A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι 3 Ανάδρομοι πλανήτες του Απρίλιου, το νόημα και η επιρροή τους


Οι 3 Ανάδρομοι πλανήτες του Απρίλιου, το νόημα και η επιρροή τους

«Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται κάτι να κάνεις. Χρειάζεται κάτι να μάθεις !!!»


Στην αστρολογία δεν υπάρχει κάτι πιο παρεξηγημένο από τους Ανάδρομους πλανήτες. Μια μαζική υστερία διακατέχει τους διαβάζοντες, όταν κάποιος πλανήτης αναδρομεί, ή όταν μαθαίνουν ότι έχουν ανάδρομους πλανήτες στον αστρολογικό τους χάρτη.


Στατιστικά όμως, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον έναν Ανάδρομο πλανήτη στον χάρτη μας. Είναι αρκετά σπάνιο να μην υπάρχει τουλάχιστον ένας, τουναντίον, πολλοί από εμάς έχουν τρεις ακόμα και τέσσερις πλανήτες που είναι ανάδρομοι. 


Τι είναι όμως οι ανάδρομοι πλανήτες, που τόσο μας φοβίζουν, και ποια η σημασία τους;


Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε τι ορίζουμε ως αναδρομή ενός πλανήτη. 


Ο σωστός όρος είναι Φαινομενική Αναδρομή. 


Όταν παρατηρούμε την κίνηση των πλανητών από τη Γη, σε ένα Γεωκεντρικό σύστημα δηλαδή, τους βλέπουμε να κινούνται στη θεωρητική τροχιά που ονομάζουμε Εκλειπτική. Είναι η τροχιά που χαράζει ένας πλανήτης γύρω από τον Ζωδιακό Κύκλο.
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η Γή ήταν σταθερή και δεν κινούταν και αυτή. Επειδή λοιπόν και η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο, όταν παρατηρούμε έναν πλανήτη, τότε πολλές φορές μας φαίνεται ότι κινείται ανάποδα. Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτό, τουλάχιστον αστρονομικά, δεν ισχύει. Απλά όταν παρατηρείς ένα πλανητικό σώμα, από ένα άλλο πλανητικό σώμα που επίσης κινείται, έχοντας διαφορετικές ταχύτητες στην πορεία τους γύρω από τον Ήλιο, τότε ο ένας πλανήτης προσπερνά τον άλλο πλανήτη, σε αυτή την περίπτωση η Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο άλλος πλανήτης κινείται προς τα πίσω, δηλαδή ανάδρομα. Έτσι λοιπόν, καταρρίπτεται ο μύθος της Αναδρομής, καθώς αστρονομικά η Αναδρομή αυτή είναι φαινομενική.


Αστρολογικά όμως, η Φαινομενικά Ανάδρομη πορεία των πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί όταν ένας πλανήτης αναδρομεί, είναι μια περίοδος που, σε αντίθεση με την ορθόδρομη πορεία του, η εκδήλωση της ενέργειας του εκάστοτε πλανήτη λειτουργεί σε εσωτερικό επίπεδο.


Τα άτομα που έχουν τρεις και τέσσερεις πλανήτες ανάδρομους, είναι άτομα που τους χαρακτηρίζει η υποχωρητικότητα, οι αναστολές και η απώθηση, όμως ταυτόχρονα διαθέτουν μια ιδιαίτερη εσωτερική δύναμη, ένα εσωτερικό δυναμικό που τους βοηθάει να έχουν πολύ καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους σε εσωτερικό πεδίο. 


Μπορούν, από μικρή ηλικία, να είναι πιο αυτόνομοι, δημιουργώντας ένα δυνατό εσωτερικό πλαίσιο, που βέβαια θα είναι πιο απόμακρο, πιο κλειστό και πιο μοναχικό. 


Το άτομο στρέφεται προς τον εαυτό του, προσπαθώντας να βρει ένα δικό του σύστημα αξιών, μια δική του φιλοσοφία, ένα δικό του νόημα και σκοπό σε αυτή τη ζωή.


Εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κάποιος, ότι όταν έχουμε φαινομενικά ανάδρομη πορεία ενός ή περισσοτέρων πλανητών στις διελεύσεις, ότι είναι μια περίοδος στην οποία θα πρέπει να αναστείλουμε τη δράση, προσπαθώντας να κοιτάξουμε κυρίως προς τα μέσα μας, για να επανεξετάσουμε πρώτα τη σχέση με τον εαυτό μας, τις επιλογές μας, το σύστημα των αξιών μας, των πιστεύω μας, της φιλοσοφίας μας και του σκοπού μας σε αυτή η ζωή. 


Το μότο των Ανάδρομων πλανητών είναι:


«Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν χρειάζεται κάτι να κάνεις. Χρειάζεται κάτι να μάθεις !!!»


Επειδή πολλοί τρομάζουν με διάφορες φράσεις που διαβάζουν στο Ιντερνετ για τα «τραγικά» που θα μας φέρουν οι διάφοροι ανάδρομοι πλανήτες, θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι όταν έχουμε ανάδρομους πλανήτες, δεν είναι μια εποχή που δεν κάνω τίποτε.


Είναι μια εποχή στην οποία απλά χρειάζεται να αναθεωρήσω το πώς το κάνω, γιατί το κάνω, ποια είναι η ανάγκη μου πίσω από αυτό που κάνω, ποιος είναι ο τρόπος που το κάνω. Με λίγα και πιο απλά λόγια, πρέπει να αναθεωρήσω τη δράση μου, όχι απαραίτητα να τη σταματήσω.


Έτσι λοιπόν, μια ακόμα «φοβερή και τρομερή περίοδος» ξεκινά, με 3 πλανήτες να αναδρομούν μέσα στον μήνα Απρίλιο, ο Δίας, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας. 


Ο Δίας ξεκινά την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στις 10 Απριλίου στην 25η μοίρα του Τοξότη, μια αναδρομή που θα κρατήσει μέχρι τις 11 Αυγούστου, όπου θα ορθοδρομήσει από την 15η μοίρα του ίδιου ζωδίου. Παράλληλα, ο Κρόνος, θα αναδρομήσει στις 30 Απριλίου στην 21η μοίρα του Αιγόκερω, γυρνώντας πάλι ορθόδρομος στις 18 Σεπτεμβρίου από την 14η μοίρα του Αιγόκερω. 

Τέλος, ο Πλούτωνας, θα αναδρομήσει στις 24 Απριλίου στην 24η μοίρα του Αιγόκερω, ορθοδρομώντας πάλι στις 3 Οκτωβρίου από την 21η μοίρα του Αιγόκερω.


Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος, καθώς έχουμε ταυτόχρονη αναδρομή τριών πλανητών, που έχουν εξαιρετική σημασία και ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σε σχέση με τους άλλους δύο. Ας δούμε λοιπόν ξεχωριστά τον καθένα.


Ο Δίας, ορθόδρομος μας δίνει απλόχερα τα δώρα του αλλά και την υπερβολή του, μας δίνει τύχη, επέκταση αλλά και αλαζονεία και έπαρση.


Στην ανάδρομη πορεία του Δία, χρειάζεται να αναρωτηθούμε μέσα μας, αν τελικά τα όσα λαμβάνουμε είναι όντως «δώρα» ή απλά τυχερές συγκυρίες. 


