτή της Μαρίνας Αλίμου) χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Ως εκ τούτου, α) παρακάμπτεται ουσιαστικά η σημαντικότατη διαδικασία της Διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους (μεταξύ των οποίων και ημών των κατοίκων) και παραβιάζεται η Οδηγία 2014/52/ΕΕ και β) αγνοούνται επιδεικτικά στην διαδικασία έκδοσης της Άδειας οι απόψεις που διατυπώθηκαν στην Διαβούλευση όπως ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου συνομολογεί στο σκεπτικό της προσβολής της Άδειας Λειτουργίας που άσκησε ενώπιον του ΣτΕ.

 

7. Ότι με πρόσχημα την διευκόλυνση(!) του ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμος Αλίμου στο τέλος του 2018 παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα που αυτός άσκησε στο ΣτΕ κατά της χορηγηθείσης Άδειας Λειτουργιάς της Μαρίνας, κατ΄ αντιστοιχία παρόμοιων πρωτοβουλιών το 2014 μετά τις Δημοτικές εκλογές.  

 

Απαιτούμε η πολιτεία και ο Δήμος Αλίμου να προστατεύσουν ως εντολοδόχοι μας τη ποιότητα ζωής και τα συμφέροντα των πολιτών και Δημοτών τους

 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για τα ευνόητα.

 

Υπογραφές διαμαρτυρίας συλλέγουν οι πολίτες του Δήμου Αλίμου για την ανεξέλεγκτη και παράνομη δόμηση της Μαρίνας Αλίμου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας, 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
ΕΛΛΑΔΑ
Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού
ΕΛΛΑΔΑ
Συνολικά, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.
ΕΛΛΑΔΑ
Έξι καταγγελίες επιβολής προστίμου για «άσκοπη μετακίνηση» από ισάριθμους άστεγους της Θεσσαλονίκης, κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι πολίτες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr έχουν ξεπεράσει τις 140.000.
ΕΛΛΑΔΑ
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 99 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1613 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