A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι Ζαπατίστας δέχονται ολομέτωπη επίθεση


Η Terra Verde (Πράσινη γη) οργανώνει στα πλαίσια της Διεθνής ημέρα αγώνα και αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και τους ιθαγενείς λαούς

Προβολή Ντοκιμαντέρ: "Αutonomia Zapatista - ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός". Διάρκειας 70 λεπτών θα ακολουθήσει συζήτηση 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου στα πλαίσια της Διεθνής ημέρα αγώνα και αλληλεγγύης με τους Ζαπατίστας και τους ιθαγενείς λαούς

Στις 20:00 στο πεζόδρομο της Τσουδερών-Χανιά

___________________________________________________________

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!

 

Στην Τerra Verde ( Πράσινη Γη )  διακινούμε καφέ με  άρωμα αγώνα και αλληλεγγύης!


Καφέ που φτάνει στο τραπέζι μας από την μακρινή, εξεγερμένη γη των ζαπατίστας στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.


Στους αμέτρητους λόγους που έχουμε για να προτιμούμε τον ζαπατίστικο καφέ, προστέθηκε -αυτή τη φορά δυστυχώς- ένας ακόμη: Οι Ζαπατίστας δέχονται ολομέτωπη επίθεση.

 

Η νέα μεξικάνικη κυβέρνηση προωθεί την επιβολή γιγαντιαίων σχεδίων "ανάπτυξης" (τουριστικής, βιομηχανικής, εξορυκτικής, καλλιεργειών μεταλλαγμένων τροφίμων) στο νότο του Μεξικού. Σχέδια ανάπτυξης  που σημαίνουν αρπαγή και λεηλασία της γης των ζαπατίστας, της γης των ιθαγενών λαών. Που σημαίνουν έναν νέο πόλεμο κατάκτησης.

 

Οι ζαπατίστας δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν ενάντια στην επιβολή αυτών των σχεδίων. Όσα κερδήθηκαν με τόσο κόπο αυτά τα 25 χρόνια αγώνα για αυτονομία και αυτοδιαχείριση των αναγκών τους δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν!
φωτ. Flickr

 

"Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε χτίσει, ακόμα κι αν χρειαστεί να πολεμήσουμε... θα συγκρουστούμε, δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν εδώ αυτά τα προγράμματα της καταστροφής…Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα πρόγραμμα που καταστρέφει τη ζωή της ανθρωπότητας και σκοτώνει τη μάνα γη»(Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση, 1η Γενάρη 2019). 

 

Καταγγέλλουμε κάθε επίθεση εναντίον των ζαπατίστικων κοινοτήτων, είτε γίνουν απευθείας από το ίδιο το μεξικάνικο κράτος για να επιβάλλει τα μέγα-σχέδιά του, είτε από παραστρατιωτικές ένοπλες ομάδες που δυστυχώς ξεκίνησαν ήδη να δρουν.

 

Φέτος, στις 10 Απρίλη, κλείνουν 100 χρόνια από τη δολοφονία του Ζαπάτα. Η μεξικάνικη κυβέρνηση, την ώρα που εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε όποιον υπερασπίζεται τη γη και τη ζωή του από την αδηφαγία της «ανάπτυξης», αναγγέλλει φιέστες, στη γενέτειρα του Ζαπάτα, για να τον γιορτάσει ως «εθνικό ήρωα». Ο EZLNκαι το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο κήρυξαν τον πρόεδρο του Μεξικού «personanongrata» στη γενέτειρα του Ζαπάτα. Και, με το σύνθημα: «ZapataVivelaLuchaSigue»,οργανώνουν εκεί, στην Τσιμανέκα, τη γη που γεννήθηκε ο Ζαπάτα, τη γιορτή αγώνα των από κάτω. Και μας καλούν σε μια διεθνή ημέρας αλληλεγγύης και αγώνα.

 

Να συμμετέχουμε. Όπου κι αν βρισκόμαστε. Ο καθένας, η καθεμιά μας με τον τρόπο της και τις μικρές μας δυνάμεις να κάνουμε να φτάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη μεξικάνικη κυβέρνηση και ν’ αντηχήσει κι ως τα βάθη της Ζούγκλας Λακαντόνα: 

 

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ!! 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Με έξοδα του συλλόγου αγοράστηκαν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή υφασμάτινων και απαραίτητων υλικών επαναχρησιμοποιούμενων μασκών, αφού ελήφθησαν κατευθυντήριες γραμμές από γιατρούς και χημικούς.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πώς “αυτοαπομονώνεται” και προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό ένας άστεγος;» είναι το ερώτημα που έθεσε το βρετανικό περιοδικό δρόμου «The Big Issue», στις αρχές Μαρτίου
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Kέντρο Kράτησης Aλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, την Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" και για άτομα που έχουν ανάγκη στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο NOSOTROS, στα Εξάρχεια.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στις 06 Απριλίου, η «Αλληλεγγύη για Όλους», σε συνεργασία με την δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» και το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας (Κ.Ι.Α.), παρέδωσαν στο Γηροκομείο Αθηνών είδη πρώτης ανάγκης
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ενημέρωση για την ομάδα διανομών αναγκαίων αγαθών Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η Wise Greece δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, μέσα στην πρωτοφανή κρίση που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από την εξάπλωση του COVID-19!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