Αν τελικά, το να μου έρχονται εύκολα κάποια πράγματα, αυτό μου κάνει καλό ή κακό στην εξέλιξή μου. Αν όλο αυτό το διάστημα υπήρξα αλαζονικός, ναρκισσιστικός, υπερβολικός και απρόσεκτος. Μήπως αντί να δεχθώ με χαρά και προσεκτικότητα τα όμορφα δώρα του, τελικά ένιωσα ότι όλα είναι εύκολα και επαναπαύτηκα; Μήπως βολεύτηκα σε μια πραγματικότητα που είναι τρομερά εύπλαστη; Μήπως υπερενθουσιάστηκα, με αποτέλεσμα να βλέπω τώρα ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νόμιζα; Μήπως η έπαρσή μου δεν με αφήνει να δω τα πράγματα όπως έχουν, και χρειάζομαι να αναθεωρήσω επιλογές και συμπεριφορές, που μέχρι χτες πίστευα ότι είναι σωστές;


Από την άλλη ο Κρόνος, ο μεγάλος Δάσκαλος, ο άρχων του Χρόνου, γυρνάει και αυτός ανάδρομος, λίγο αργότερα από τον Δία. Ο Κρόνος, που αστρολογικά είναι αυτός που βάζει τα όρια, ευνοώντας τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχεία, την αφοσίωση σε έναν σκοπό, το να είσαι το μυρμήγκι που δουλεύει για ένα καλύτερο αύριο, ξαφνικά αναδρομεί, θέτοντάς μας θέματα που αφορούν τον Σκοπό μας. 


Είναι ξεκάθαρος ο σκοπός για τον οποίο παλεύω; Ξέρω τι θέλω πραγματικά; Που θέλω να φτάσω; Ποια είναι τα πραγματικά μου κίνητρα για να κάνω όλο αυτό το ταξίδι; Το κάνω για να αποκτήσω χρήματα, φήμη, αξιώματα, ή για να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο, σε όποιον τομέα έχω αποφασίσει να βάλω τα δυνατά μου; Η επαναξιολόγηση των στόχων λοιπόν, είναι ζωτικής σημασίας, καθώς και των κινήτρων για τα οποία παλεύω να φτάσω σε ένα στόχο.


Και τελευταίος, αλλά επ ουδενί λιγότερο σημαντικός, είναι ο Πλούτωνας. 


Ο Πλούτωνας, που όπως έχουμε όλοι διαβάσει είναι ο πλανήτης του Θανάτου, της Μεταμόρφωσης, των σημαντικών περιόδων που αλλάζουν τη ζωή μας. Όντας ανάδρομος λοιπόν και αυτός, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τελικά τα όσα κάνουμε σε αυτή τη ζωή, έχουν πραγματικό νόημα. Αν τελικά, υπηρετούν τον πραγματικό μας σκοπό σε αυτή τη ζωή, καθώς και αν μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους. Αν αυτά που αποκτούμε ή πετυχαίνουμε γεμίζουν την ψυχή μας, ή αν απλά φουσκώνουν το Εγώ μας. Αν στο τέλος της ημέρας, ήμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ήρεμοι, γαλήνιοι με όσα κάνουμε και όσα αποκτάμε, ή ήμαστε σε ένα συνεχές άγχος είτε ότι θα τα χάσουμε, είτε ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε και άλλα. Αν τελικά, με λίγα λόγια, χτίζουμε στην άμμο παλάτια! 

Ο Πλούτωνας ορίζει τις εμμονές και τα πάθη μας.


Όπως λοιπόν μπορεί να καταλάβει κάποιος, το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, για άλλους λιγότερο ή περισσότερο, καθώς η ενέργεια των τριών πλανητών θα επηρεάσει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα ερωτήματα λοιπόν που θα πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας όλη την Άνοιξη και το περισσότερο καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικά για την περαιτέρω εξέλιξή μας. Το πρόβλημα των περισσοτέρων από εμάς, είναι ότι δεν ξέρουμε πώς να βρούμε τον πραγματικό μας Σκοπό. Αναλωνόμαστε σε λάθος δουλειές, σε λάθος σκοπούς, σε λάθος επιλογές, που είτε προσπαθούμε να υπακούσουμε σε κάποιους κοινωνικούς άγραφους νόμους, είτε σε ένα σύστημα πεποιθήσεων το οποίο μας κληρονομήθηκε.


