A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ερμής στον Κριό – Ο Ερμής της «Πρωτοβουλίας»


Ερμής στον Κριό – Ο Ερμής της «Πρωτοβουλίας»


Η φλόγα της σκέψης όχι ως συνειρμικής νοητικής διαδικασίας αλλά ως ανάγκη έκφρασης, πυρακτώνεται από τις 17 Απριλίου στις 08:00 το πρωί, με τον Ερμή να περνάει στον Κριό και να παραμένει μέχρι και τις 6 Μαΐου που μπαίνει στα λημέρια του Ταύρου.


Με τη σαρωτική του φόρα καθαρίζει το ομιχλώδες τοπίο που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα που μαζί με τα «σταράτα» λόγια που φέρνει μαζί του, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ό,τι μέχρι πρότινος είχε βαλτώσει στο νου μας, αλλά και στην επικοινωνία με τον περίγυρο. 


Οι πρωτοβουλίες η γρηγοράδα και ο παρορμητισμός τρέχουν άμεσα ζητήματα μάθησης, γραπτών, συμφωνιών, εκδόσεων και μετακινήσεων, αλλά στερούνται σε διάρκεια και μεθοδικότητα. Ιδανικός για «αποστολές» όμως που χρίζουν αποφασιστικότητας, δυναμικής, έντονης εκφραστικότητας και πύρινου λόγου.


Μελανό σημείο η βιασύνη, με την προσοχή να τίθεται σε συναγερμό, ώστε να λείψουν λάθη και μπερδέματα. Απαράμιλλη σπιρτάδα, πρωτοπορία, αλλά και επιπολαιότητα λόγω παρορμητικότητας η οποία αντιμετωπίζεται εύκολα, αν επικρατήσει η σύνεση και η λογική στις κινήσεις μας. 


Δεν χαρακτηρίζεται από «διακριτικότητα» οπότε χρειάζεται ανεκτικότητα σε πάσης φύσεως διενέξεις που μπορεί να ανάψουν το φυτίλι στο λεπτό. Ο εκνευρισμός που δημιουργείται είναι απαιτητό να διοχετευτεί σε κανάλια με γρήγορα αντανακλαστικά και αμεσότητα, ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, ή τους άλλους. 
Ακριβώς με την είσοδο του ο Ερμής στον μάχιμο Κριό, συναντά τον Χείρωνα οπότε Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου από τις 17 μέχρι τις 22 Απριλίου ο κλήρος πέφτει σε σας ως οι «ήρωες» της ζωής σας, να τακτοποιήσετε ζητήματα σε ατομικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο τα οποία θα τεθείτε να λύσετε με γνώμονα την σπιρτάδα σας. Δράστε αυθόρμητα με τα θέλω της καρδιάς σας γιατί χρειάζεται να επιδείξετε συναισθηματική ωριμότητα. 


Από τις 29 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μαΐου Κριοί, Τοξότες, Λέοντες, Δίδυμοι και Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου ενημερωθείτε, βρεθείτε με κόσμο και τακτοποιείστε υποθέσεις μέσω συνεννοήσεων σε συνδυασμό με πρακτική δράση. Ιδανική περίοδος λόγω της αρμονικής συνάντησης με τον Άρη από τους Διδύμους για επίλυση ζητημάτων, που βρίσκονταν ως τώρα στον πάγο. 


Επίσης από τις 29 Απριλίου Κριοί, Ζυγοί Καρκίνοι και Αιγόκεροι τέλος 2ου αρχές 3ου δεκαημέρου προσοχή μέχρι τις 5 Μαΐου που λόγω της δυσαρμονίας με τον Κρόνο από τον Αιγόκερο, τα πράγματα θα είναι τεταμένα και ασφυκτικά. 

Ακολουθείστε συμβουλές ώριμων και έμπειρων ανθρώπων, ή την πείρα σας, εργαζόμενοι με σοβαρότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί να κοπιάσετε, για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις.


Από την 1η Μαΐου με την αρμονική συνάντηση με τον Δία από τον Τοξότη, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες του 3ου δεκαημέρου το πνεύμα σας επεκτείνεται. Μπορείτε να νιώσετε μεγάλη ευστροφία που σε συνδυασμό με συντονισμό θεωρίας και πράξης, θα μπορέσετεε να διαδώσετε τις γνώσεις σας ή να μαθητεύσετε σε θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τις ξένες γνώσεις, τα νομικά. Το χιούμορ και η ανάλαφρη διάθεση βρίσκονται στο ζενίθ οπότε χαλαρώστε, ταξιδέψτε (κυριολεκτικά αλλά και διανοητικά), απολαμβάνοντας τα δώρα που η ζωή προορίζει για σας. 


Την Πρωτομαγιά έχουμε και τη δύσκαμπτη όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερο. 


Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου τίθεστε μέχρι τις 5 Μαΐου προ των πυλών μιας δύσκολης σε λειτουργικότητα επιλογής. Είτε να επιβάλετε εξουσιαστικά τη στάση σας με εκνευρισμό και επικείμενες λεκτικές διαμάχες, είτε, να μεταμορφώσετε τη σκέψη σας αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις προς όφελος σας, με αυτοκυριαρχία στη στάση σας, επικοινωνιακή στρατηγική και απαράμιλλη εσωτερική δύναμη. 
Νίκη Δημητρίου

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

facebook.com/kosmogramma

www.kosmogramma.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδηση
Το βιβλίο της Martine Menès «Το παιδί και η γνώση», παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είδηση

Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της ισορροπίας και της ομορφιάς, από την 1η Νοεμβρίου λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, εισέρχεται στον Τοξότη.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
Είδηση
Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου
Είδηση

Με την τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς και την ταυτόχρονη ολική Ηλιακή Έκλειψη που σχηματίζεται, μας αποχαιρετά εντυπωσιακά το 2019.


Είδηση
Στα σταθερά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού, η Νέα Σελήνη ενστερνίζεται τη φύση  της ζωδιακής περιοχής του.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x