A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

148 βουρδουλιές!


Γράφει η ομάδα του Avaaz

Φίλες και φίλοι, 

148 βουρδουλιές στο σώμα της και σχεδόν 40 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι η φριχτή ποινή που επιβλήθηκε στη δικηγόρο Νασρίν Σοτουντέχ επειδή υπερασπίστηκε ειρηνικά τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν. 

Είναι δύσκολο να χωρέσει ο νους τον πόνο και τα βασανιστήρια που θα υποστεί αυτή η γενναία γυναίκα. Αλλά οι φωνές μας μπορούν να ρίξουν φώς σ’ αυτή την τραγωδία και να βοηθήσουν να απελευθερωθεί η Νασρίν και άλλες ακτιβίστριες.

Η Νασρίν είχε κληθεί να συμβουλέψει τη G7 σχετικά με νομοθεσία για την προστασία των γυναικών, αλλά τη συνέλαβαν πριν γίνει η συνάντηση. Αν εντείνουμε τώρα την πίεση, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις πλούσιες χώρες να ζητήσουν την απελευθέρωση της Νασρίν και άλλων ακτιβιστριών όπως αυτή, χρησιμοποιώντας τη διπλωματική και οικονομική τους ισχύ.

Είναι εφικτό: Χώρες που καταδιώκουν τις γυναίκες, όπως το Ιράν κι η Σαουδική Αραβία, θέλουν διακαώς να έχουν καλές εμπορικές σχέσεις με χώρες της G7, όπως η Γαλλία κι η Γερμανία. Γι’ αυτό η πίεση των G7 μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου -- πριν την κρίσιμη συνάντηση των ηγετών της G7, το Avaaz σε συνεργασία με συναδέλφους της Νασρίν θα παραδώσει το αίτημά μας μέσα στη διάσκεψη! 


Η Νασρίν έκανε αυτό που άλλοι δικηγόροι δεν θα τολμούσαν ποτέ. Εκπροσώπησε πολλές γυναίκες που συνελήφθησαν στο Ιράν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το νόμο που τις αναγκάζει να φορούν χιτζάμπ, δημοσιογράφους, υψηλού κύρους ακτιβίστριες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και ανήλικες αντιμέτωπες με θανατική ποινή.  

Τώρα θα μαστιγωθεί γι’ αυτό. Και θα φιμωθεί για τις επόμενες δεκαετίες, επειδή υποστήριξε αυτό που πιστεύει.

Και δεν είναι μόνο το Ιράν. Στη Σαουδική Αραβία, μία ακόμα γενναία ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας, η Λουτζέιν αλ-Χαδλούλ, είναι στη φυλακή και έχει υποστεί βασανιστήρια επειδή ήθελε να οδηγήσει! Αλλά τόσο το Ιράν όσο και η Σαουδική Αραβία βασίζονται στις σχέσεις τους με τις πλουσιότερες χώρες της Γης -- γι 'αυτό και η πίεση από τα κράτη της G7 είναι απαραίτητη για να μπει τέλος στην καταδίωξη των γυναικών.

Αν συσπειρωθούμε τώρα, μπορούμε να κάνουμε τους ηγέτες της G7 να ζητήσουν την απελευθέρωση της Νασρίν όταν συναντηθούν, και να δεσμευτούν ότι θα επαναφέρουν αυτό το θέμα σε κάθε συνάντησή τους με τις χώρες που καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή του τέλους για την ατιμωρησία που ως τώρα χαίρουν οι κυβερνήσεις που καταδιώκουν τις γυναίκες -- ας το κάνουμε! Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το! 


Το Ιράν θα μπορούσε εύκολα να μείνει ατιμώρητο γι’ αυτή τη φρικτή καταδίκη της Νασρίν. Αλλά γι’ αυτό δημιουργήθηκε το κίνημά μας! Βοηθήσαμε να σωθεί η Sakineh Ashtiani πριν από 6 χρόνια, όταν το Ιράν την καταδίκασε σε θάνατο με λιθοβολισμό για μοιχεία. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Και αυτή τη φορά όχι μόνο για να ελευθερωθεί η Νασρίν, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο για την ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα επόμενα χρόνια.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 
Rewan, Bert, Mélanie, Ricken, Muriel, Rosa και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε το παππού του Γεώργιο Παπανδρέου και τον ανένδοτο αγώνα της Ένωσης Κέντρου λέγοντας ότι τέλειωνε την ομιλία του με μια φράση: «Διαλυθείτε ησύχως».
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να αποδράσουν από την έμφυλη βία
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ανακοίνωση σχετικά για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη, για τις διαδηλώσεις εξέδωσε η Ομάδα Νομικής Βοήθειας, χαρακτηρίζοντάς του αντισυνταγματικό.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Αντισυνταγματική είναι, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Άννα Ζαΐρη, η διάταξη του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη που προβλέπει την υποχρεωτική παρουσία του εισαγγελέα σε χώρο όπου πραγματοποιείται διαδήλωση.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
H L.Ε.F., μετά από απόρριψη μεταγενέστερου αιτήματος της για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, κινδυνεύει με απέλαση στο Μαρόκ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ανοίγουμε έναν δημόσιο χώρο διαβούλευσης, συζητώντας για αυτά και άλλα πολλά στην καρδιά της πόλης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x