Με λίγα λόγια, σπουδάσαμε κάτι που ίσως να μην μας αρέσει, γιατί έτσι έπρεπε, υπηρετούμε ένα επάγγελμα το οποίο το διαλέξαμε με λάθος κριτήρια γιατί έτσι έπρεπε, ακολουθούμε ένα σύστημα αξιών και πεποιθήσεων γιατί έτσι πρέπει. Βιώνουμε μια ζωή όπως πρέπει, αλλά ήμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι;


Οι τρεις λοιπόν «αστρολογικοί γίγαντες», με την αναδρομή τους, έρχονται να μας θέσουν ζητήματα Αξιών. 


Έχουν πραγματικά αξία τα αποκτήματα, η φήμη, το γεμάτο πορτοφόλι; Με τον Δία να μου έχει δώσει κάποια «δώρα» όσο είναι ορθόδρομος, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος και γεμάτος μέσα στην ψυχή μου; Ή απλά τάισα το Εγώ μου; Με τον Κρόνο όσο ήταν ορθόδρομος, για ποιο λόγο αγωνίστηκα; Τελικά άξιζε αυτός ο αγώνας; Με τον Πλούτωνα, όσο ήταν ορθόδρομος, τελικά ένιωσα κάποια πραγματική αλλαγή μέσα μου, έχτισα πραγματικές βάσεις για τον εαυτό μου, θωρακίζοντας τη ψυχή μου, ή απλά έφτιαχνα χάρτινους πύργους;


Για να επέλθει η αλλαγή λοιπόν στη ζωή μας, σε κάτι που θα ταιριάζει πιο πολύ σε μας, θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τις ενέργειες των ανάδρομων πλανητών. 

Εναρμονιζόμενος με τον Ανάδρομο Πλούτωνα, μπορείς να αναθεωρήσεις το τι αναζητά πραγματικά η ψυχή σου, το τι θες πραγματικά για να νιώσεις ΕΣΥ ευτυχισμένος, όχι οι άλλοι. 

Είναι κάτι που πρέπει να το βιώσεις, να το νιώσεις, να το πιστέψεις.


Εναρμονιζόμενος με τον Ανάδρομο Κρόνο, θα πρέπει να ορίσεις ξανά τι είναι αυτό που θέλεις να υπηρετήσεις, σε τι θα αφοσιωθείς και με ποιους τρόπους θα το κάνεις. 


Εναρμονιζόμενος με τον Ανάδρομο Δία, θα πρέπει να πιστέψεις στον καινούριο Σκοπό σου, με μια πίστη που θα προέρχεται από τα έγκατα της Ψυχής σου και θα εμποτίσει κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου.


Η διαδικασία, όπως είναι φυσικό, δεν είναι απλή, ούτε εύκολη, αλλά πρέπει ο καθένας μας να αναρωτηθεί, αξίζει τον κόπο; 


Στη διαδικασία αυτή θα μπούμε ΟΛΟΙ, απλά σε μερικούς οι αναθεωρήσεις θα είναι σε συγκεκριμένα θέματα(π.χ. δουλειά, σχέσεις), αλλά σε άλλους μπορεί να είναι σε γενικότερο επίπεδο.. 


Τα παρορμητικά ζώδια (Ζυγός, Κριός, Καρκίνος, Αιγόκερως) θα νιώσουν την ενέργεια των Ανάδρομων Πλανητών εντονότερα, ειδικά το 3ο Δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων. 


Λίγο πιο ελαφρά θα περάσουν αυτή την περίοδο τα Μεταβλητά (Παρθένος, Ιχθύς, Δίδυμος, Τοξότης), ενώ αυτοί που δεν θα πιεστούν πάρα πολύ, είναι όσοι ανήκουν στα Σταθερά Ζώδια (Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός, Υδροχόος).  

 Εσύ λοιπόν, τελικά, φοβάσαι την αναδρομή των τριών γιγάντων; 
Δημήτρης Μητσόπουλος

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x